Entrades

Santa Bàrbara també “s ‘encadena” a la Via Catalana

P1010547

Perspectiva d’ una franja del tram 39 (Foto:J.Roig)

(J.Roig/aguaita.cat).-La Plana Ràdio va estar present també a la Via Catalana d ‘aquest passat 11 de Setembre per tal d’informar, des de la perspectiva ebrenca i  a través de la connexió amb la resta d’ emissores de Emute i Imagina Ràdio, dels esdeveniments que es van anar succeint  en aquesta acció reivindicativa podent constatar la nombrosa participació planera, que la secció local de  l’ Assemblea Nacional Catalana  xifrava en unes 400 persones,tot i que,possiblement, el nombre de planers i planeres participants a la cadena humana va ser molt més, segons hem pogut resseguir des del nombrós  material gràfic  publicat a les diferents xarxes socials.

Al tram 39 assignat a Santa Bàrbara si que hi vam poder veure molts gent del poble ,una pancarta amb el nom del nostre municipi i  molta més gent que van venir a  reforçar el tram procedents de diversos punts de la geografia catalana que segons explicaven a la nostra emissora,uns ho feien des de llocs  més propers com  la Terra Alta o la Ribera d ‘Ebre o d’ altres més llunyans com Montcada  i Reixac,Berga,Salou,Cambrils o Barcelona.

El tram 39 va ser un dels punts on es va donar també  cobertura d ‘avituallament a tota aquesta gent vinguda de fora servint  més de  1.100 racions de paella,confeccionada per una empresa de càtering ,lo que ens dona idea de la gran quantitat de gent de fora que va venir a reforçar l’ Ebre.Cal dir que  de punts d ‘atenció als desplaçats com el del tram 39 en hi va haver més,per exemple i segon fons  no oficials,al ubicat a Alcanar s’ hi van servir fins a 3000 racions.

En una perspectiva ebrenca més general i segon transcrivim de la publicació digital aguaita.cat, cent-mil persones, 30 mil més de les inscrites, segons les dades de l’Assemblea Nacional Catalana a l’Ebre,van unir ahir les mans per omplir, de vegades fins i tot duplicant i triplicant alguns dels trams, una cadena humana que s’ha allargà durant més de 400 quilòmetres des del Pertús fins a més enllà del riu Sénia, on una línia de furgons de la Guàrdia Civil va limitar el final de la Via.

El compositor vinarossenc , Carles Santos i el cantautor català Lluís Llach van trencar de forma simbòlica ahir a la tarda la frontera que separa Catalunya i la Comunitat Valenciana. Ho van fer  en el pont que travessa el Riu Sénia i que marca el límit administratiu entre ambdues comunitats. Llach , en el tram 1 de la Via Catalana, al terme municipal d’Alcanar . Santos , a la part de Vinaròs ,va unir la seua mà , amb les dels pares de Guillem Agulló, el jove independentista valencià assassinat el 1993 .

L’únic incident rellevant que hi va haver en aquest tram es va produir quan la Guàrdia Civil va impedir que la cadena transcorregués més enllà de la línia de furgons, fet que va provocar tensions i la detenció del líder de Solidaritat Catalana Alfons López Tena.
L’exdiputat, segons fonts properes als fets, hauria agredit un sergent de la Guàrdia Civil després que agents d’aquest cos li demanessin que no traspassés els 500 metres autoritzats dins del terme municipal de Vinaròs per a la cadena humana. Junt amb López Tena, s’ha detingut una altra persona.

Acció Cultural organitzarà la Cadena humana valenciana a Alcanar com a denúncia de la “censura” del govern espanyol

banner-web-cadenahumanavalenciana-500L’entitat interposarà un recurs contra la prohibició de la convocatòria que s’havia de celebrar a Vinaròs i que ha estat prohibida adduint raons de seguretat

(ACN).- Acció Cultural (ACPV) ha informat que continua endavant amb la ‘Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat’, tot i que aquesta es trasllada a Alcanar (Montsià), més enllà del límit administratiu entre Catalunya i el País Valencià. Després de la prohibició per part de la subdelegació del govern espanyol a Castelló, al·legant raons de seguretat, l’entita manifesta a través d’un comunicat la seva sorpresa per la prohibició i ofereix diàleg a la delegació del govern espanyol. ACPV lamenta “la negativa a qualsevol tipus de diàleg o possible alternativa” i anuncia que la convocatòria es trasllada com a “denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació”.

Acció Cultural ha informat que va rebre fa una setmana una telefonada de la subdelegació del govern espanyol a Castelló de la Plana en què s’informava que no hi havia cap problema per a la celebració de la convocatòria. L’entitat afegeix que “sorprenentment” aquest dilluns ha rebut una comunicació en què la subdelegació del govern informa que prohibeix la cadena humana per problemes de trànsit.

L’ entitat assenyala en el seu comunicat, que el seu  secretari , Toni Gisbert, s’ha posat en contacte personalment amb el subdelegat del govern espanyol a València, Luís Santamaría, i amb el subdelegat a Castelló, David Barelles “oferint en els dos casos diàleg i els ha demanat una solució alternativa que permeta l’eliminació dels problemes de trànsit i al mateix respecte el dret de manifestació i d’expressió”.

