Entrades

Santa Bàrbara acollirà la Semifinal Catalunya Sud de Twirling

El Twirling arriba a Santa Bàrbara amb la celebració de la Semifinal Catalunya Sud, el pròxim cap de setmana al Pavelló Municipal d’esports de la població.

(l.P.R) Santa Bàrbara acollirà la primera competició regular de la fase classificatòria catalana de twirling 2019. Dos dies de campionats amb una participació de nou clubs.

Entre aquests participaran el Club Twirling Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, el Club Twirling Amposta, el Club Twirling Deltebre, el Club Twirling Tortosa, el Club Twirling Ulldecona, el Club Twirling la Granadella de Camarles, el Club Twirling l’Ametlla de Mar, el Club Twirling Magranés de Lleida, i l’amfitrió d’aquesta prova, el Club Twirling Santa Bàrbara.

Els espectadors podran gaudir d’un total de 149 actuacions repartides en 89 individuals, 39 en parelles i 21 en conjunts.

El campionat començarà dissabte a les 10 del matí amb la cerimònia d’obertura i amb els exercicis individuals. Diumenge serà el torn dels duets, la competició per equips i els conjunts. Un cop acabada la competició, diumenge a la tarda es donarà pas a la cloenda d’un intens cap de setmana de Twirling.

El twirling planer comença la temporada amb opcions a la Copa Catalana

El Club Twirling participarà amb 15 ateletes i 11 exercicis.

Està previst que els dies 23 i 24 de febrer comencen les competicions territorials del Catalunya Sub al nostre municipi.

(LPR) La temporada de Twirling arrenca aquest cap de setmana a Sant Feliu de Guíxols, amb la Copa Catalana de Twirling 2019. Els dies 9 i 10 de febrer el Pavelló de la ciutat gironina, rebrà vora 100 participants d’arreu del territori dividits en nou clubs, entre els quals quatre d’ebrencs: el Club Twirling Santa Bàrbara, el d’Amposta, els Alfacs i el tortosí.

La competició oferirà les modalitats individuals, per parelles, per equips (de 5 a 9 participants) i de grups (a partir de 10).

Pel que fa al Club Twirling Santa Bàrbara, Judit Lleixà la seva entrenadora, ens explicava que  presentaran un total de 15 atletes, qui oferiran al públic 11 exercicis.

El públic podrà gaudir de 99  solos, 39 exercicis en parella, 23 en equip i 4 en grups. La participació ebrenca, sobretot la rapitenca i la planera tenen opcions de podi, ja que acumulen bons resultats i estan en un bon nivell de competició.

La Copa Catalana de Twirling es podrà veure per streaming a la pàgina de Facebook de la Federació.

Més de 100 atletes de twirling participen a l’stage de Jennifer Marcus

Atletes C.T. Santa Bàrbara amb Jennifer Marcus

Ulldecona ha acollit durant 3 dies més de 100 atletes que han participat de les seves classes

Jennifer Marcus és el referent mundial a nivel de twirling.

El Club Twirling Santa Bàrbara també ha estat present amb la participació de 9 atletes del Club que no s’han volgut perdre l’oportunitat d’assistir-hi.

 

Organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Twirling,  el campus ha servit per perfeccionar alguns dels exercicis que porten a terme actualment  i apredre’n de nous,  amb un dels referents mundials de twirling com és la campiona mundial Jennifer Marcus.

Ruben Pueyo el president de la Federació ens explicava que poder portar aquestes atletes és molt complicat per temes d’agenda ,però la Marcus disposava d’uns dies de descans del seu treball al Cirque du Soleil on ara esta portant a terme l’espectacle “Volta”i ha pogut organitzar-se i venir dels EEUU a les Terres de l’Ebre.

Les atletes que hi participen són de diferents clubs com l’Amposta, l’Ametlla,Santa Bàrbara,  Ulldecona, Tortosa  o fins i tot de Benavent de Segrià.

Les joves han pogut fer els entrenaments dirigits amb la campiona mundial, segons Pueyo “s’han realitzat grups depenent de les diferents categories” així les més petites iniciaven el campus amb dues hores de dansa i les més grans amb Jennifer per posteriorment canviar el torn, tot això  de les 9 del matí fins les 6 de la tarda practicant exercicis  individualment, amb parella, equip, dos bastons, tres bastons i perfeccionament corporal amb la dansa… baix les ordres de l’atleta i amb el suport dels membres de la Federació. D’altra banda Marcus també ha realitzat classes particulars d’una hora a les atletes que han volgut tenir una formació més personalitzada.

La Federació Esportiva Catalana de Twirling està molt satisfeta d’haver pogut organitzar aquest campus, tot i que lamenta el bloqueig institucional que estan patint per part de la Federació Mundial a que tècnics de països afiliats a la WBTF imparteixen aquestes formacions a la Federació Catalana.

En marxa les XXIV Jornades Esportives de Santa Bàrbara

Joan Abella, regidor d’esports. (Foto:T.G.)

La cursa dels deu kilòmetres, o la interprovincial de motocròs, algunes de les novetats del programa, que inclou també el Campionat de Twirling de Catalunya que es disputarà aquest dissabte.

(J.Roig/T.G.).-Amb la jornada de portes obertes al club de tenis La Plana el passat dissabte i la cursa 10 kilòmetres Vila de Santa Bàrbara que es va córrer el diumenge al matí, començaven les 24es Jornades Esportives al nostre municipi que s’allargaran fins a la vigília de les Festes Majors, a principis de Juliol.
Segons explicava a la ràdio municipal el regidor d’esports Joan Abella, aquesta cursa, que habitualment es corria als volts de Nadal, va ser una de les novetats incorporades al programa de les Jornades i un èxit de participació, tot i la pluja que va afectar-la en alguns moments.

Abella volia destacar també la 1a Cursa interprovincial de resistència de motocròs, organitzada pel club planer “X Riders” i que es correrà el dissabte 17 de juny al circuit de la finca de l’Advocat o la cursa d’obstacles que enguany serà nocturna.

Les jornades esportives de Santa Bàrbara inclouen, entre altres, activitats relacionades amb el futbol, pàdel, tenis o el twirling. De fet, aquest dissabte vinent, Santa Bàrbara acollirà el Campionat de Catalunya d’aquest esport.

Els actes clouran amb el lliurament de trofeus i reconeixements esportius, el dijous 6 de Juliol i amb el “Mulla’t per l’esclerosi”, una jornada solidària que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol a les piscines municipals.