Entrades

Trobada de Jotes amb grups de l’Ebre i Baix Maestrat.

Demà dia 7 de setembre es portarà a terme al Parc 1 d’Octubre. La trobada està coordinada pel grup Jota Planera amb la col·laboració de l’ajuntament de Santa Bàrbara.

(LPR) Demà dia 7 de setembre i emmarcat amb els actes previs de la Diada Nacional, Santa Bàrbara acollirà una trobada de jotes en la que hi participaran 9 grups vinguts de les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat. El grup de Jota de l’Aldea, El de Godall, l’esbart Dansaire Rapitenc, El Grup de Danses de la Jana, el Grup Sarabastall de Sant Jaume D’enveja, el Grup Paracota d’Amposta, Les Camaraes de Vinaròs, la Colla Sardanista i de jotes de Deltebre, la Gandaia de Tiveny i el grup amfitrió.

Cada grup ballarà dues jotes representatives del seu municipi, oferint una diversitat variada d’aquests balls tradicionals. La trobada, està prevista que es faci després de les ofrenes que s’organitzen amb motiu de la diada Nacional. Els grups sortiran amb una desfilada des de l’Smartcentre fins a la Plaça Cid i Cid on es reuniran amb els participants de les ofrenes per anar al Parc 1 d’octubre on transcorrerà la trobada, que començarà a les 19 hores.

Després d’aquesta trobada el grup Jota Planera, que recordem està format per 28 membres, seguirà amb la participació activa amb esdeveniments com els previstos al municipi de Deltebre per al dia 14 de setembre o a Godall per al dia 28.

El grup de ball “Jota Planera” assistirà per primer cop a la IX Trobada de Jotes de Godall

Aquest any seran un total de 8 grups els que participaran de la Trobada.

Godall fomenta el ball de jota,  amb la incorporació de nens i nenes molt petits que també participaran en la mostra.

(L.P.T/ T.G) La trobada s’inicia el dissabte 22 amb un dinar de germanor i la ballada tindrà lloc als voltants de les 18 h.

Al municipi de Godall no perden la il·lusió ni la constància. Això ha fet que la jota no es perdi en el temps i poder seguir ballant aquestes danses ancestrals. Un any més organitzen la trobada de jota,  que ja arriba a la seva IX edició. Aquesta cita al mes de setembre ja s’ha convertit en ineludible, al igual que l’intercanvi del grup de jotes de Godall, en altres trobades que s’organitzen al territori.

Grup Jota Planera

Aquest serà el primer any que el grup de ball “Jota Planera” participi de la trobada , Lluïsa Peinado la professora i “alma mater” de la trobada ens explicava “els vaig veure a Amposta i a la finca Bombita a Deltebre i sabia que existien però que no participaven encara de cap trobada, així que ens agradarà moltíssim tenir la visita d’aquest grup”

En total seran els grup d’Amposta, l’Aldea, Benifallet, Deltebre, la Ràpita, Sant Jaume, Santa Bàrbara i Godall els que participaran aquest dissabte dia 22 de la mostra.

La trobada comença amb un dinar de germanor, a partir d’aquí la concentració dels grups és a les 17h al casal, posteriorment es fa un recorregut pel poble direcció a la plaça, engalanada per l’ocasió i comença la ballada amb la xaranga “tal com sona” de Paüls i  la cantadora Silvia Ampolla.