Entrades

La nova App de Santa Bàrbara una manera diferent d’acostar informació.

Oferir a la ciutadania les eines i serveis més actuals per facilitar l’accés a tota la informació del nostre poble, és un dels motius d’aquest nou aplicatiu.

La Plana Ràdio també podrà escoltar-se amb aquesta nova app.

(L.P.R) L’ajuntament de Santa Bàrbara segueix apostant per les noves tecnologies i ha posat en marxa una nova app amb continguts d’interès general de la localitat.

La primera app que va posar en funcionament, la regidoria de noves tecnologies, fou l’E-Bando que en l’actualitat ja compta amb 2.507 usuaris.

Ara amb aquesta nova aplicació, els seus usuaris poden tenir tota mena de continguts municipals; notícies, agenda d’activitats, telèfons d’interès, punts wifi, informació de les rutes saludables, informació bàsica dels serveis municipals i altres recursos útils tant per a la ciutadania com per als visitants i també ràdio.

Una de les opcions d’aquesta app és poder escoltar la Plana Ràdio. A les diferents opcions per poder escoltar l’emissora municipal, ara si suma aquest nou aplicatiu. Recordem que fins ara també es pot sentir  a través de la web laplanaradio.cat i amb d’altres aplicatius on-line.

L’aplicació ja està disponible per a tots els dispositius mòbils, tant per a iOS com per a Android, a les plataformes habituals de descàrrega. Per la seva part, l’Ajuntament, en aquest cas des de l’Smartcentre, també posa tots els seus recursos tècnics i personals per ajudar a tots els usuaris que necessitin suport per a la instal·lació de l’aplicació

Biblioteca, Infocentre i Punt d’Informació Juvenil de Santa Bàrbara es fusionen i es converteix en l’Smartcentre

P1090138

1ª planta de l’Smartcentre (Foto: J.Roig)

P1090139

Zona TIC (Foto:J.Roig)

P1090150

Nou aspecte de la biblioteca a la segona planta (Foto:J.Roig)

 

 

 

 

 

 

Des d’aquesta setmana ja està obert al públic i properament es posarà en marxa també un ampli ventall d’activitats com club de lectura, taller de memòria, cursos de formació, etc.

(J.Roig/T.G./AdSB).-Des del passat dilluns,  la normalitat a tornat a la Biblioteca de Santa Bàrbara, al Punt d’Informació Juvenil  i, al fins ara anomenat, Infocentre del nostre poble.

I és que des del passat dia 15 de Setembre i coincidint amb l’inici del curs escolar, aquests tres serveis obrien portes a  les renovades  instal•lacions que s’han adequat a l’antic Centre Cultural que, a partir d’ara passa a denominar-se Smartcentre, un anglicisme que segons explicava Guillem Gaya, responsable de la Biblioteca,va ser proposat per l’àrea de noves tecnologies amb l’ intenció de denominar un espai “intel•ligent” que aglutina els diferents serveis que oferia, fins ara i per separat, el Centre Cultural .

Així dons,  la nova distribució d’aquest espai es divideix en 3 aules: l’aula de formació, l’aula polivalent amb un espai coworking i una tercera aula on estarà ubicada la biblioteca infantil i juvenil, l’espai de connectivitat, el Punt TIC, l’espai d’informació juvenil, l’espai UOC, l’espai ACTIC, l’espai d’ocupació i el taulell d’informació i recepció com a punt de proximitat amb les persones que accedeixen a l’Smartcentre.

A la primera planta es troba ubicada la biblioteca d’adults que consta de diferents espais com el de revistes i diaris, l’espai de connectivitat, l’espai de promoció, l’espai d’audiovisuals, un despatx i una aula d’estudi on es troba tota la informació i documentació de col•lecció local.

Guillem explicava que aquest nou enfocament únic dels diferents serveis, també es visualitzarà en la distribució del personal que el gestiona. En principi hi haurà una persona a cada planta, tot i que properament la distribució de tasques es correspondrà a la planificació elaborada pels propis treballadors  i segons les necessitats “perquè totes les persones que hi treballem estem preparades per a fer de tot” deia.

Segons l’ajuntament, lo que es pretén des de l’Smartcentre  és donar resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania, i per això els serveis tradicionals que s’oferien de Biblioteca, Infocentre i Punt d’Informació Juvenil s’han fusionat per acomplir 3 objectius principals: unir a la comunitat en un lloc amigable, cultural i tecnològic, millorar els serveis per atraure a nous públics i promoure l’adquisició de coneixements i aprenentatge.
Un pla que contempla també  la realització mensual d’un ampli ventall d’activitats com club de lectura, taller de memòria, cursos de formació, contacontes, activitats juvenils, jocs de taula, la nostra història planera, moments històrics peculiars, activitats TIC, activitats extraescolars, programes d’inserció laboral, a més d’activitats puntuals que s’aniran realitzant en diferents períodes de l’any.

