Entrades

Santa Bàrbara aprova uns pressupostos “similars als del 2016”

15109463_10209746295608456_5954716080492166780_n

Sessió plenària on es van aprovar els Pressupostos 2017. (Foto: T.G.)

Contemplen tres  milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i tres mil euros menys en el de despeses.
Van ser aprovats per l’equip de govern convergent i el PP i el vots en contra d’Esquerra Planera.

(J.Roig/T.G.).-En la sessió ordinària de ple celebrada anit, l’ajuntament de Santa Bàrbara va aprovar, amb el vot favorable de l’equip de Govern de CiU i del PP i el vot en contra d’Esquerra Planera, els Pressupostos per al l’exercici de l’any 2017 que pugen un total de 3 milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i 3 milions cent tretze mil euros en el de despeses. Uns pressupostos que l’alcalde planer, Alfred Blanch, va qualificar de “continuistes” o “similars” respecte als del 2016 i que s’han basat amb les tres regles pressupostaries fonamentals: el compliment de la regla de despesa, els objectius del deute i l’estabilitat.

El regidor del PP Xavier Boqué, tot i estar en desacord en algunes partides com l’aportació que es fa a l’Associació de Municipis per la Independència, va justificar el seu suport als pressupostos convergents, per la bona disposició de l’alcaldia en atendre una de les seues propostes, referida a l’arranjament de l’antiga estació de Renfe que podria servir, en un futur, com a lloc dedicat a activitats juvenils.

Esquerra Planera no va donar suport als Pressupostos per dues raons. Marc March, el portaveu del grup va dir que no podien aprovar uns comptes que no eren els seus perquè, ni són socials ni participatius. D’altra banda no contemplen propostes que Esquerra considera importants, com per exemple la bonificació de les llicències digitals per als alumnes de l’ Institut o la bonificació per a tots els comerciants de la localitat que posin un estand a la Fira de l’Oli.

L’alcalde, Alfred Blanch, va respondre a aquestes argumentacions dient que, en lo referent a la bonificació de les llicències digitals, l’equip de govern no veu correcte donar diners a ningú de forma lineal per lo que aquest és un tema que s’hauria de treballar més i conèixer realment les necessitats puntuals de cada alumne.
En quant a les bonificacions als comerciants per la seua participació a la Fira, Blanch va dir que ja s’està fent, no exclusivament als comerciants locals, sinó a tots aquells que porten uns temps de fidelització concret.

L’equip de govern planer també va informar de que aquest tercer trimestre del 2016, l’ajuntament de Santa Bàrbara està pagant als proveïdors en un termini mitjà de 16 dies abans dels 60 que marca la normativa.

Xavié Boqué diu que, consensuar una obra vol dir participar en el projecte des del principi

boque

Xavier Boqué, regidor del PPC a Santa Bàrbara (Foto:PPC Santa Bàrbara)

Així responia el regidor del PP de Santa Bàrbara, a la proposta d’arribar a “consensos amplis” feta, pel ja alcalde Alfred Blanch, als grups de l’oposició, abans de l’acte de constitució dels nous ajuntaments

Boqué agraeix el gest i espera que sigui una senyal d’un canvi del tarannà que fins ara ha tingut la majoria convergent amb l’aposició.

(J.Roig/ T.G.).- Com ja hem vingut explicant en cròniques anteriors, una de les accions que els dos partits a l’oposició han destacat del nou alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, ha estat la de que, tot i tenir majoria absoluta al consistori, els haguera reunit els dies previs a la elecció, per tal d’informar-los de la línia que vol seguir aquesta legislatura i proposar-los hi consensos amplis en els “grans temes” que s’hagin de realitzar al municipi durant el 4 propers anys.

El regidor del PP, Xavié Boqué, deia des de La Plana Ràdio que el gest era d’agrair i que el valorava molt positivament perquè, mai abans, cap alcalde havia fet aquest pas i encara que no era la primera vegada que el PP votava a favor de la proclamació d’un alcalde convergent, va voler recolzar la seua candidatura en resposta a aquest gest. “Ara és ell qui ha de decidir la línia que vol seguir, depèn de quina sigui la postura, la del PP serà també una o altra”, aclaria.

Sobre la proposta de consens per als grans temes de la legislatura, com per exemple la remodelació de l’ajuntament vell, que CiU ja portava al programa de la passada legislatura i que l’anterior alcalde no va poder realitzar, Boqué deia que no creu que, donada la situació econòmica actual, aquesta pugui ser una legislatura de grans obres. En qualsevol cas, el que té clar el regidor del PP és que consensuar un obra significa poder participar del projecte des del primer moment.

Xavie Boque aprofitava la mateixa entrevista per enviar una missatge que es podria interpretar com una petició al nou govern planer, dient que espera que, aquesta legislatura que comença, es faci un esforç per intentar rebaixar els impostos i alleugerar un poc la delicada situació econòmica de la majoria de la població.