Entrades

Especial atenció al manteniment, remodelació i construcció de places

20140311_092427

Nou aspecte de la Plaça d’Espanya (Foto:J.Roig)

Les obres de manteniment que s’havien de fer a la Plaça Espanya de Santa Bàrbara han acabat pràcticament amb una reconversió total de l’espai.
Un altra actuació important és la que s’ha començat a fer al primer tram del Passeig de les Escoles.
A finals del mes passat es va començar per traslladar els arbres a un altre espai municipal i se’n van tallar alguns per poder ampliar aquest transitada via del nostre poble.

(J.Roig/T.G.).-Un cop acabada l’actuació que, mesos enrere, es va fer a la plaça del antic dipòsit de l’ aigua, l’ ajuntament del nostre segueix aprofitant plans d’ocupació i personal de la brigada municipal per dur a terme obres de manteniment a diferents espais del municipi.
Una de les més recents i que està pràcticament enllestida, és la que s’ha dut a terme a la Plaça d’Espanya. El primer tinent d’alcalde, Alfred Blanch, explicava en declaracions a La Plana Ràdio que lo que va començar essent una obra de manteniment del ‘espai, va acabar essent una remodelació,pràcticament total de la plaça, en comprovar que el seu estat era més deficient de lo que es pensava en un principi. Així i aprofitant que disposem d’aplicadors oficials de formigó estampat, s’han substituït les rajoles originals per aquest nou material. S’ha aprofitat també per canviar els bancs i instal•lar aparells “bio saludables” i nou enllumenat sostenible, mentre que l’arbrat s’ha conservat.
Un altra obra que es va començar a finals de febrer, però que tindrà la seua continuïtat a mes de juny, és l’actuació urbanística que s’ha de fer al darrer tram del passeig de les Escoles, entre el carrer Sant Rafel i el Verge de Montserrat. De moment i ja que ara és l’estació de l’any apropiada, s’ha procedit a trasplantar part dels arbres que hi havia a la zona, mentre que altres s’han tingut que talar, per tal de poder procedir a la reestructuració de la zona.
Blanch explicava que el projecte està ara en fase de redacció, però que, bàsicament, lo que es farà durant el període de vacances escolar (cal recordar que el tram està just a la zona de les escoles), serà estretir les voreres per poder ampliar la via i es construiran el corresponents pluvials i zones elevades de pas de vianants, per evitar tant els problemes que produeix la pluja, com per augmentar la seguretat dels escolars .
Els arbres que s’han tret d’aquest tram del passeig de les Escoles, s’han trasplantat, uns a l’abocador municipal clausurat del camí de les Coves i els altres a la nova plaça que es vol construir a la zona de l’institut que s’anomenarà “ de l’ Independència” i de la que en parlarem en una propera crònica.

L’Alcalde de Deltebre desvincula del govern municipal la compra dels terrenys del Molí dels Mirons

846361

El tinent d’alcalde Gervasi Aspa donant explicacions davant dels mitjans de comunicació, amb l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, al darrera seu.(Foto:Anna Mayor)

Davant la petició del grup municipal de CiU al darrer ple i les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació exigint mesures dràstiques, AHIR AL matí s’ha fet una roda de premsa per clarificar la posició de l’Ajuntament.

(ACN).-La compra d’uns terrenys per part de l’exalcalde i tinent d’alcalde actual de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, a la zona del Molí dels Mirons, ha generat una nova polèmica al municipi, arran de la denúncia pública per part del grup municipal de CiU, a l’oposició. Per evitar que planin més dubtes sobre aquest afer, l’alcalde de Deltebre, el socialista, José Emilio Bertomeu, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació amb el tinent d’alcalde Gervasi Aspa per donar-ne explicacions. Bertomeu ha assegurat que la compra dels terrenys s’ha fet, per part d’Aspa i la seva dona, a títol “individual” i al marge del govern municipal i ha negat que hi hagi cap operació urbanística planificada a la zona.

