Entrades

La Galera,Mas de Barberans i La Sènia preparen el Triangle dels Oficis

slide-1-638Es tracta d’unes Jornades gratuïtes i adreçades a tots els públics, per donar a conèixer  un projecte cultural, pedagògic i turístic que s’organitza al voltant de la pervivència i el coneixement dels oficis tradicionals

(Redacció/J.Roig).-Els propers dies 6 i 7 de desembre, organitzat pel Centre d’Estudis Senienc i el Centre d’Estudis lo Lliscó de Mas de Barberans amb la col•laboració de l’Institut Ramon Muntaner, tindran lloc unes jornades per a donar a conèixer El Triangle dels Oficis.
El Triangle des Oficis és un projecte cultural,  pedagògic i turístic que s’organitza al voltant de la recerca, conservació i difusió dels oficis tradicionals de tres pobles de la comarca del Montsià: la fusta i els pinzells a la Sénia, la terrissa a la Galera i la pauma al Mas de Barberans.

Aquestes jornades tenen com a objectiu difondre un conjunt d’activitats culturals lligades als tres oficis (adreçades a tots els públics i gratuïtes), organitzades per diferents entitats, ens locals a través dels seus respectius museus, i, particulars, mitjançant visites guiades als tres Museus, activitats pràctiques (taller de llatar, fer de detectiu o descobrir l’atuell fantasma), descoberta d’espais naturals i visita l’obrador del terrisser.

El Centre d’interpretació del Riu, a l’edifici el Molí l’Abella, antic molí de farina i fàbrica de paper, acull al seu interior una exposició que explica l’entorn natural del riu així com l’ofici de fuster i de fer pinzells. L’edifici de l’Ajuntament de la Galera a la planta baixa, acull: Terracota, Centre d’interpretació de la Terrissa de la Galera, amb una sala permanent dedicada a la terrissa i els terrissers de la Galera (i una sala dedicada a exposicions de caràcter temporal),i , al Mas de Barberans un edifici de nova creació amb una terrassa amb vistes magnífiques acull el Museu de la Pauma, on descobrirem l’ofici de la pauma.

El programa previst començarà el dia 6 de desembre a  la Sénia amb una  visita guiada a l’exposició” Un segle de mobles”  i l ‘activitat “Fem de detectius pel riu Sénia” i que  es dura a terme entre les 10 i les 13 h.

Ja per la tarda i  entre les 16 a 19h., a La Galera es farà una visita a la terrisseria J. Cortiella amb demostració del Mestre artesà terrisser  i una visita guiada al Museu Terracota amb l’activitat “L’atuell fantasma”.

El  dissabte  7 de desembre i de 11 a 14h., a Mas de Barberans es farà el Taller de llatar adaptat a totes les edats (cadascú s’emportarà la peça elaborada) i una visita guiada al Museu de la Pauma.

Aquestes Jornades, com dèiem, són gratuïtes i estan adreçades a tots els públics. Cal, però,  inscripció prèvia (fins el 4 de desembre inclòs) a:

Terracota, Centre d’Interpretació de la Galera, de dimecres a diumenge, de 12’00  a 13:30 h o també a  través del telèfon:  977 71 83 39  o el correu electrònic:
terracota@galera.altanet.org