Entrades

Valoració positiva del Parc de Nadal planer.

Els jocs de taula i els interactius, els tallersa més visitats pels joves i infants.
Els organitzadors destaquen un cop més el treball dels monitors voluntaris, perquè sense ells, possiblement l’entrada al Parc no podria seguir essent gratuïta.

(J.Roig/T.G.).-Entre el 27 i el 31 del passat mes de Desembre, la regidoria de Joventut de Santa Bàrbara va organitzar una nova edició del Parc Infantil i Juvenil de Nadal. Des de l’organització s’ha fet una primera valoració positiva de les activitats i la participació al Parc, tot i que, sobre tot el primer dia, el fort vent que va bufar va influir en un decreixement de la participació habitual.
Fàtima Blanch, com a portaveu dels monitors, volia destacar especialment el taller de jocs de taula i noves tecnologies, com un dels que més èxit va tenir a l’edició d’enguany.
Blanch també destacava el canvi d’horari que enguany va sofrir l’arribada de l’Herald per recollir les cartes dels nens als Reis Mags, una altra de les activitats tradicionals del Parc . En lloc de fer-se al matí, com era habitual, aquest cop es va traslladar a la tarda. Tot i les temors de la monitora que el canvi pogués despistar als infants, l’afluència d’aquests per lliurar-li la carta a ses Majestats, no va minvar.
Un cop més, des de l’organització del Parc, es vol destacar el paper importantíssim que fan els voluntaris que s’encarreguen dels diferents tallers, sense la participació dels quals, la fórmula d’entrada gratuïta que té, segurament s’hauria de replantejar, afirmava Blanch.

L’institut les planes de Santa Bàrbara acull un taller sobre diversitat sexual

Pretent promoure entre els joves la reflexió i el debat al voltant de la diversitat sexual i de gènere

(AdSB).-En el marc del projecte “Anomena-ho, existeix!” des de la Coordinació Territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre i els Serveis Territorials d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre, ofereixen la possibilitat de realitzar tallers sobre la diversitat sexual i de gènere i per la prevenció de l’assetjament LGTBfòbic.

Des del Punt d’Informació Juvenil Planer i l’Institut les Planes es va veure la necessitat de poder realitzar aquesta mena de tallers als alumnes de l’institut per tal de fomentar el respecte, la tolerància i la igualtat entre el grup classe.

El taller es va dur a terme el divendres 19 i el dimecres 24 de maig, amb una durada d’una hora i mitja, destinat als alumnes de 1r d’ESO de l’Institut les Planes, amb un total de seixanta joves aproximadament. Les professionals que el van dur a terme van ser: la tècnica de salut de l’Oficina Jove del Montsià i la tècnica comarcal de joventut del Consell Comarcal.
Els objectius del taller han estat bàsicament promoure la reflexió i el debat al voltant de la diversitat sexual i de gènere, sensibilitzar a l’alumnat sobre la problemàtica de l’assetjament, fent d’aquesta manera un apoderament del grup per tal d’aconseguir situacions de respecte dins el propi grup i cap a la diversitat en general.

El regidor de Joventut, Adrián Batiste, aposta per la continuïtat de la realització de diferents tallers de temàtiques interessants per al desenvolupament vital dels nostres joves, per tal de realitzar una bona prevenció en matèria de salut dels adolescents i joves. Al mateix temps, agraeix la bona acollida que des de l’institut han tingut aquests tallers.

Èxit total del curs de formació de dispositius mòbils per a gent gran.

3-WM-Tallers Smartphonesweb_EDITORA9808EDITORA_10202Santa Bàrbara ha organitzat dos tallers per a que els majors de 55 anys aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies.

Els tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones majors.

(AdSB/J. Roig/ T. G.).-L’Smartcentre acull dos tallers pràctics per aprendre a utilitzar dispositius mòbils gràcies a la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone. La formació va començar la passada setmana i segons que explicava Amaya Pla, una de les tècniques de l’Smartcentre, consisteix en la realització de tallers pràctics de nivell inicial, d’una durada de 4 hores i totalment gratuïts per tal que la gent major, menys habituada a la utilització d’aquestes noves tecnologies, puguin entendre l’ús divers que se li pot donar a la nova generació de telèfons mòbils, més enllà del seu ús convencional, és a dir, telefonar. L’acceptació de l’activitat ha estat un èxit i un total de 36 persones majors de 55 anys de Santa Bàrbara es poden beneficiar d’aquesta formació.

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa aquest projecte per formar persones majors de 55 anys en l’ús de les tauletes i els smartphones. L’objectiu d’aquest projecte és que les persones grans aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, tenint en compte la importància que tenen en la societat actual. Aprenen, per exemple, a connectar-se a una xarxa WiFi, a navegar a través de la seva tauleta i aprofitar les funcionalitats del seu telèfon mòbil per fer fotos amb la càmera, utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype i poder comunicar-se amb els seus, entre altres. D’aquesta manera, aquests tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones.

Marshall, de “La Patrulla Canina”, serà la gran novetat del Parc de Nadal planer.

L’activitat nadalenca, d’entrada gratuïta, arriba enguany a la seva 20a edició convocant entre 200 i 300 joves cada dia.

Demà comemarshall-patrulla-caninancen els preparatius i muntatge de la que serà la 20a edició del Parc Infantil i Juvenil de Nadal que organitza l’ajuntament de Santa Bàrbara des de la Regidoria de Joventut.
Les portes del Parc, però, no obriran fins al dimarts 27 de Desembre i les activitats es perllongaran fins al dia 30, entre les 11 i les 13.30 h al matí i des de les 16 a les 20 a les tardes, i el dia 3, que solament hi haurà sessió matinal.
Montse Tomàs, directora del Parc, explicava que comptaran amb més de 40 voluntaris que s’ocuparan de les diferents activitats i tallers que es duran a terme durant aquests dies com ara Treballs manuals, inflables, Internet i consoles, tennis taula, sala de maquillatge, etc..
Una de les novetats que destacava Tomàs, és la visita d’un dels personatges de ficció més populars ara mateix, Marshall un dels membres de la sèrie de dibuixos animats “La Patrulla Canina” que passarà pel Parc el dia 30 a la tarda.
El Túnel de Terror segueix essent una de les activitats que més agrada als xiquets i xiquetes així com la visita de l’Herald que tindrà lloc el dia 31. També es mantí un dels tallers que més èxit va tenir l’any passat: la macro carta al Reis Mags que s’escriu entre tots els joves participants.

El Parc de Nadal de Santa Bàrbara és d’entrada gratuïta. Se celebra al Pavelló Municipal i acull cada dia entre 200 i 300 infants.