L’alcalde de Deltebre ha volgut deixar clar que la compra d’una finca d’uns 40 jornals a la zona del Molí dels Mirons per part del tinent d’alcalde Gervasi Aspa ha estat una decisió “individual” i que s’ha pres al marge del govern municipal -integrat per PSC i ERC.
Per la seva part, Gervasi Aspa demana que es respecti una decisió familiar que pren amb la seva dona de comprar uns terrenys, i ha reclamat poder tenir els mateixos drets que qualsevol ciutadà. “Pel fet de ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament no se’m poden restringir els meus drets com a ciutadà”, ha manifestat. Aspa ha insistit que l’operació de compra, per subhasta, s’ha fet amb “total transparència”, i que tot i que l’havien advertit que podria generar controvèrsia va preferir fer-ho al seu nom perquè “no hi ha res a amagar”. “Ni hi ha cap testaferro ni cap societat opaca al darrere, ho faig a títol individual i ja és hora de normalitzar la política d’aquest poble”, ha afegit.

CiU de Deltebre demana explicacions per la possible compra d’uns terrenys per part d’un regidor del govern

llsolerdeltebre(G.Moreno).- El grup de CiU a l’Ajuntament de Deltebre ha exigit “mesures dràstiques”, si es confirma l’adquisició d’uns terrenys estratègics per part d’un regidor del govern. També l’agrupació local de Convergència i Unió de Deltebre ha reclamat un desmentiment públic per part de l’actual alcalde de la població, “en relació amb l’adquisició de més de 40 jornals de terreny no urbanitzable, dintre del nucli urbà i situats a la zona del Molí dels Mirons de Jesús i Maria, per part, presumptament, d’un regidor de l’equip de govern o d’una persona vinculada al mateix”. El comunicat amb què CiU ha reclamat explicacions a l’alcalde, el socialista José Emilio Bertomeu, no cita directament cap dels regidors d’ERC i el PSC.

Segons CiU, en el transcurs del ple ordinari, i preguntat per aquesta actuació, l’alcalde de Deltebre va afirmar que els terrenys els havia comprat un particular, tot i que desconeixia quina seria l’explotació que s’hi faria. “Ara bé, davant del que ja és un secret a veus, l’alcalde no es pot mantenir passiu i ha de donar explicacions desmentint la possible operació urbanística o, sinó, confirmar-ho i cessar de forma immediata i fulminant el regidor suposadament vinculat amb l’operació i l’àmbit urbanístic de l’Ajuntament”, afirmen des de CiU.

Aquest fet, per al grup que lidera Lluís Soler, “esdevindria d’una gravetat d’abast inimaginable si tenim en compte que es materialitza als inicis dels contactes i negociacions polítiques per donar tràmit a un nou planejament urbanístic municipal que podria reclassificar, com és lògic, uns terrenys que se situen en un lloc estratègic del nucli urbà”. “Per aquest motiu, aquesta situació no pot esperar i necessita una resposta immediata de l’alcalde davant d’un fet que, si es confirmés, podria ser èticament reprovable i manifestament perjudicial per a la salut democràtica”, conclou el mateix comunicat abans de recordar que “la informació que hauria motivat tot el procés d’aquests terrenys no estaria a l’abast de tota la ciutadania d’igual forma que d’un electe municipal”. Segons CiU, aquesta polèmica es va tractar en la reunió informativa sobre l’actualitat municipal que CiU va celebrar davant de més de 200 veïns i veïnes del municipi.

El Ple de Deltebre aprova una revisió de les normes subsidiàries per tal de dinamitzar l’activitat econòmica

rium

Accés platges de Riumar (Foto TV3)

(Ll.Bertomeu).-El Ple ordinari de l’Ajuntament de Deltebre, celebrat ahir pel matí, va aprovar  amb els vots favorables de tots els grups municipals la modificació puntual de les normes subsidiàries de Deltebre, pel que fa a l’adaptació i concreció dels usos i activitats no residencials i de promoció de l’activitat econòmica. Es tracta d’una revisió general que hi havia pendent des del 1995. La proposta inclou l’adaptació d’usos a la normativa vigent a més d’una ampliació a zones concretes com el polígon industrial o l’urbanització de Riumar.
L’Alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, manifestava “és molt important perquè ampliem el ventall d’usos permesos al municipi i d’aquesta manera podem ajudar a dinamitzar l’activitat econòmica”.
El portaveu de CiU, Domingo Alcalà, en feia una valoració global positiva “tot el que es faci per a dinamitzar l’economia és benvingut però aquesta revisió hauria d’anar acompanyada de projectes”.
El grup del PP també hi va votar  a favor, tot i això el seu portaveu, Tomàs Castells, manifestava  alguns dels canvis que es podrien afegir, entre ells “a l’apartat d’usos agrícoles hauríem d’incloure els cultius marins perquè en un futur pot ser una nova activitat econòmica important a la zona com ho és al Delta del Po”.