Entrades

La burocràcia i el finançament, retarden la construcció del Centre Ocupacional Apasa / Santa Bàrbara.

L’ajuntament ha hagut d’aprovar una pròrroga de dos anys per facilitar a l’empresa ampostina que pugui complir el seu compromís.

L’any 2016 es va signar un conveni entre Apasa i l’ajuntament planer, gràcies al qual l’empresa es comprometia a construir el centre a canvi de la cessió temporal d’uns terrenys municipals.

Alumnes del Servei de Teràpia Ocupacional Apasa a Santa Bàrbara (Foto:Apasa)

(J.Roig/T.G.).-Al desembre de l’any 2014, s’inaugurava el Centre Ocupacional Santa Bàrbara que l’Associació APASA, ubicava al nostre poble gràcies al conveni de col·laboració entre l’ajuntament i aquesta entitat ampostina.
El conveni establia poder fer ús de les instal·lacions del Centre Cultural temporalment, en regim de lloguer i a curt i mitjà termini, amb l’objectiu de poder ampliar, més endavant, els serveis de l’entitat en l’àmbit ocupacional i residencial, a la localitat.
Des d’aleshores al centre planer s’està oferint un Servei de Teràpia Ocupacional que dóna resposta a les demandes dels alumnes que finalitzen la seva escolaritat al Centre d’Educació Especial l’Àngel i que no poden accedir al servei ubicat a Amposta, per falta de places.

El 2016 es feia un pas més, i l’ajuntament de Santa Bàrbara aprovava l’esborrany d’un nou conveni amb el qual s’establia el compromís que Apasa hauria de construir un Centre Ocupacional a canvi de la cessió, per un temps indeterminat, dels terrenys municipals que hi ha al costat del Centre d’Assistència Primària i la Llar d’Infants.

Ara, i segons que explicava a la nostra emissora l’alcalde planer, Alfred Blanch, s’ha agut d’aprovar una pròrroga d’aquest conveni, després que l’entitat “per motius burocràtics i de finançament”, no hagi pogut complir amb els terminis establerts. Aquesta pròrroga s’allarga fins a l’any 2019 per poder donar temps a què l’empresa pugui dur a terme les obres, un cop ja ha aconseguit el projecte constructiu.

Blanch deia a la nostra emissora que aquestes facilitats es donen amb la intenció que el futur edifici es pugui acabar convertint, en un termini de 5 a 8 anys, en un Centre d’assistència residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual. De moment però, la primera fase tindria una sola planta i serviria per donar continuïtat a la labor que s’està fent, des de fa gairebé 4 anys, des de l’actual Centre Ocupacional ubicat a l’Smartcentre.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara cedirà a Apasa un espai situat al Centre Cultural

 

Assemblea General d'Apasa, celebrat al Museu de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara (Foto:Apasa)

Assemblea General d’Apasa, celebrat al Museu de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara (Foto:Apasa)

En un futur, l’Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la Comarca del Montsià podria ubicar un Centre Ocupacional i una Llar Residència a uns terrenys cedits pel nostre municipi.

(J.Roig/Redacció).-L’Assemblea General de l’Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la Comarca del Montsià es va celebrar enguany al Museu de la Vida de la Plana a Santa Bàrbara i va comptar amb l’assistència dels alcaldes d’Amposta i Santa Bàrbara, regidores dels dos municipis i al voltant de setanta persones. El motiu de celebrar aquest acte a Santa Bàrbara tenia una raó força significativa ja que, segons ha informat la mateixa entitat, l’Ajuntament planer cedirà, en règim de lloguer, un espai situat a l’edifici on estan ubicades les instal•lacions culturals i en el que APASA ubicarà provisionalment un Servei de Teràpia Ocupacional d’unes 20 places per donar resposta a les demandes dels alumnes que finalitzen la seva escolaritat al Centre d’Educació Especial l’Angel i que no poden accedir al servei ubicat a Amposta per falta de places.
En la mateixa assemblea, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va mostrar la seva disposició a cedir uns terrenys municipals (sense determinar ) per a que APASA pugui construir properament un Centre Ocupacional i una Llar Residència per als usuaris d’aquest centre dedicat a l’atenció de les persones amb aquestes mancances psíquiques.

Amb aquest acord entre Apasa i l’ajuntament de Santa Bàrbara, l’entitat anuncia que inicia un procés de descentralització , objectiu que s’havien marcat des de feia molt temps i que respon a la seva voluntat d’apropar els serveis al major nombre possible de famílies amb persones amb discapacitats intel•lectuals de la comarca del Montsià.

Amb el contracte que es va signar, es van establir les bases dels acords que apunten que l’Ajuntament de Santa Bàrbara, cedeix, de manera temporal, l’ús d’una de les sales del Centre Cultural un cop s’acabin les obres de reforma que s’estan fent, amb la previsió de que s’hi pugui instal•lar, a partir del mes de setembre del present any, un servei de teràpia ocupacional gestionat per l’entitat d’iniciativa social APASA.