Entrades

Un 45% de planeres i planers van expressar la seua voluntat al Procés Participatiu

9n

Moment del Procés Participatiu a Santa Bàrbara. (Foto:A.Blanch)

1262 persones van dipositar ahir la seua papereta a l’IES de Santa Bàrbara
Un 80 per cent d’aquestes amb la resposta SI-SI per que Catalunya sigui un Estat Independent

(J.Roig).-El nostre poble ahir també va voler formar part d’aquesta jornada històrica, al menys la part dels veïns que van voler expressar-se   participant del Procés Participatiu a Santa Bàrbara, dipositant el seu vot a les urnes que, un bon grapat de voluntaris, van ubicar a l’IES Les Planes per a que, tot aquell que ho desitgés, pugues exercir aquest dret .

Segons les dades facilitades  a aquesta emissora a darrera hora de la nit d’ahir i a l’espera de coneixer oficialment els resultats, un total de 1262 persones van exercir aquest dret. Tenint en compte que, també sempre segons les fons consultades, la gent que podia exercir-lo estaria al voltant de les 2800 persones, podríem dir que un 45 per cent dels planers i planeres va participar a la convocatòria del procés. Segons les mateixes fonts, els 1262 votants serien el mateix nombre, aproximadament, que els que ho van fer al referèndum de l’Estatut de 2006.

D’aquestes 1262 paperetes, 1006 van sortir amb la resposta SI-SI, és a dir un 80 per cent aproximadament, clarament majoritari a favor de que Catalunya sigui un estat independent, mentre que 93 paperetes es va expressar amb el SI-NO i 78, directament amb la resposta NO. En blanc se’n van comptabilitzar un total de 23 i 50 paperetes amb altres opcions. Recordem que no hi havia paperetes nul•les.

En quant a com es va desenvolupar la jornada, el Director de l’Institut ens explicava que “amb total normalitat des del mateix moment de l’apertura del centre que es va produir sense cap tipus de problema”

Per aprofundir i analitzar la jornada d’ahir, La Plana Ràdio aquest matí ha emes una tertúlia amb dos membres de l’ANC i Òmnium Cultural a Santa Bàrbara, Marius Pont i March Marc , de la que hem pogut extreure molta més informació de la que donarem compte en una propera crònica.

Com anècdotes viscudes directament, podem explicar el cas d’un veí desencisat perquè no va poder votar per tenir el DNI caducat. Una veïna del nostre poble que es va desplaçar expressament  en un viatge d’anada i tornada  des del Baix Camp (on viu) per poder votar al seu municipi o una avia de 87 anys que va votar “amb tota la il•lusió del món”

“El diumenge cal anar a votar, ni que sigui per dignitat”

9Així es pronuncia l’assemblea local de l’ANC a Santa Bàrbara que anima fins i tot als anti independentistes a exercir el seu dret a expressar-se.
L’alcaldia emetia aquesta setmana un nota informant de on i com es podia anar a votar.
(J.Roig/T.G.).-Tot i la incertesa amb que s’està vivint les darreres hores la convocatòria de la consulta popular per al proper diumenge 9 de novembre, la secció local de l’ANC, “Santa Bàrbara per la Independència” , exhortava a la població a no defallir en exercir el seu dret a pronunciar-se en un sentit o un altre. Marius Pont, portaveu de l’ANC planera recordava que no es tracta d’un referèndum, encara que està clar, deia,  que la resposta que tingui la convocatòria de diumenge tindrà un gran impacte polític, essent la culminació de les grans manifestacions de poble català dels darrers tres anys.

Pont es preguntava , davant la reiterada negativa del govern espanyol a permetre la consulta, a quins nivells de totalitarisme esta arribant l’Estat i reclamava que, ni que sigui per dignitat, el diumenge cal acudir als llocs on s’instal•laran les urnes, “perquè ningú ens pot negar el nostre dret a expressar –nos, cal que tothom hi anem, fins i tot els que pensen votar NO però el reveli aquesta negativa a exercir el nostre dret d’expressió.” enfatitzava.
Per altra banda, aquesta mateixa setmana, l’alcaldia del nostre poble  emetia una nota d’avís on informava de que el proper diumenge 9 de novembre, en el marc del procés de participació ciutadana a Catalunya, tothom que ho volgués podria emetre la seva opinió dipositant la seua papereta a l’ Institut Les Planes, des de les 9 del matí fins a les 20 hores de la tarda, recordant l’ importància d’agafar un document acreditatiu de la pròpia identitat.

Santa Bàrbara entre els 35 pobles de l’Ebre que s’aboquen a la segona onada de ‘Signa un vot’

siEl bus per la independència passara també diumenge pel nostre poble.

