Entrades

Les obres de rehabilitació de l’ajuntament vell començaran la segona meitat del 2016

entrada

Entrada a l’edifici (Foto:J.Roig)

 

IMG_20160118_095742

Caixa d’escales accés al segón pis (Foto:J.Roig)

L’alcalde de Santa Bàrbara diu que cal actuar urgentment per tal d’evitar que caigui.
L’obra es fraccionarà en dues anualitats per tal de poder assumir-ne el cost.
Es derruirà l’interior de l’edifici i es mantindran les façanes. “Es farà lo que se’n diu aigües fora”, va dir Alfred Blanch.

(J.Roig/T.G).-A la segona meitat d’aquest 2016, l ‘equip de govern de l’ajuntament de Santa Bàrbara té previst començar la primera fase de les obres de rehabilitació de l’antic ajuntament.
L’estat de deteriorament en que es trobava l’edifici, especialment l’interior, va fer aconsellable desallotjar-lo i l’any 2014 i els diferents servies municipals que acollia, es van haver de traslladar a un nou edifici.
I es que la necessitat de rehabilitar la Casa Consistorial ja ve de lluny. Ara fa uns 10 anys, essent encara alcalde Joaquim Martí, ja es va demanar a la Diputació un projecte d’obra per tal d’emprendre-la, una iniciativa que va heretar l’antic alcalde Jordi Boronat però que tampoc va poder triar endavant pressupostàriament. Ara, l’actual alcalde, Alfred Blanch ha agafat el repte i desprès de diverses gestions, fins i tot amb l’antiga Consellera de Governació Meritxell Borràs, deia a la nostra emissora que té clar que l’única manera d’emprendre l’obra i poder-la assumir econòmicament és fraccionant-la.IMG_20160118_095007
Blanch és conscient de que cal actuar urgentment per tal d’assegurar l’edifici. Per això s’ha pres la determinació d’assumir el cost de l’obra, en principi dividint-la en dues anualitats, la primera de les quals contempla 321.000 euros als pressupostos d’aquest any.
La primera intervenció començaria a la segona meitat d’aquest 2016 i la segona a principis del proper any. L’objectiu és derruir l’interior de l’edifici, conservant les façanes pel valor històric que tenen i consolidar-les amb uns complexos sistemes de subjecció.”Faríem lo que se’n diu aigües fora “ deia l’alcalde, afegint que “al menys, un cop acabades aquestes dues primeres fases tindrem la seguretat que no ens caurà”.

L’edifici de l’antic ajuntament de Santa Bárbara va complir 100 anys recentment i durant aquest temps solament va patir un altra remodelació interior entre els anys 70 i 80.