Entrades

L’oli de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, podria arribar a la Xina al través del grup Bright Food

Visitar del conseller Pelegria a la cooperativa agricola del camp (26)

Dipòsits per a l’emmagatzematge d’oli d’oliva de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

La venda del grup Miquel Alimentació, de la que n’és proveïdor la cooperativa planera, al gegant asiàtic, podria propiciar l’exportació.
Segons a pogut saber la nostra emissora, l’operació estaria en període de negociacions i respondria a la voluntat de Bright Food per comercialitzar oli d’oliva amb la seva marca a la Xina.

(J.Roig/T.G./Expansió.com/El Pais).-A finals del passat 2015 el grup industrial Bright Food, el primer del mercat xinès, va tancar la compra del distribuïdor Miquel Alimentació, empresa catalana amb més de 90 anys d’història, i principal llicenciatari a Espanya de la marca de supermercats Spar, encara que també és propietària de l’ensenya Suma, amb una xarxa de més de cinc-cents supermercats franquiciats a tot Espanya .

Amb aquesta compra, el gegant asiàtic, que factura 18.000 milions d’euros, vol convertir el distribuïdor amb seu a Vilamalla a l’Alt Empordà, en la seva plataforma per exportar productes espanyols cap a la Xina. De fet, la companyia ja ha començat a vendre articles com oli d’oliva i gira-sol, vi, caramels i xocolata i, a més, busca ja un productor per comercialitzar oli d’oliva amb la seva marca en aquest país, una marca que podria ser la que comercialitza la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara sota el nom de Grusco i Iberolei. El mateix gerent de l’entitat, Josep Lluis Cardona, ho avançava fa uns dies en declaracions a la nostra emissora, puntualitzant que l’operació estava en període de negociacions i que responia a la oportunitat que el donava el fet de ser ja proveïdors del grup Miquel per cercar nous mercats a l’exterior.

Bright Foods és la segona major empresa xinesa d’alimentació i distribució, amb una xarxa de 4.000 establiments al país i una facturació que s’apropa als 18.000 milions d’euros. La compra de Miquel Alimentació ha estat la primera gran operació del gegant asiàtic a Espanya, on portava gairebé dos anys explorant oportunitats d’inversió. L’objectiu del grup asiàtic és promoure la venda d’aliments espanyols a la Xina i introduir també a Espanya els seus productes. Per a això, en 2014 va signar una aliança amb la Fundació Joan Antoni Samaranch, que promou les relacions comercials entre la Xina i Espanya.

L ‘Agrícola del Camp de Santa Bàrbara envia el primer oli al mercat xinés.

De moment s’ han enviat 4.000 quilos d’ oli de la màxima qualitat i envasat en diferents formats.
L ‘entitat vol consolidar l ‘exportació davant l’ inseguretat del mercat nacional.
(J.Roig/T.G.).-Amb la voluntat de seguir obrint mercats a l ‘exportació, ara fa un any i mig la cooperativa Agrícola del Camp  de Santa Bàrbara va participar a la fira alimentària de Xangai, on va establir les primeres gestions amb el suport d’un contacte  per  a negociar amb distribuïdors, restauradors i cadenes d’alimentació xinesos, la venda d’oli .

Ara,finalment ,sembla que aquelles gestions han començat a donar el seu  fruit i a finals del passat mes de Desembre es materialitzava el primer enviament del oli planer cap al país asiàtic.
Josep Lluis Cardona,el gerent de l ‘entitat,deia que no és fàcil obrir mercat,sobre tot si es volen mantenir uns preus dignes i diferenciats dels que es paguen al mercat nacional,donant-li així un valor afegit al producte.

Cardona destacava que el xinés no és l’ únic mercat amb el que es comença ,tímidament, a treballar, ja que també s ‘estan fent enviaments a França i Alemanya amb l’ intenció d’ intentar aconseguir tenir altres mercats consolidats,davant de l’ incertesa del mercat nacional,que si bé enguany ha tingut una lleugera recuperació en quant als preus que es paguen per l ‘oli,habitualment aquests estan per sota de lo que seria desitjable per la productor.

En referència a l ‘enviament fet a la Xina,es tracta d’ un contenidor amb uns 4.000 quilos d’ oli verge  extra,el de major qualitat que produeix la cooperativa, i envasat en diferents formats.

Cardona  deia que l ‘enviament ,fet via marítima, encara està de camí i que s ‘espera que arribi al seu destí a finals d ‘aquest mes de gener,després de superar els feixucs tràmits burocràtics i de documentació que exigeixen les autoritats d ‘aquell país.