Posts

Més de 100 atletes de twirling participen a l’stage de Jennifer Marcus

Atletes C.T. Santa Bàrbara amb Jennifer Marcus

Ulldecona ha acollit durant 3 dies més de 100 atletes que han participat de les seves classes

Jennifer Marcus és el referent mundial a nivel de twirling.

El Club Twirling Santa Bàrbara també ha estat present amb la participació de 9 atletes del Club que no s’han volgut perdre l’oportunitat d’assistir-hi.

 

Organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Twirling,  el campus ha servit per perfeccionar alguns dels exercicis que porten a terme actualment  i apredre’n de nous,  amb un dels referents mundials de twirling com és la campiona mundial Jennifer Marcus.

Ruben Pueyo el president de la Federació ens explicava que poder portar aquestes atletes és molt complicat per temes d’agenda ,però la Marcus disposava d’uns dies de descans del seu treball al Cirque du Soleil on ara esta portant a terme l’espectacle “Volta”i ha pogut organitzar-se i venir dels EEUU a les Terres de l’Ebre.

Les atletes que hi participen són de diferents clubs com l’Amposta, l’Ametlla,Santa Bàrbara,  Ulldecona, Tortosa  o fins i tot de Benavent de Segrià.

Les joves han pogut fer els entrenaments dirigits amb la campiona mundial, segons Pueyo “s’han realitzat grups depenent de les diferents categories” així les més petites iniciaven el campus amb dues hores de dansa i les més grans amb Jennifer per posteriorment canviar el torn, tot això  de les 9 del matí fins les 6 de la tarda practicant exercicis  individualment, amb parella, equip, dos bastons, tres bastons i perfeccionament corporal amb la dansa… baix les ordres de l’atleta i amb el suport dels membres de la Federació. D’altra banda Marcus també ha realitzat classes particulars d’una hora a les atletes que han volgut tenir una formació més personalitzada.

La Federació Esportiva Catalana de Twirling està molt satisfeta d’haver pogut organitzar aquest campus, tot i que lamenta el bloqueig institucional que estan patint per part de la Federació Mundial a que tècnics de països afiliats a la WBTF imparteixen aquestes formacions a la Federació Catalana.

En marxa les XXIV Jornades Esportives de Santa Bàrbara

Joan Abella, regidor d’esports. (Foto:T.G.)

La cursa dels deu kilòmetres, o la interprovincial de motocròs, algunes de les novetats del programa, que inclou també el Campionat de Twirling de Catalunya que es disputarà aquest dissabte.

(J.Roig/T.G.).-Amb la jornada de portes obertes al club de tenis La Plana el passat dissabte i la cursa 10 kilòmetres Vila de Santa Bàrbara que es va córrer el diumenge al matí, començaven les 24es Jornades Esportives al nostre municipi que s’allargaran fins a la vigília de les Festes Majors, a principis de Juliol.
Segons explicava a la ràdio municipal el regidor d’esports Joan Abella, aquesta cursa, que habitualment es corria als volts de Nadal, va ser una de les novetats incorporades al programa de les Jornades i un èxit de participació, tot i la pluja que va afectar-la en alguns moments.

Abella volia destacar també la 1a Cursa interprovincial de resistència de motocròs, organitzada pel club planer “X Riders” i que es correrà el dissabte 17 de juny al circuit de la finca de l’Advocat o la cursa d’obstacles que enguany serà nocturna.

Les jornades esportives de Santa Bàrbara inclouen, entre altres, activitats relacionades amb el futbol, pàdel, tenis o el twirling. De fet, aquest dissabte vinent, Santa Bàrbara acollirà el Campionat de Catalunya d’aquest esport.

Els actes clouran amb el lliurament de trofeus i reconeixements esportius, el dijous 6 de Juliol i amb el “Mulla’t per l’esclerosi”, una jornada solidària que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol a les piscines municipals.

