Entrades

L’Associació de Jubilats de Santa Bàrbara comença curs.

rogelio-i-jose-jubilats

D’esquerra a dreta, Rogelio Figueres i José Valldepérez (Foto: T.G.)

Entre les activitats programades per aquest primer trimestres destaca l’homenatge als socis que tenen 90 o 91 anys i un viatge a la Costa del Sol.

(J.Roig/T.G.).-Com és tradicional tots els anys a principis de Setembre, l’Associació de Jubilats “Verge de Montserrat” de Santa Bàrbara inicia un nou curs inaugurant la temporada de ball i presentant les activitats que tenen preparades aquest trimestre i en les que no hi poden faltar els viatges. El president de l’entitat José Valldepérez i el vicepresident Rogelio Figueres, explicaven a La Plana Ràdio que el més immediat serà el que faran del 3 al 8 d’Octubre a La Costa del Sol i que ja tenen pràcticament ple. També, i a petició dels socis, estan organitzant un altre viatge a la Cerdanya que haurien de fer “abans que arribin els freds”, deia el president.

El vicepresident destaca un altra de les activitats de les programades abans de final d’any. És l’homenatge i festa que organitzen bianualment per als socis que han complit els 90 o 91 anys. En aquesta ocasió l’entitat té 11 socis nonagenaris , tot i que encara no saben quants voldran o podran participar. Tot i això, la celebració està programada per al 13 de novembre.

La gimnàstica, que començarà el dia 3 d’octubre, és també una de les activitats que desperta més interès, sobre tot entre les sòcies, de les que enguany, i de moment, se’n han apuntat gairebé 60, lo que obliga a organitzar-se en dos torns els dilluns i dijous.
Els jubilats planers estan preparant també la festa de la Castanyada, el pre Nadal, la revetlla de Fi d’any i naturalment, cada diumenge, ball a la seu social, una setmana amb orquestra i l’altra amb discoteca.

Santa Bàrbara valora positivament les recentment acabades Jornades Culturals

13161806_10209733415076860_3693557999241906406_o

Una de les escenes dels “Viatge al passat Planer”. (Foto:A.Ollés)

L’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, en destaca la participació de les entitats del poble i de la gent en general.
Tot i la petició per a que es torni repetir “El Viatge al Passat Planer”, un dels actes més singulars que s’han realitzat, sembla que no podrà ser per la dificultat tècnica que comporta.

(AdSB/J.Roig).-Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tots els anys, entre els mesos d’abril i maig s’organitzen les Jornades Culturals. Normalment, aquestes comencen el cap de setmana anterior a Sant Jordi i acaben amb la festivitat de Sant Gregori. Aquest any però es van allargar un poc més i van començar una setmana abans amb la celebració de la setmana d’audicions i concerts de l’Escola Germans Arasa els Flarets i també van acabar una setmana més tard per poder coincidir amb la celebració del Dia Internacional dels Museus que es va celebrar el passat dissabte, 21 de Maig

El balanç que en feia l’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch des del web municipal parla de l’èxit que cada any tenen les Jornades Culturals i en destaca la participació de les entitats del poble que són majoritàriament les que organitzen els diferents actes que s’ha celebrat, però també de la gent en general que hi participa com a públic i que els hi dona sentit. Blanch diu que tot això encoratja a l’Ajuntament a seguir treballant per la cultura i la identitat planera.
Si fem un breu repàs a aquestes activitats recordem que, oficialment van començar el dissabte 16 d’abril amb la inauguració i la presentació del primer llibre de l’Associació de Poetes “Poemes al Vent”, a càrrec d’Albert Guiu, professor de literatura castellana, escriptor i poeta, amb recital poètic i amb el concert a càrrec de la Banda de Música Unió Musical Jaume Balmes.

Des del 11 d’abril i fins al 22 de maig es van anar seguint tot un ampli ventall d’activitats com: xerrades amb “El tresor de les emocions” organitzada per l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes i “Consells de seguretat al domicili, via pública i a Internet” organitzada per les Dones Planeres. Sortides a Sant Rafael del Riu i a l’església parroquial del municipi organitzades pel Centre d’Estudis Planers, a Lleida i les Granyenes de les Garrigues organitzada per les Dones Planeres i la romeria a Temps de Terra organitzada per la Penya Amics dels Cavalls. Activitats infantils a l’Smartcentre, el Centre Obert l’Oliveta, la Llar d’Infants les Beceroles, a l’Escola Jaume Balmes i a l’Hotel d’Entitats amb el taller de DJ’s. Les presentacions dels llibres Bolets del Port II i El llagut de les paraules. L’exposició “Pedra Seca” amb la col•laboració del Museu de les Terres de l’Ebre i la Diputació de Tarragona. Una de les activitats que més públic va congregar va ser Viatge al Passat Planer, espectacle amb representacions, música i ball al carrer organitzat pel Centre d’Estudis Planers, la Coral Santa Bàrbara i El Grup Teatral Planer. El president d’aquests darrera entitat, Jose Luis Ferré, deia que fins i tot han rebut molts peticions per a que l’espectacle es torni a repetir, cosa que és difícil per la problemàtica tècnica que implica el desplaçament dels diferents esquetxos i per la manca, sobre tot, d’actors.

