Entrades

Santa Bàrbara proposa l’impuls d’una via verda circular pel Montsià.

Ahir es va presentar al Consell d’Alcaldes del Montsià.

(L.P.R) Treure profit els atractius turístics de l’interior del Montsià, aquesta és la finalitat del projecte d’una “via verda circular”, proposta que ahir es va presentar al Consell d’Alcaldes del Montsià.

La iniciativa, pretén que s’aprofiti l’únic tram pendent a l’Ebre i que, seguint el riu, pot obrir ramals des de Mianes a Ulldecona, per després enllaçar amb la via fluvial de Sol de Riu a Alcanar i, fins i tot, podria donar la volta a la comarca per La Ràpita i Amposta.

Per impulsar aquest projecte l’ajuntament planer va reunir-se amb la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, a qui li va traslladar la iniciativa, que ahir es va presentar al Consell d’Alcaldes, conscients que la idea va més enllà d’una proposta local a una iniciativa que implicaria tota la comarca.

El Regidor de Governació Antonio Ollés es mostrava molt satisfet de la bona acollida que va tenir la iniciativa per part del Consell Comarcal, tot i que n’és conscient que l’impuls ha de ser territorial i que havent-hi eleccions municipals, s’hauran d’esperar uns mesos per poder-lo iniciar.

Les Jornades Esportives de Santa Bàrbara arriben al seu punt més àlgid

capturadaMarxa Nocturna amb BTT per la via verda, caminada a peu pel terme, tenis i pàdel amb professionals, festa del futbol i Nit de l’esport, és la variada oferta que tenen els planers i planeres entre avui i demà, per participar-hi.

(J.Roig/T.G.).-Santa Bàrbara enceta aquest divendres amb un curs intensiu Pàdel i Tennis impartit per professionals, el tercer cap de setmana de les Jornades Esportives. Coincidirà també amb la festa de final de temporada del CF Santa Bàrbara i una caminada popular nocturna pel terme municipal que arrencarà a les 10 de la nit des de la plaça de l’Estació. Aquesta activitat té l’al•licient d’estar marcada com a T-10, és a dir, és una de les que, per incentivar la participació, tenen com a premi una targeta de 10 passis gratuïts per a les piscines municipals que es sorteja entre els que hi prenen part.
També aquesta nit, encara que al programa indica que és demà dissabte, es durà a terme una de les activitats més atraients de les Jornades organitzada per la Unió Ciclista Santa Bàrbara. Tal com ens recordava el secretari de l’entitat, Ximo Bel, es tracta de la Marxa Nocturna en bicicleta de muntanya per la Via Verda. La sortida amb cotxes des de la plaça de la Cooperativa fins a Xerta es preveu a les vuit i mitja de la tarda i una hora més tard els ciclistes començaran a pedalar en direcció cap a l’estació de Bot on es preveu arribar cap a les 11h.. Desprès d’un petit descans i avituallament, s’emprendrà el camí de retorn amb la previsió d’acabar la marxa a quarts de dues de la matinada. Bel recordava que no es tracta d’una competició, sinó d’un passeig per lo que l’activitat és apta per a tothom.

Per demà dissabte s’ha programat una jornada de portes obertes al Club de Tenis La Plana i a partir de les vuit de la tarda, el Gimnàs proposa la Nit de l’Esport.
El dilluns començaran les classes de voleibol per a joves i adults que es perllongaran fins al dimecres i que també estan marcades com activitat T-10.

Aquest divendres torna la “Marxa Nocturna per la Via Verda”

nocturna 15Està organitzada la Unió Ciclista Santa Bàrbara i compta amb la col•laboració del club ciclista “Montbike” d’Amposta i l’ajuntament planer.
Està obert a tothom i no fa falta inscripció prèvia. Els que vulguin participar s’han de concentrar a les vuit i mitja de la tarda a l’esplanada de la Cooperativa.