Obre l’Hotel d’Entitats de Santa Bàrbara

12790907_10209116935145247_6898374846995179938_n

Sala gran de reunions (Foto:A.Ollés)

1

Entrada interior hotel (Foto:A.Ollés)

Aquest nou equipament ja ha començat a donar servei a les entitats del poble, com a resposta per facilitar el desenvolupament i el treball associatiu local .

(J.Roig/T.G.).-Des de fa poc més d’una setmana, el nou Hotel d’Entitats de Santa Bàrbara ha obert les seues portes i algunes associacions del municipi ja han començat a fer-ne us. Segons els responsable politics locals, aquest nou equipament, que posa en marxa l’ajuntament de Santa Bàrbara, és fruit de la necessitat detectada, segons la qual, era necessari donar una solució definitiva perquè totes les associacions, entitats, juntes diverses de veïns, etc. que fins ara no tenien una seu fixa, disposessin d’un punt de reunió comú, una seu social on poder guarda materials i dur a terme la corresponent gestió administrativa, tasca que fins ara moltes entitats tenien que gestionar als domicilis particulars dels dirigents de les mateixes, com explicava la presidenta del Club de Twirling de Santa Bàrbara, Olga Tomàs. “A les entitats en anirà molt bé. És una idea molta bona que ha tingut l’ajuntament”, deia.

L’edifici, que va ser adquirit per l’Ajuntament l’any 2009 i que ha estat rehabilitat per operaris de la brigada municipal, ajudada per plans concrets d’ocupació i persones provinents dels treballs per a la comunitat, compta amb tres plantes, accedint-se des de la planta baixa situada al carrer Ametller. L’interior, tal com explicava l’alcalde planer, Alfred Blanch, es distribueix amb quatre sales de reunions i sis petits despatxos o “box” per a que les entitats puguin guardar la seua documentació i dur a terme les corresponents tasques de gestió.

Els “hotels d’entitats” són equipaments cívics destinats a donar suport a associacions i entitats sense ànim de lucre a través de diferents línies de col•laboració, i que faciliten el treball associatiu oferint diversos serveis per al seu desenvolupament. El passat mes de gener es va presentar a les entitats, amb una visita a les instal•lacions i ara, des de la passada setmana ha començat ha ser operatiu.

 

Vuit equips del territori s’enfronten a les semifinals del Catalunya sud de Twirling

12512458_1028941667167416_1737714400698607268_nAquest cap de setmana, Santa Bàrbara acollirà la competició que decidirà les atletes que passen a la final.

(J.Roig/T.G.).-De fet ara fa 15 dies el municipi va acollir també la fase preliminar eliminatòria per tal fer una tria amb les atletes més preparades i que seran les que competiran en les diferents categories, aquest dissabte i diumenge al Pavelló Poliesportiu del nostre poble.
En aquestes semifinals competiran els equips de La Granadella, Amposta, Ulldecona, Alcanar, Tortosa, Deltebre, Alfacs de a Ràpita i Santa Bàrbara. Olga Tomás, presidenta del Club Twirling Santa Bàrbara, explicava que, tot i que l’organització implica molt de treball, també proporciona un petit ajut econòmic a l’entitat però sobre tot, acollir aquest tipus de competicions, permet gaudir d’un bon espectacle esportiu a la gent del municipi i molt especialment als familiars que, habitualment, no es poden desplaçar quant es celebren a altres pobles.

De la competició d’aquesta cap de setmana sortiran les atletes que participaran al campionat Catalunya Sud, que presumiblement es durà a terme a Ulldecona, pas previ per al Campionat de Catalunya que encara no té no datà ni lloc de celebració.

Les semifinals del Campionat de Twirling Catalunya Sud es duran a terme entre dissabte i diumenge al Pavelló Municipal i el cost de l’entrada, fixat per la Federació, té un preu de dos euros. Coincidint amb aquesta competició, durant el diumenge i a l’exterior del Pavelló tindrà lloc la “Fireta del comerç local”