Entrades

Les oficines de l’ajuntament es traslladen al nou edifici del mercat.

20140317_091700Estan ubicades a la primera planta i s’han traslladat provisionalment per poder dura a terme les obres de rehabilitació de la casa consistorial.

Alfred Blanch creu que aquesta rehabilitació es pot allargar fins a 4 o 5 anys.

(J.Roig/T.G.).-A partir d’avui dilluns,17 de març, les oficines municipals de l’ajuntament de Santa Bàrbara es troben ubicades al primer pis de l’edifici del mercat nou. D’aquesta manera es tanca el cicle que va començar a la segona meitat del  2013, quant es va traslladat el mercat; uns mesos desprès, el gener passat, es traslladaven també les instal•lacions de l ‘emissora municipal i ara, finalment, ho fa el servei administratiu del municipi.

L’ intenció de l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Bàrbara amb aquest trasllat es poder procedir a la rehabilitació de l’edifici de la Casa Consistorial, molt deteriorat i necessitat d’una reforma integral que, segons explicava el tinent d’alcalde Alfred Blanch es podria allargar 4 o 5 anys, afegint que és complicat posar dates, tot i que la previsió és que, a finals d’aquest any o principis del 2015, es comenci a fer alguna intervenció.”Lo més urgent és consolidar l’estructura de l’edifici. Com que els serveis al ciutadà es poden seguir donant en perfectes condicions des del nou edifici, no hi ha pressa”, deia Blanch.

Així dons,el passat divendres va ser el darrer dia que les oficines del nostre ajuntament donaven servei des de aquest històric edifici que ara espera ser rehabilitat. Tots els tràmits administratius que necessitin els ciutadans i ciutadanes, a partir d’avui s’atendran, en l’horari habitual, a les noves oficines, recordem, al primer pis de l’edifici del nou mercat. Cal saber que l’entrada es per la Plaça Rota de l’ Alto, on es troba el pàrquing municipal i on es fa el mercat setmanal els dissabtes.
El regidor també ens informava que aquest trasllat de les oficines serà provisional,mentre durin les obres i que els servei de bans que es fa des de la veu pública, de moment es seguirà fent des del mateix lloc que es feia fins ara.

El dijous 27 de març s’inauguraran els nous estudis de La Plana Ràdio

20140219_121004

En primer pla, nou edifici municipal. (Foto:J.Roig)

fot

Detall exterior segon pis,on estan ubicats els nous estudis de LPR (Foto:J.Roig)

Aquesta setmana han començat també els treballs de trasllat de les oficines de l’ajuntament a l’edifici del Mercat Nou.

(J.Roig).-Segons que ens informava ahir el regidor de Comunicació del nostre ajuntament, Antonio Ollés, si no hi ha cap canvi, el dijous dia 27 de març es procedirà a realitzar la inauguració oficial dels nous estudis de La Plana Ràdio, ubicats als segon pis de l’edifici del Mercat Nou. Per a l’ inauguració, prevista per a les sis de la tarda, es comptarà amb la presencia del Secretari de Comunicació de la Generalitat, el calero Josep Martí.

Està previst que a l’acte inaugural es compti amb la presència dels directors de les emissores associades a Emute i altres mitjans del territori, així com del personal que ha col•laborat en la construcció de l’edifici i instal•lacions, presidents d’entitats i associacions, pubilles etc.
Les noves instal•lacions de La Plana Ràdio, amb una superfície de gairebé cent metres quadrats, es distribueixen entre la recepció, la redacció/despatx, un locutori i dos estudis de control, sala de maquinària i arxiu, entre altres espais.
L’emissora, que ha aprofitat part del material de les antigues instal•lacions, també ha hagut de renovar part de l’equip tècnic, dotant-se d’una taula de so digital i d’un servei d’streaming per emetre, en directe i amb alta qualitat, continguts per Internet.
Feia 19 anys que La Plana Ràdio emetia des d’allà on va néixer: uns petits estudis al primer pis de l’ajuntament, a la plaça major de Santa Bàrbara.
El passat 9 de Gener es va començar a emetre des d’aquests nous estudis.

