Posts

L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA INICIA EL CURS, ANIMANT ELS MÉS PETITS

Unió Musical Jaume Balmes

El més petits que volen iniciar-se amb la música es beneficiaran de quotes molt reduïdes durant el primer any.  

(L.P.R/ T.G) Feia dies que a l’Escola de música no es veia moviment i és que amb la tornada a la normalitat al setembre, les passejades de joves amb instruments amunt i avall ja ha tornat al passeig de les escoles. En l’actualitat són uns 70 els alumnes que van a classe de música, però des de l’entitat,  es segueix fomentant la inclusió d’alumnes més joves, amb quotes avantatjoses per als més petits.

Durant aquest mes de setembre s’ha obert el períodes d’inscripció per aquelles persones que vulguin formar-se en l’àmbit musical, d’aquesta manera s’ofereixen  classes a partir dels quatre anys, amb formació musical, per als més petits, “ treballant temes de pulsació o afinació, que es treballen des de el moviment i les sensacions acústiques”, així ens ho explicava el seu director Joan Marc Subirats.

Des de fa dos anys l’escola ofereix un preu simbòlic,  per aquells nens que vulguin començar a fer música a partir dels 4 anys, d’aquesta manera se’ls incentiva a conèixer l’activitat i poder descobrir si els agrada.

Marc Subirats director de l’escola explicava “oferim una quota de soci de 5 euros mensuals durant el primer any perquè volem que els nens descobreixin i decideixin si els agrada o no la música, a partir de l’any següent quan es fa el llenguatge ja paguen la quota normal”.

Les quotes de l’escola van dels 5 euros que paguen els més petits que fan música i moviment, als 55 per als que aprenen llenguatge musical, o els 30 euros per als adults que aprofiten el temps de lleure per iniciar-se amb la formació d’una activitat com és la musical. Tot depèn de les hores que s’hi dedica, dels instruments que es volen aprendre i dels extres com l’acompanyament en piano o formar part d’un grup de cambra.

En l’actualitat l’escola disposa d’uns 10 professors i aproximadament 70 alumnes, la banda jove esta formada entre 35 i 40 alumnes i la banda gran de la Unió musical per uns 50.

Canvi de pubilles amb la sorpresa final de “Celtic Child”

Foto: M.A.AAquest cap de setmana Santa Bàrbara ha viscut amb intensitat les activitats prèvies a les Festes Majors que s’enceten el proper dijous 9 de juliol.

Divendres amb la nombrosa expectació de les 12 hores de pàdel i futbol sala al poliesportiu municipal.

També amb l’exhibició de ball que va tenir lloc dissabte al Parc Municipal i on entre d’altres exhibicions pròpies del Ball de Saló també es va presentar una nova modalitat de ball el Jumping de Quick Dance, una mena de ball-esportiu que es practica amb el suport d’un trampolí elàstic que ajuda a impulsar els esportistes.

Foto: T.G.Igual de multitudinària fou la festa organitzada pel Club de Futbol Santa Bàrbara amb la participació de Dj’s locals que va omplir de gent el recinte esportiu on es portava a terme la proposta musical.

Però sense dubte l’ actes més destacat del cap de setmana, fou el canvi de pubilles ahir diumenge, que va omplir l’estadi municipal tant de les pubilles que s’acomiadaven com les que aquest any, formaran part de les festes majors.

Després de presentar les 26 joves pubilles i fer el canvi habitual, la regidora de festes Judit Lleixà va presentar el programa de Festes, aquest any marcat per canvis significatius, el més immediat el d’ubicació, el proper dissabte, del pregó de festa que és trasllada al Parc Municipal.

També el tradicional àpat oficial “el bou estofat” tindrà canvis en la persona que fins ara s’ha encarregat de cuinar-lo, Fermin “lo Polit”, que per qüestions personals, no podrà elaborar-lo, per tal motiu Lleixà aprofitava per retre-li un homenatge públic, per la tasca realitzada durant tant anys.

El recent nomenat alcalde Alfred Blanc va aprofitar el Canvi de pubilles per adreçar-se per primer cop al poble i fer la presentació del nou consistori.

Però sense dubte el que ens quedarà en la memòria d’aquest preludi de festes majors, és l’apoteòsic fi de festa, que va posar la Unió Musical Jaume Balmes, amb un concert, que se suma a les activitats en motiu del seu 25é aniversari, un concert que va comptar amb una sardana, el tema de Coldplay “viva la vida”, la música dels Blue Brothers totes dirigides per Marc Subirats així com la peça Celtic Child, interpretada conjuntament per l’ocasió amb els xiquets i xiquetes de 4art. i 5é, de l’escola Jaume Balmes, dirigits i coordinats pel professor de música Lluis Fernández, així com la veu solista de Laura Bel, una jove que forma part de la Unió Musical, estudiant d’ESO i que va guanyar també el darrer concurs de cant “Com sona l’ESO” celebrat a Dénia.

Després del Canvi de Pubilles a les 22h. i a la plaça Cid i Cid es va poder visualitzar la primera part del Documental realitzat per Josep Roig i Guillermo Gaya, dels 20 anys de la Plana Ràdio.

La Unió Musical Jaume Balmes celebra Santa Cecilia

Una missa en honor a la patrona, el concert de Nadal i  el passa carrers amb la presentació dels nous membres seran alguns dels actes més destacats

(T.G.) Un total de 4 membres entraran a formar part aquest proper cap de setmana de la banda de la Unió Musical Jaume Balmes , tots ell fa anys que es preparen  per aquest dia,  que coincideix amb la   celebració de la festa de la patrona  Santa Cecilia i en la que tots els músics actuals  van a buscar aquets nous components casa per casa amb una desfilada.

La celebració de Santa Cecilia començarà  aquest diumenge al matí , amb el tradicional  passa carrers que comptarà amb la participació del  Club Twirling,  seguit d’una missa cantada per la coral Santa Bàrbara, a la que també s’unirà   el grup musical joventut , així com la  celebració posterior de tots els músics.

Per al dia 3 i 4  de desembre i ja inclòs amb les activitats Nadalenques es farà el  tradicional concert el dia 3 a les 19’30 de la tarda  i el dia 4 festivitat de Santa Bàrbara també hi haurà l’habitual processó i concert de Nadales amb els més petits de l’entitat, Marc Subirats ens explicava que el  repertori que s’ ha preparat es divers amb peces que agradaràn a tot tipus de públic

D’aquesta manera els prop més de 80 alumnes i 7 professors de l’escola de Musica celebraran els actes de la seva patrona Santa Cecilia.

Setmana intensa d ‘activitats per a La Unió Musical Jaume Balmes.

umjb1Amb  motiu de la celebració del seu 20e aniversari , La Unió Musical Jaume Balmes ha preparat un seguit d ‘activitats incloses al programa de les Jornades Culturals que està celebrant Santa Bàrbara

Aquestes activitats estan adreçades als músics especialment,  però també són obertes al públic en general. Read more