Entrades

El PP de Santa Bàrbara vol proposar que es fraccioni el pagament de tots els impostos municipals.

Boque 2015 novembre

Xavié Boqué, regidor del PP a l’ajuntament de Santa Bàrbara. (Foto: J. Roig)

Xavié Boqué valora positivament l’acord de ple que va aprovar fraccionar l’IBI.
També diu que, desprès de sis mesos de govern, s’observa una relació més dialogant entre l’oposició i l’alcalde.

(J.Roig).-El regidor del Partit Popular a l’ajuntament de Santa Bàrbara, Xavié Boqué, també valora positivament la decisió de l’equip de govern convergent de rebaixar el tipus impositiu fins al 80%, lo que per al ciutadà significarà una rebaixa del 5’96 % en el proper rebut de la taxa corresponent als bens immobles, així com el fraccionament del pagament en dos terminis i sense aplicar interessos, aprovat al Ple del passat mes d’Octubre.

Boqué creu que és una mesura apropiada per tal de donar facilitats als veïns que, en uns determinats mesos de l’any, han de fer front a una sèrie de pagaments, moltes vegades difícils d’assumir al mateix temps, per això té previst demanar una reunió amb l’alcalde per proposar-li que s’estudiï la possibilitat de fraccionar també el pagament de la resta d’impostos municipals.

En general, regidor popular, valorava positivament els primers sis mesos del nou govern municipal planer, afirmant que s’ha establert una nova relació amb l’alcalde. Boqué ha dit que és més dialogant i que s’escolta les propostes de l’oposició. Creu que davant d’aquestes propostes és reflexiu i coherent amb lo que diu i lo que acaba fent.

També, com la resta de l’oposició, destaca positivament la decisió del nou equip de govern d’acceptar respondre els precs i preguntes el mateix dia del ple, sempre i quant s’hagin presentat per escrit uns dies abans de la sessió, cosa que no era possible durant la legislatura anterior , quant s’havia d’esperar  al ple següent, al cap de dos mesos, per rebre contestació. Boqué creu que aquest nou mecanisme dona agilitat també a l’acció participativa que li pertoca fer a l’oposició.

Per enèsima vegada CiU revalida la majoria absoluta a Santa Bàrbara

20150525_095710

L’alcaldable de CiU a Santa Bàrbara, entrevistat aquest matí a La Plana Ràdio. (Foto:J.Roig)

Els nacionalistes perden un regidor, però es mantenen amb 7 com a la força més votada, mentre que Esquerra Planera en guanya un  i  passa  de dos a tres regidors. El PP aguanta i pot mantenir el seu únic edil.

(J.Roig).-Avui és dia de xifres. Segurament que a partir d’avui començarem també a tenir  valoracions respecte dels resultats obtinguts per les diferents formacions polítiques  que concorrien a les eleccions municipals que es van celebrar ahir, 24 de Maig.
En el cas del nostre poble, la candidatura de CiU, encapçalada per Alfred Blanch, tot i perdre un regidor dels vuit aconseguits s al 2011, tornava a revalidar la majoria absoluta emportant-se el 58’01 % del vots i 7 regidors dels 11 que formen l’arc municipal.

La coalició d’esquerres que enguany es presentava com a Esquerra Planera i que té a Marc March com a cap de llista, aquesta legislatura tindrá 3 representants al nostre ajuntament al haver aconseguit  el 23’56% dels vots.
Pel que fa la PP, amb Xavié Boqué com a cap de llista,  res a variat massa i mantindran el regidor que han tingut les  darreres legislatures gràcies al 12’99 % dels vots obtinguts.

La participació al nostre poble va caure un poc més del 3% , ja que mentre al 2011 van votar el 67’3 %, ahir ha va fer el 63’92 %.
De les 2719 persones que ahir podien votar a Santa Bàrbara, ho van fer 1738 , enfront les 1854 que ho van fer ara fa 4 anys.

Altres dades són els 90 vots en blanc que també augmenten gairebé un 1 per cent respecte al 2011  i el nuls que si que s’observa un augment significatiu  del 3%  passant dels 33 el 2011 als 83 d’ahir.

Amb aquest resultats  el nou ajuntament de Santa Bàrbara tornarà a tenir un govern convergent amb  Alfred Blanch  com a alcalde, al qui acompanyaran, Montse Rodríguez, Judit Lleixà, Antonio Ollés, Batiste Cuartero, Laia Pla i Joan Abella.
A l’oposició seguirà Esquerra Planera amb March March , Eva Franch i Manel Crespo i el PP amb Xavié Boqué

“Engrescar”, “Plantar cara” i “Ser el moment”, les propostes dels tres candidats a les municipals de Santa Bàrbara

urna_eleccions_municipals_2015

Aquest diumenge Santa Bàrbara podrà triar entre tres candidatures a la convocatòria electoral municipal.