Alina Caballé Arín guanya el primer premi del VIII concurs d’imatge digital

libe(AdSB).-El passat 11 de juliol i dins el marc de les Festes Majors 2013 de Santa Bàrbara es va fer entrega dels premis del VIII concurs d’imatge digital. En aquesta edició la temàtica era “La primavera planera”. Aquest concurs pretén apropar i donar a conèixer la nostra població, tant per la riquesa natural, arquitectònica com personal.

En aquesta edició, a més de la qualitat de les imatges presentades, cal destacar l’alt nombre de participants, 92 imatges presentades per 35 participants. El gran nombre d’imatges presentades va fer més complexa la tasca del jurat a l’hora de triar les imatges guanyadores, ja que eren moltes les que destacaven per alguna o altra cosa. Finalment, el primer premi, dotat amb 100 €, va ser per a Alina Caballé Arín, amb l’ obra “Libèl·lula”,   el segon premi, dotat amb 50 € va ser per a Georgina Maria Estapé Ferré i el tercer premi, una memòria USB, se’l va endur Maribel Fernández Miralles. Tots els participants també van rebre un obsequi en agraïment a la seva participació.

Les imatges han restat exposades durant totes les festes al Museu de la Vida a la Plana. També podeu accedir al següent enllaç per veure totes les imatges participants i quines han estat les guanyadores:
La primavera planera

El regidor de Noves Tecnologies, Antonio Ollés, es mostra molt satisfet de la consolidació d’aquest concurs i de l’augment de participants en el mateix. El concurs és una manera d’apropar i fomentar l’ús de les TIC entre la nostra ciutadania. A més, el concurs ajuda a què moltes persones aficionades al món de la imatge doni a conèixer els seus treballs i que tots els planers i les planeres puguem gaudir de les seves obres.

La primavera porta a Santa Bàrbara el VIII concurs d’imatge digital.

CONCURS FOTOGRAFIAEl tema escollit enguany és precisament “La primavera planera”
La participació és gratuïta i oberta a tothom i el guanyador tindrà un premi de 100 euros.

(AdSB/J. Roig).-Amb la intenció d’apropar i fomentar l’ús de les TIC entre la ciutadania del poble, la Regidoria de Noves Tecnologies de Santa Bàrbara feia publica la setmana passada la convocatòria d’ una nova edició del Concurs d’ Imatge Digital .
El concurs arriba enguany a la seua vuitena edició i el tema escollit en aquesta ocasió ha estat “La primavera planera”, amb el que les persones aficionades a la fotografia podran mostrar,apropar o donar a conèixer  la nostra població amb imatges. I en aquesta edició ho podran fer, tant des de la vessant de la seua riquesa natural o paisagistica,com, arquitectònica o  personal.
La participació és gratuïta i oberta a tothom. Poden  presentar imatges al concurs tot els aficionats que ho desitgin , excepte els organitzadors i les persones que col•laborin en la puntuació. Cada participant podrà presentar un màxim de tres imatges, les quals hauran de ser inèdites i no guardonades en altres concursos. Es poden presentar fotografies en paper, o imatges en format digital, amb una resolució mínima de 1280×1024 ppp (càmera 3 Mpx mínim). El concursa de fotografia accepta collages, muntatges  i fotografies pintades o manipulades digitalment de manera que s’alteri el contingut de les imatges.

Les imatges hauran de tenir el títol de les mateixes escrit darrera la fotografia o al nom del fitxer. Es presentaran en paper o en un dispositiu d’emmagatzemament digital, tancades en un sobre, a l’exterior del qual s’escriurà un pseudònim. S’entregarà un altre sobre amb el pseudònim escrit a l’exterior i un full amb les dades personals: nom i cognoms, adreça, data de naixement i telèfon de l’autor a l’interior.

En cas de presentar fotografies manipulades digitalment, els participants poden presentar la foto original perquè el jurat pugui valorar el treball realitzat.
El concurs està dotat un premi de 100 euros al treball guanyador , 50 per al segon i una memòria USB per al tercer,tot i que tots els participants tenen un agraïment per la seua participació.

Les  bases i terminis de presentació d’imatges es poden consultar  a la web del nostre poble, www.santabarbara.cat o adreçant-se directament  al Punt TIC Santa Bàrbara al  C/ Mare de Déu de Montserrat, 28.