Segons l’associació, “lamentablement, la delegació del govern espanyol s’ha mostrat absolutament tancada, negant-se a qualsevol tipus de diàleg o possible alternativa, cosa que fa pensar que la decisió de la prohibició està motivada políticament”.

ACPV denúncia que el fet que la comunicació de la prohibició hagi estat feta amb menys de dos dies d’antelació a la realització de l’acte, “col·loca l’organització en una situació de clara indefensió jurídica perquè, encara que és possible presentar un recurs, és evident que la resposta vindrà després de la realització de l’acte”.Amb tot, l’entitat anuncia que presentarà recurs a la prohibició.

Així mateix, segons ACPV, la convocatòria continua endavant, tot i que a Alcanar L’organització avança que realitzarà simbòlicament la ‘Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat “a l’altre costat del riu Sénia, en el territori de Catalunya, i es constituirà com a Cadena humana Valenciana en l’exili, enllaçant igualment amb els protagonistes de la Cadena humana de Catalunya, tal i com estava previst, com a expressió de denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació”.

En aquest sentit cal dir que estava previst Lluís Llach fora el primer a la Via Catalana a Alcanar i que el cantautor català donés la mà al músic Carles Santos a la frontera entre Catalunya i el País Valencià

Malgrat que ja havia transcendit a la llum pública que Lluís Llach participarà a la Via Catalana des de les Terres de l’Ebre, aquest darrers dies havia transcendit en quin punt ho faria , concretament a Alcanar i essent el primer de la Via Catalana a Catalunya. Així, Llach havia de donar la mà a Carles Santos, que estaria ubicat al terme de Vinaròs.
Segons publica la premsa, ja s’han inscrit més de 700 persones per participar a la cadena a Vinaròs encara que desprès de lo escoltat tot fa pensar que aquesta”unió” entre CCAA s’ haurà de fer en territori catalá.

El Bisbat de Tortosa no vol que repiquen les campanes per arrencar la Via Catalana

palau_episcopal_de_tortosa

Palau Episcopal Bisbat de Tortosa (Foto:Agència Cristiana de Notícies Flama)

(Ebredigital)La majoria de bisbes catalans s’hi han mostrat reticents, però el bisbat de Tortosa encara ha estat més contundent i ha avançat que demanarà a les parròquies que no autoritzin el repic de campanes en motiu de la Via Catalana, com preveia l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadora de la cadena humana.

L’argument del bisbat tortosí és que no es poden fer servir les campanes per defensar cap posicionament “polític”.Des de l’ANC, han explicat que cada seu de l’ANC a cada població catalana ha negociat directament amb les parròquies perquè repiquin les campanes de tot el país i que malgrat tot esperen que sigui un èxit. De fet, hi ha hagut bisbats que, tot i les reticències, ho han deixat en mans dels rectors de les parròquies.

Santa Bàrbara per l’ Independència organitza una xerrada informativa per als participants a la Via Catalana.

capturada2Serà aquesta nit a les 10 al Centre Cultural.

L’ Assemblea organitza també una paella popular i informa que ja es pot descarregar una aplicació gratuïta per a smartphone per a poder arribar correctament a destí

(Redacció/J.Roig).-Santa Bàrbara per la independència informa que avui  dilluns 9 de setembre, a les 22 h i al Centre Cultural, hi haurà una reunió per explicar com s’ organitzarà la VIA CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA  en general però molt específicament com s’ organitzarà per a totes els participants inscrits al nostre poble,és a dir, hora i lloc de trobada, el desplaçament de la caravana cap al tram 39  els serveis que hi haurà, i sobre tot l’optimització de vehicles per tal d ‘evitar-ne acumulacions

L’assemblea local de l’ ANC a emes un comunicat on volen recordar que ,qui ho vulgui podrà  participar a l’ARROSSADA POPULAR que s’està organitzant al TRAM 39,   El dinar consistirà en paella mixta, fruita del temps, pa i beguda i tindrà un preu de 8 euros per persona  El tram també 39 disposarà de serveis químics i possiblement d’una barra amb begudes.

Per millorar la mobilitat, a partir d ‘aquesta setmana es pot descarregar una aplicació gratuïta per a smartphone amb el nom de Via Catalana des de les botigues virtuals per a Android i Iphone. Aquesta aplicació servirà per a poder arribar correctament a destí de la millor manera possible per la Diada i també per rebre informació actualitzada.

Igualment, també es pot  trobar la secció Mou-te per la Via (https://assemblea.cat/?q=mou-te_inici) , a on hi ha informació pràctica per arribar a destí amb transport públic o bé amb autocars organitzats per l’Assemblea, així com compartir vehicle privat amb altres participants.

Els organitzadors recomanen arribar amb temps al  destí i que per a tenir una major visualització de la cadena des de l’aire i des de terra  vestir amb alguna peça de roba groga (samarreta,camisa o similar).