(J.Roig/Redacció).-Els propers dies 22 i 23 de març, l’Assemblea Nacional Catalana tornarà a realitzar una recollida intensiva de signatures de la campanya “Signa un vot”. Esta vegada, per tal de sumar esforços i arribar al màxim possible de llocs, la campanya es realitzarà juntament amb l’Associació de Municipis per la Independència.
A les Terres de l’Ebre unes 35 territorials de l’ANC muntaran parades a les seues poblacions fent que al territori s’arribi vora als 100 punts de recollida.

Entre aquestes parades per recollir aquests vots per la independència es troba Santa Bàrbara que ja va organitzar una primera taula a finals del 2013, recollint,segons els membres de “Santa Bàrbara per la independència”, 800 signatures.
Ara, per aquest proper cap de setmana, s’ha convocat una nova acció general de recollida d’adhesions a la campanya “Signa un vot”. En conseqüència, tots els planers i planeres que encara no ho hagin fet, podran exercir este dret el proper dissabte, dia 22, de 10 a 14 hores a la plaça de l’Alcalde Cid i Cid, on seran atesos per membres de l’agrupació “Santa Bàrbara per la Independència”. Xavi Forné, un dels membres de l’agrupació, explicava que poden venir a signar totes aquelles persones majors de 16 anys, encara que siguin estrangeres, com ho van fer, la vegada anterior, algun marroquí i fins i tot una parella d’escocesos.

Amb esta campanya l’ANC vol recollir el màxim de signatures per demanar al Parlament de Catalunya que exhaurisca totes les vies que hi hagi per convocar una consulta i, si no això no es permet, que es declari la independència.

D’altra banda, este cap de setmana la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, realitzarà dos actes al territori. El primer serà a la Sénia el dissabte a les 19:00 hores al Centre Obrer i el segon serà a Tortosa el diumenge a les 12:00 hores al Passeig Central del Parc Municipal.
A més, el mateix diumenge 23, el Bus per la independència que farà una ruta per diversos municipis del Territori. Aquest farà una primera parada a Tortosa i estarà fins a les 14:00 hores i desprès passarà per Santa Barbara i Masdenverge fins arribar a Amposta lloc on estarà tota la tarda.

Els veïns d’Ascó voten com invertir 400.000 euros del pressupost municipal de 2013

Una jove veïna d’Ascó vota en els Pressupostos Participatius en la urna instal·lada a la Fira de Nadal

Les urnes s’han instal·lat aquest cap de setmana a la Fira de Nadal i dilluns i dimarts es podrà votar a l’Ajuntament

(ACN).-Els veïns d’Ascó voten com invertir 400.000 euros del pressupost municipal de 2013(ACN).- Els veïns d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, estan cridats a les urnes des d’aquest dissabte, en aquest cas per escollir les propostes en què s’invertirà una part del pressupost municipal, entre un 16 o un 17%, de l’any vinent. En la votació hi poden participar tots els veïns majors de 15 anys que han de triar entre gairebé un centenar de propostes en les quals es destinaran 400.000 euros. Són els anomenats Pressupostos Participatius que ja es van aplicar en els pressupostos d’enguany. Per a l’Ajuntament d’Ascó aquest és un exercici de transparència i col·laboració que anirà augmentant any rere any per incrementar la participació ciutadana en la governabilitat municipal.

Aquest dissabte a la tarda van començar  les votacions de la segona edició dels Pressupostos Participatius d’Ascó, a la Ribera d’Ebre. Com ja es va fer amb els comptes d’aquest 2012, el veïnat d’Ascó proposa i elegeix en què es destinarà una part del pressupost municipal, gairebé el 17%. Qualsevol veí d’Ascó major de 15 anys pot participar-hi.

L’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal, ha destacat que l’augment de la partida dels Pressupostos Participatius per al 2013, respon a l’èxit de la primera edició però sobretot al “propòsit” d’aquest procés. Malgrat que el més “vistós” sigui la participació del veïnat en els pressupostos, això és només una part del que han anomenat a Ascó “Govern Obert”. “Volem obrir les portes del consistori perquè la gent pugui participar per interès, per implicació i estimulació ja que la gestió municipal no es vol fer a porta tancada”, ha apuntat l’acalde. Vidal ha remarcat que un cop els ciutadans elegeixen uns representants municipals, “l’exercici de la responsabilitat passa perquè estiguis en tot moment com a gestor però que quan es pren una decisió, es prengui també comptant amb les necessitats de la ciutadania”, ha dit Vidal.

Cada votant pot escollir entre un màxim de cinc actuacions entre les més de 90 que han superat els requisits, i les més votades, fins a sumar 400.000 euros, seran les que s’executin durant l’exercici 2013.