Entrades

Mia Fuentes treu el seu primer disc el darrer dia de l’any.

miaLa jove cantant ebrenca debuta amb “Enredadera”, “un disc de pop fusió”, diu.

(J.Roig).-Tal i com va avançar fa unes setmanes a La Plana Ràdio, la jove artista d’Ulldecona, Mia Fuentes, debuta amb el seu primer disc, ‘Enredadera’ que ja és a les botigues des del passat 30 de Desembre. De moment es pot comprar a algunes tendes del territori o des del seu perfil del Facebook.
Maria Fuentes (aquest és el seu nom), va néixer a Ulldecona l’any 1991, es va iniciar al món de la música amb la coral local, compaginant desprès els seus estudis de Filologia Anglesa a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb els de teatre musical i la participació en diferents grups musicals de la capital.
Finalment, decideix fer el salt al món artístic, en solitari i amb la sort de conèixer les persones apropiades per poder enregistrar el seu primer disc en un temps rècord…, pràcticament sis mesos. Mia deia que el seu projecte, s’ha fet realitat gràcies a poder conèixer les persones apropiades, al moment apropiat, i encara que es pot considerar un “cop de sort”, “la sort, l’has de sortir a buscar”, afegia.

Mia Fuentes enceta la seva carrera musical amb el disc ‘Enredadera’, de la mà del músic, compositor i productor argentí Esteban Boero, que li ha donat l’oportunitat, i del music i guitarrista Josep Caparrós que ha participat també en la producció i mescles. “Enredadera” conté 10 temes propis, com el single i vídeo homònim, i altres com ‘Algo de que hablar’, ‘Noches sin dormir’ o “Chavela”, un dels seus preferits, segons ens confessava la mateixa cantant i dedicat a la cantant mexicana, Chavela Vargas.

El disc s’ha gravat a Barcelona als estudis Bonobo Records. La cantant ebrenca diu que el seu és un disc de pop fusió, però molt influenciat pels tocs argentins que li ha donat el seu productor, com els aires de tango que té el tema “Chavela”, anteriorment esmentat.
Segons ens va confessar en la mateixa entrevista el passat desembre, l’ intenció de la intèrpret, encara que amb data desconeguda tot i que ja ha hagut contactes, és la de fer la presentació oficial del disc al seu poble, Ulldecona. “Em faria molta il•lusió”, assegurava. De moment ha començat a fer la promoció del disc per diferents mitjans de comunicació, (Surtdecasa, Canal 56, Diari de Tarragona..etc) i ha contractar les primeres actuacions, (14 de Febrer a Barcelona).

Enredadera

No és una história más

 

Al Desembre, torna la Festa «Olea Europaea»

Oliveres-Milenàries-de-lArion

Font: www.turismeulldecona.com Guiatge Museu Natural Oliveres Mil·lenàries de l’Arión

Està organitzada per l’Ajuntament d’Ulldecona i, en aquesta edició, formarà part de la programació del 5è Congrés Oliveres mil.lenàries del territori del Sénia que comença demà a Traiguera.

L’alcaldessa Núria Ventura diu que, coincidint amb la festa, diumenge 6 de desembre, es farà la inauguració  d’una nova àrea d’oliveres mil.lenàries a la Foia d’Ulldecona.
El Museu Natural de les Oliverers Mil.lenàries de l’Arión acollirà el proper dissabte 5 de desembre la segona edició de la Festa «Olea Europaea», organitzada per l’Ajuntament d’Ulldecona.

Es tracta d’una jornada que es desenvolupa enmig del paisatge i les tradicions mil·lenàries de la cultura de l’oli. La programació inclou enguany, entre altres, una visita cantada i dramatitzada, la representació de “La Màquina del Temps 2,0; Retorn als Orígens”, degustacions, oleo-tallers, activitats infantils i un dinar tradicional, enmig d’un paisatge cultural i natural únic al món.

La festa es complementarà amb una visita al Molí de la Creu, a la Galera, per poder seguir tot el procés d’obtenció de l’oli d’abans i ara. Per poder participar-hi s’han de fer les inscripcions prèvies a l’Oficina de Turisme d’Ulldecona directament o també des de la seua pàgina web.
El preu, que inclou les activitats i el dinar, és de 15 euros els adults i 7 euros els xiquets/xiquetes (fins a 16 anys) .