(J.Roig/T.G.).-El mes de  Juny  de l’any 2010 la Unió Ciclista Santa Bàrbara organitzava per primera vegada una cursa nocturna  de bicicletes tot terreny que s’ha acabat consolidant amb el nom de “Marxa Nocturna per la Via Verda” perquè, com el nom indica, es fa el divendres més proper a la nit de lluna plena del mes de Juny i el recorregut transcorre per aquesta via.
Enguany la sortida serà aquest mateix divendres, a partir de les nou de la nit des de l’esplanada de la Cooperativa Agrícola del Camp, on mitja hora abans, estan convocats els participants per marxar tots junts amb els corresponents vehicles cap a l’estació de Xerta  des d’on començarà la marxa fins a Bot, a partir de les 10 de la nit.
Ximo Bel, secretari de l ‘associació explicava tot i que no hi ha inscripcions prèvies, si que esperen una gran afluència d’esportistes.

Aquesta sortida és una de les activitats incloses a les Jornades Esportives que es celebren per aquestes dates al municipi i, per tant, conten amb el recolzament de l’ajuntament i, des de fa uns anys, també amb la participació del club ciclista “Montbike” d’Amposta que s’ha volgut sumar a l’activitat i col•labora amb els organitzadors.

La sortida és recomanable per a tot hom que vulgui gaudir d’una experiència  especial amb la seua bicicleta i, donades les característiques de la ruta, eminentment plana, no fa falta una preparació  especial per poder-hi  participar. Bel si que puntualitzava que cal tenir en compte que son 46 km entre anar i tornar i que cada persona ha de valorar el seu nivell .
L’ organització recomana portar beguda i vehicle propi per poder transportat les bicicletes fins a Xerta i òbviament recorda l’ obligatorietat de portar casc i llum.

Segons el Consell Comarcal del Baix Ebre 40.000 persones a l’any fan us de la Via Verda

tripFa dues setmanes l ‘ens va presentar un  nou tríptic de la Via Verda que incorpora la nova ruta cicloturística que uneix el Parc Natural dels Ports i el del Delta de l’Ebre

(Redacció/J. Roig).-Periòdicament,  famílies senceres arriben a localitats com Xerta, disposades a pedalejar per la Via Verda. El camí, d’escàs desnivell,  és idoni per als adeptes al turisme actiu que busquen un itinerari de baixa dificultat per anar en bicicleta i amb el qual gaudir  del paisatge i la naturalesa.

En aquest context, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, anuncià fa uns dies que els ciclistes aviat podran continuar el camí fins al Delta  ja que, mentre que el ministeri es decideix a executar el seu projecte de prolongació de la Via Verda com a tal  ,des de   l’ ens comarcal  es vol posar en marxa el seu propi projecte, que permetrà enllaçar la via existent, a través de camins senyalitzats, fins a Riumar , situat a l’extrem del Delta

El president del Consell diu que això permetrà unir  els dos parcs naturals, el dels Ports i el del delta de l’Ebre, i aquest és un al·licient únic com a oferta turística,remarcava Soler, que confia que aquesta ampliació potenciarà una proposta turística que actualment atrau 40.000 visitants a l’any, segons les xifres que contempla el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Soler remarca que és important que les administracions actuïn en la senyalització i el manteniment de la Via Verda,però també ho és  que la iniciativa privada aposti pel potencial d’aquesta infraestructura que ha portat vida nova a aquesta via fèrria que va entrar en desús com a tal  ja fa 4 dècades.

Finalment el president comarcal creu que és vital que s’impulsi la difusió de l’oferta per fomentar l’afluència de visitants. En aquest sentit a finals del passat més d’ Abril el mateix Consell Comarcal va presentar un nou tríptic de la Via Verda que incorpora la nova ruta cicloturística que uneix el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre que es ficarà en funcionament abans de l’estiu i que té la finalitat de donar a conèixer un dels principals atractius turístics de la comarca als visitants de la zona. L’elaboració del document s’ha realitzat juntament amb l’empresa HIFE la qual, recentment, ha presentat un nou servei de transport per als usuaris de la via i les seues bicicletes.