Entrades

Crida a la participació a la manifestació de Tarragona contra les mesures d’ajust

Foto: ACN

Els sindicats avisen que s’acosta una tardor “calenta”

Tarragona (ACN).- Entitats ciutadanes i sindicats, agrupades sota el paraigua de la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics, fan una crida a la participació a la manifestació convocada per aquest dijous a Tarragona, en contra de les mesures d’ajust del govern espanyol. La manifestació sortirà de la plaça Imperial Tàrraco a dos quarts de vuit del vespre, recorrerà el centre de la ciutat i finalitzarà davant l’Ajuntament. Els sindicats UGT i CCOO entenen que un “atac contundent” mereix una “resposta contundent” i avisen que les accions es radicalitzaran. “S’acosta una tardor calenta”, han advertit els portaveus sindicals, en representació d’aquesta plataforma que aplega prop d’una cinquantena d’entitats.

Portaveus de la plataforma han explicat com es desenvoluparà l’acció, emmarcada en una convocatòria a nivell estatal per les retallades de Rajoy. Tarragona i Tortosa han convocat manifestacions per dijous, mentre a Reus tindrà lloc dissabte -per no coincidir amb la de Tarragona. La marxa anirà encapçalada amb la pancarta ja emprada en les darreres manifestacions, en defensa dels drets socials i laborals, tot i que el lema general de la convocatòria és “Volen enfonsar el país”.

Els secretaris generals d’UGT i CCOO, Jordi Salvadó i Jaume Pros, han carregat contra les mesures del govern espanyol, encaminades a portar “més misèria i precarietat”. “El govern no està legitimat perquè fa el contrari del què va prometre en eleccions, per tant, o posa a referèndum aquestes mesures d’ajust o ha de tornar a sortir elegit per la ciutadania amb aquest nou programa”, ha dit Salvadó. “Si fa falta a la tardor aturarem aquest país”, ha amenaçat el portaveu sindical.

Salvadó ha remarcat que l’única part positiva és que no deixen indiferent perquè són un “cop mortal” a l’economia, afecten a tothom i això convida a la mobilització. “El govern ha triat el camí de la confrontació sense límits perquè s’ho volen carregar tot”, ha afegit Jaume Pros. “Si es pensen que és com una rabieta de crio i que ens marxarà ràpid van molt equivocats, plorarem i no els deixarem dormir, serem una mosca collonera i prendrem totes les mesures que faci falta”, ha avisat.

Els sindicats també lamenten que s’argumenti la baixada de la prestació de l’atur per incentivar l’ocupació perquè es dóna a entendre que l’aturat està còmode en aquesta situació. Des del Sindicat d’Estudiants, Aleix Collados ha advertit que el col·lectiu “no es deixarà trepitjar”, mentre Salvador Balcells, un dels portaveus de la plataforma, ha anat més enllà i ha relacionat que el PP estigui imposant aquestes mesures just quan es compleixen els 76 anys del cop d’Estat del general Franco.

CCOO i UGT iniciaran les mobilitzacions contra la reforma del sistema de pensions el 27 de gener

El secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó

Els sindicats, però, reiteren la seva voluntat d’arribar a un acord en les negociacions amb el govern espanyol

(ACN).-Els sindicats CCOO i UGT han donat a conèixer aquest dimecres que les mobilitzacions contra la reforma laboral i del sistema de pensions començaran el dia 27 de gener, amb manifestacions a les capitals de demarcació i a també a Tortosa. Els sindicats volen demostrar així la seva oposició a l’allargament de l’edat de jubilació fins als 67 anys, un dels punts de major discussió en les negociacions que estan duent a terme amb el govern espanyol. Tot i l’anunci de mobilitzacions, CCOO i UGT han expressat la seva voluntat d’arribar a un acord amb l’executiu. Amb tot, consideren que l’allargament de l’edat de jubilació no és una mesura econòmica sinó ‘ideològica’, ja que el sistema de pensions té superàvit.

‘Tal com està el sistema de pensions, si no s’hi fes res durant 30 anys, no hi hauria problemes. Això no vol dir que no s’hagi de fer res però fa 15 anys, des del pacte de Toledo, s’està modificant el sistema en funció de les previsions i això és el que cal seguir fent’, ha afirmat el secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó. En una roda de premsa a Tortosa, els sindicats han criticat que el que pretén el govern espanyol amb l’allargament de l’edat de jubilació és que ‘hi hagi encara més superàvit al sistema de pensions per poder retallar les cotitzacions a la seguretat social’. ‘Això vol dir traslladar part dels salaris a les empreses perquè siguin més rentables sense fer res, i hi estem totalment en contra’, ha manifestat Casadó.

Els sindicats acusen Indo de voler beneficiar-se d’una requalificació del terrenys tancant la seva planta de Tortosa

Els sindicats representants de la plantilla de la fàbrica d’ulleres d’Indo a Tortosa, UGT i CC OO, han acusat l’empresa de voler tancar les portes de la seva planta a la ciutat, deixant 31 treballadors al carrer, per beneficiar-se de les plusvàlues generades per una anterior requalificació dels terrenys que ocupa la fàbrica. Els líders sindicals han reclamat a les administracions que no permetin a la multinacional òptica catalana ‘emportar-se aquestes plusvàlues a Barcelona’. Una setantena de persones, entre treballadors d’Indo així com antics empleats acomiadats de Lear, s’han manifestat aquest divendres al matí pels carrers de Tortosa en contra dels tancaments d’indústries a les Terres de l’Ebre.ACN

Prop de 400 persones surten al carrer a Tortosa

Prop de 400 persones van manifestar-se ahir al vespre pels carrers de Tortosa contra la reforma de les pensions, que preveu endarrerir l’edat de jubilació als 67 anys. «Som Terres de l’Ebre, tenim presència pròpia i som capaços de donar resposta davant una agressió als drets socials», va manifestar el secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, durant els parlaments del final de l’acte de protesta que va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament.

Text i foto: diari El Punt

Llegir més