En declaracions a La Plana Ràdio, l’alcaldessa Núria Ventura deia que, coincidint amb la festa, el dia després, diumenge 6 de desembre, es farà la inauguració de l’adeqüació per a visites d’una nova àrea d’oliveres mil.lenàries, en aquest cas situada a la Foia d’Ulldecona. La sortida està prevista a les 10’30 des de l’Oficina de Turisme d’Ulldecona i des d’allí es farà el desplaçament a la finca en qüestió amb cotxes particulars.
La Festa «Olea Europaea» formarà part també en aquesta edició de la programació del 5è Congrés Oliveres mil.lenàries del territori del Sénia, que comença a Traiguera aquest divendres 27 de novembre. La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha organitzat en aquest marc tot un seguit de ponències i la també la presentació dels 8 olies d’oliva Farga Mil.lenària del territori.

Incertesa sobre d’ubicació final de la planta d’aglomerat asfàltic a d’Ulldecona

P1020352L’ajuntament   ja té la documentació per poder autoritzar el trasllat de la planta al polígon.
L’empresa, però,  encara no ha presentat cap oferta i l’alcaldessa del municipi admet que no els hi és fàcil justificar el 50.000 m2 que els demana la CUTE

(J.Roig/T.G.).-Després que la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre suspengués l’aprovació definitiva de la polèmica planta d’aglomerat asfàltic d’ Ulldecona i el Govern municipal proposés  a l’empresa propietària, que és mòbil, el seu trasllat al polígon Valldepins, Núria Balague l’alcaldessa del municipi i en declaracions a La Plana Ràdio, ens  explicava que l’ajuntament ja té preparat el plec  de clàusules administratives per poder fer el trasllat, tot i que l’empresa encara no ha presentat cap oferta en aquesta sentit, perquè “no és fàcil per a l’empresa justificar els 50.000 m2 que els demana la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre”, entenia l’alcaldessa.

I és que a la zona en què s’ubicà en un principi, a menys de 500 metres del casc urbà , no es disposa de la finca mínima edificable establerta per les normes subsidiàries del planejament urbanístic d’ Ulldecona, per això també es proposa a l’empresa traslladar l’activitat al polígon industrial Valldepins, més allunyat del poble i on hi ha solars amb la superfície adequada, tant particulars com de titularitat municipal
La Comissió d’Urbanisme el passat mes de Febrer va deixar sobre la taula l’aprovació urbanística d’aquesta instal•lació, donant tres mesos a l’empresa per complir la normativa i aportar la documentació requerida o donarà per tancat l’expedient urbanístic.

El millor pastisser jove d’Espanya és d’ Ulldecona

1901325_283242675159386_1079342090_n

Marc Balagué (Foto.cedida)

Marc Balaguer esta estudiant a Cambrils i ha guanyat el premi del I Concurs Joves Pastissers amb una esfera  de xocolata que s’obre al presentar-la a taula.

Escoltar l’àudio de la noticia.

(J.Roig/T.G.).-Una esfera de xocolata composta per una mousse i una fosa, han atorgat a Marc Balaguer el premi del I Concurs Joves Pastissers celebrat a València. Gràcies al seu original postre, el jove d’ Ulldecona gaudirà d’un curs de formació a París, valorat en 6.000 euros i d’una setmana de durada.
Balaguer, que està estudiant a l’escola d’Hostaleria de Cambrils, explicava a La Plana Ràdio que és la primera vegada que participa a un concurs i que, òbviament, estava molt content d’haver-lo guanyat, sobre tot per la projecció professional que comporta.

El certamen estava organitzat per la Federació Gremial i Empresarial de Forn i Pastisseria de la Província de València (FEGREPPA) i l’empresa Back Europ Espanya. Marc deia que havia estat un repte personal i una experiència molt maca poder-hi presentar les seues idees. De fet explicava a la nostra emissora que el tema sobre el que es tenia que treballa el postre era la Natura i sobre ell, i després de fer diverses proves, va acabar presentant l’esfera de xocolata que té l’originalitat de que s’obre al presentar-la davant el comensal .

A la convocatòria es van inscriure 27 joves pastissers i un total de 40 escoles de tot Espanya dels que es van seleccionar  deu concursants. Els finalistes, amb una edat mitjana de 23 anys, provenien de centres de la Corunya, Alacant, Cadis, Castelló, Navarra, Palma de Mallorca, Santa Creu de Tenerife, Tarragona i València. Durant quatre hores van haver de  prepara les postres amb el que van aconseguir el pas a la final i un semifred (un plat a cavall entre un pastís gelada i una mousse).