Finalment destacar també altres actes rellevants com l’entrega de premis del XXV Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara que va comptar amb la representació de l’obra Maleïda Poma! d’Anna Ballester, obra de teatre interpretada pels alumnes de 1r d’ESO de l’Institut les Planes; la festivitat de Sant Jordi, amb la venda de roses i les lectures en veu alta, a la plaça Cid i Cid, a més d’altres actes de caire cultural per celebrar la diada; i la festivitat de Sant Gregori, el dia 9 de maig amb els actes més institucionals i la inauguració de l’Hotel d’Entitats i els dies 13, 14 i 15 de maig amb els actes de caire més tradicional.

Aquest dissabte, Santa Bàrbara viatja al passat

Desprès del parèntesi de l’any passat, enguany el CEP i el Grup Teatral Planer reviuran  escenes com la Pasqua d’abans, el mercat o prendre la fresca   

Les representacions es faran a sis llocs diferents del poble, que recorreran, conjuntament, actors, actrius i públic.

viatg1(J.Roig).-Com ja be essent tradició els darrers anys i com un dels actes més singulars de les Jornades Culturals que està celebrant el municipi, Santa Bàrbara viurà demà, dissabte 7 de Maig, un altre “viatge al passat planer” organitzat pel Centre d’Estudis i el Grup Teatral Planer, en el que hi col•laboren altres entitats locals com, els Amics dels cavalls, l’Ampa de l’escola o la Coral.

Enguany, el “Viatge al passat planer” proposa als espectadors fer una ruta dramatitzada sobre sis escenes que volen representar escènicament alguns fets de la història i la vida del poble. Josep Lluis Ferré, president del Grup Teatral Planer explicava a La Plana Ràdio que desprès del parèntesi de l’any passat, enguany es torna a reprendre aquest activitat que, amb els corresponents complements de música i ball populars, farà un recorregut, en el tram de carrer Major que hi ha entre el carrer Sant Rafel i la plaça de l’Alto, per escenificar els sis quadres que s’han preparat per a la 4a. edició

Els quadres que es representaran seran: “Matí de Pasqua”, “Mercat a la plaça”, “Fent dissabte”, “Prenent la fresca”, “Lo supositori” i “Ball a la plaça”. L’activitat començarà a les deu de la nit a la cruïlla del carrer Major amb el carrer Sant Rafel. Recordem que és una activitat oberta i que els espectadors es van desplaçant pels diferents escenaris juntament amb els actors i actrius.

Els jubilats de Santa Bàrbara renuncien al “viatge estrella” per la crisi

Per compensar-ho ,n’ organitzen dos de més econòmics a la Costa Brava i Andalusia.

Fernando Arasa,president de l’ Associació de Jubilats de Santa Bàrbara (Foto:LPR)

(J.Roig/T.G.).-Com segurament passa a tots els nostres pobles,també a Santa Bàrbara hi ha noticies que es repeteixen cíclicament arribant els mesos de setembre i octubre  i,coincidint amb l’ inici del curs escolar, és posa en marxa també l ‘activitat a les diferents entitats del municipi.
En el cas de l’ Associació de Jubilats de Santa Bàrbara els balls dels diumenges per la tarda ja fa algunes setmanes que van començar tot i que enguany incloent   altres activitats prèvies  ja que mitja hora abans de l ‘inici de les sessions, i tal com ens explicava el president de l’entitat Fernando Arasa,els socis que o desitgen poden jugar al bingo a ballar sardanes,segons si el ball és amb conjunt o amb discos.
Un altra de les activitats que volia destacar Arasa és l’ homenatge bianual que l ‘entitat ret  als socis que compleixen 90 i 91 anys,nomenant-los socis d’ honor.
En l ‘apartat de viatges,Arasa destacava que enguany  i donades les  circumstàncies econòmiques adverses , es va renunciar al que ells anomenen el “viatge estrella”  i que en anys precedents els ha portat a visitar  diversos països europeus. En canvi s’ ha ofert als socis dos viatges més  econòmics  amb els que,per aproximadament  300 euros s’ ha pogut oferir en el primer cas , una setmana la Costa Brava i el Sud de França i en el segon viatge  (que estan realitzant aquesta mateixa setmana)  un circuit per les ciutats andaluses de Loja,Sevilla,Granada,Córdoba i Ronda.

Ahir ,dos d’ octubre , es va iniciar també  el curs de gimnàstica per a jubilats, un altra de les activitats que  gaudeix de més popularitat,sobre tot entre les sòcies i al que ,durant el curs passat i va haver 65 inscrites.