Ollés també informava de que,desprès que al setembre passat es traslladés l’antic mercat, ubicat fins a aquell moment als baixos de l’ajuntament, al gener d’aquest anyd ho va fer l’emissora municipal; ara, la setmana que ve, es traslladaran les oficines de l’Ajuntament al primer pis d’ aquest nou edifici, de titularitat municipal i ubicat entre el carrer Aire i la Plaça de la Rota de l’Alto. El trasllat, en aquest cas i a diferència dels altres dos serveis, serà provisional i durarà mentre es realitzin les obres de rehabilitació de la Casa Consistorial.

30 metres quadrats,molt més que trenta metres quadrats.

estudiu 1panora(J.Roig).-Desprès d’ una llarga  travessia de més de 5 anys  de peticions  que acabaven essent  desestimades per  diverses  i divergents raons  i que jo mateix,en nom propi,dirigia al ple del nostre ajuntament  per transmetre l’ iniciativa  de crear a Santa Bàrbara una emissora municipal ,convençut de que,com ja passava  a molts altres municipis veïns,el  disposar d’ un mitjà de comunicació serviria, entre altres coses, per dinamitzar la creixent vida associativa que estava vivint el nostre poble  i per projectar-lo a la resta de les Terres de l’ Ebre,finalment en  plena festa major,el diumenge 9 de Juliol de l ‘any 1995,qui aleshores era director general de Telecomunicacions de Catalunya inaugurava les instal•lacions de La Plana Ràdio que, a partir d ‘ara,passaran a ser història,davant l’ imminent trasllat als nous estudis  que s ‘estan acabant de preparar per aixoplugar la nova Plana Ràdio i com a tal,avui, ho vull transmetre com a notícia.

En aquell moment ,Josep Bertomeu era alcalde  i Joaquim Martí el regidor de Cultura que el va acabar convencent  de les avantatges de disposar d’ un mitjà de comunicació estable i professional  i qui ho va impulsar per a que acabes essent una realitat amb el suport de  tot el consistori i la majoria d ‘entitats del nostre poble que van signar un document que ,en el seu moment,vam presentar-los-hi amb aquesta petició. Desprès d’ això, l ‘any 1994 el Ple  ja va obrir  una primera partida simbòlica als  pressupostos d’aquell any,per a dotar-la, al següent, de l ‘assignació necessària per poder  convertir en realitat aquell projecte que els darrers 18 any ha donat servei a la població des de  els estudis que ara estem abandonant.

I és que,davant l ‘inquietud de l ‘actual alcalde Jordi Boronat per mantenir i millorar els serveis que tenim  al poble  i amb la coordinació del regidor de Comunicacions  Antonio Olles  i la il.lusió dels que formem part de la ràdio,els estudis es canvien d ‘emplaçament.

L ‘actual estat de l ‘edifici de l ‘ajuntament que ens ha acollit fins la majoria d ‘edat,fa aconsellable la seua restauració i per això,aprofitant les obres  que s’ han fet al solar de propietat municipal on s’ha instal•lat el nou mercat municipal ,el primer pis acollirà les oficines de l ‘ajuntament provisionalment i el segon pis i de manera definitiva,els nous estudis de La Plana Ràdio,dels que en parlarem amplament en un proper article per que avui,aquest serveix com a acomiadament nostàlgic d’ aquesta ràdio on hem nascut  i ens hem fet grans,mai més ben dit, i on hem viscut 18 anys d’ històries,anècdotes  i vivències compartides amb una col•laboradors entregats ,més de 200, que han anat passant  i deixant el seu esperit ,amb més o menys permanència per aquesta ràdio “de poble” que s’ ha nodrit precisament de poble i amb una audiència fidel que a anat creixent també amb nosaltres i gràcies a la qual ens hem pogut fer grans.

Aquest dies previs i posteriors al Nadal,estem fent el trasllat i,en anar desmembrant  cada part d ‘aquesta petita emissora,no puc evitar  uns sentiments que s ‘entremesclen  i que van  de la satisfacció de pensar que anem a millor, a  la nostàlgia que produeix el saber que a cada racó que vaig desmuntant vaig deixant un poc de l ‘esperit que  la fet molt més gran,molt més ampla que aquests 30 metres quadrats  que deixem enrere.