CiU proposa engrescar-se mes per Santa Bàrbara, mentre que Esquerra Planera vol plantar cara per un futur col.lectiu el PP afirma que ara és el moment.

(J.Roig).-Santa Bàrbara afronta aquest proper diumenge la comtessa electoral amb tres forces que competiran, una vegada més, per aconseguir el major nombre de regidors al nostre ajuntament, governat històricament ( i sempre amb majoria absoluta) per CiU, que en aquest cas presenta candidatura amb Alfred Blanch encapçalant la llista convergent per primer cop. El Partit Popular presenta candidatura amb Xavie Boqué que repeteix per quarta vegada al capdavant de la llista que presenta la formació, mentre que la coalició d’esquerres, Esquerra Planera, té com a cap de llista al republicà Marc March que al 2011 va anar també com a cap de llista d’Unitat Planera.

El PP, que a les municipals del 2011 va aconseguir el 10’38 % del vots i un sol regidor, es presenta ara amb l’eslògan de “Ara és el moment” i proposa com a punts més destacats del seu programa, rebaixar i fraccionar el impostos, augmentar el suport econòmic i logístic a les entitats del poble, promocionar el polígon industrial, senyalitzar i retolar el carrers del poble que no ho estiguin o crear un servei municipal de vigilància i col•locar càmeres de vigilància en espais públics per evitar actes vandàlics als punts conflictius del municipi.

Esquerra Planera, coalició formada bàsicament per ERC i PSC i que, el 2011 amb el nom de Unitat Planera,va aconseguir dos regidors amb el 15’27% del vots, es presenta amb el lema “Plantem cara, un futur per a tots” per esgarrapar regidors al govern actual, sintetitzant amb 10 punts les principals propostes del seu programa, entre les que destaca la creació d’un carnet planer per disposar de 15 dies per poder gaudir de les diferents instal•lacions municipals, o la gratuïtat dels llibres de text, la creació d’un espai de reunió i lleure per a joves de entre 14 i 18 anys, continuar amb la política de contractació per part de l’ajuntament de persones amb risc d’exclusió social i consultar al poble quant s’hagin de decidir inversions que superin els 300.000 euros , així com elaborar uns pressupostos públics i participatius.

Finalment, CiU, l’actual força majoritària al nostre ajuntament, amb 8 regidors aconseguits fa 4 anys i el 64’45 % del vots, presenta l’enunciat de “Engresca’t més per Santa Bàrbara” i proposa, entre altres punts, subvencionar les places del Centre de Dia mentre no hi hagi places concertades, crear i senyalitzar itineraris de “passejades saludables”, bonificacions especials per a l’ús d’instal•lacions esportives, així com al cessió del nou espai de l’Hotel d’entitats. Seguir donant suport a l’escola municipal de música i potenciar i actualitzar diferents actes i aspectes de la festa major i la Fira de l’oli. També proposen actualitzar i posar en funcionament les ordenances de convivència i bona ciutadania i instal•lar serveis de videovigilància a espaia municipals susceptibles.

Les apostes convergents en infraestructures passen per seguir amb les obres de canalització del barranquet, seguir negociant per aconseguir que l’antiga estació de tren passi a ser de titularitat municipal o treballar per aconseguir la rehabilitació del edifici de l’antic ajuntament.

El PPC de Santa Bàrbara vol dotar de càmeres de vigilància els punts conflictius del municipi

Al seu programa electoral proposen també la creació d’un espai de rehabilitació bàsic i de ginecologia al CAP
El cap de llista Popular, Xavié Boque, diu que el seu programa és creïble i executable.

20150505_124621

(J.Roig).-Aquest divendres i des de la ràdio municipal, el Partit Popular de Catalunya a Santa Bàrbara ha presentat alguns dels punts bàsics del projecte que proposen al poble si aconsegueixen responsabilitats de govern.

Xavie Boque, l’alcaldable popular, començava dient que el seu programa és molt bàsic i per tant creïble i executable. Per exemple creu que és necessària la creació al CAP d’un espai bàsic destinat a la rehabilitació i ginecologia, que podria estar gestionat amb personal dels plans d’ocupació, previ acord amb el Departament de Salut.

Alvar Aixendri, número dos de la formació, deia que el seu programa contempla també la creació d’un espai de trobada per a gent jove que hauria d’estar gestionat per les entitats que ho desitgessin. Unes entitats que el PPC creu que no estan prou recolzades econòmicament i a les que caldria dotar de més pressupost i suport administratiu.

Altres punts que destacaven del seu programa era la col•locació de càmeres de vigilància per tal de mirar de rebaixar els índex de robatoris i vandalisme que, segons els populars, pateix el municipi.
El seu programa contempla, entre altres propostes, la dotació d’una nova sala polivalent a l’escola Jaume Balmes, la senyalització ordenada dels carrers o la construcció d’un camp de futbol 7 al camp de terra on actualment es du a terme la Fira.