Entrades

Èxit total del curs de formació de dispositius mòbils per a gent gran.

3-WM-Tallers Smartphonesweb_EDITORA9808EDITORA_10202Santa Bàrbara ha organitzat dos tallers per a que els majors de 55 anys aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies.

Els tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones majors.

(AdSB/J. Roig/ T. G.).-L’Smartcentre acull dos tallers pràctics per aprendre a utilitzar dispositius mòbils gràcies a la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone. La formació va començar la passada setmana i segons que explicava Amaya Pla, una de les tècniques de l’Smartcentre, consisteix en la realització de tallers pràctics de nivell inicial, d’una durada de 4 hores i totalment gratuïts per tal que la gent major, menys habituada a la utilització d’aquestes noves tecnologies, puguin entendre l’ús divers que se li pot donar a la nova generació de telèfons mòbils, més enllà del seu ús convencional, és a dir, telefonar. L’acceptació de l’activitat ha estat un èxit i un total de 36 persones majors de 55 anys de Santa Bàrbara es poden beneficiar d’aquesta formació.

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa aquest projecte per formar persones majors de 55 anys en l’ús de les tauletes i els smartphones. L’objectiu d’aquest projecte és que les persones grans aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, tenint en compte la importància que tenen en la societat actual. Aprenen, per exemple, a connectar-se a una xarxa WiFi, a navegar a través de la seva tauleta i aprofitar les funcionalitats del seu telèfon mòbil per fer fotos amb la càmera, utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype i poder comunicar-se amb els seus, entre altres. D’aquesta manera, aquests tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones.

La nova activitat de l’Smartcentre, “Col•leccions”, mostrarà 120 samarretes de futbol

webcol_editora9808editora_9562Les exposicions, de diferents temàtiques, es mostraran un sol dia: els darreres dimecres de cada mes.
Es complementaran amb explicacions i xerrades interactives entre els propietaris i els visitants.

(J.Roig/T.G.).-El proper dimecres 26 d’octubre tindrà lloc la presentació de la primera mostra de col•leccions anunciada per l’Smartcentre de Santa Bàrbara fa unes setmanes. Una iniciativa que el complex cultural planer posa en marxa aquesta curs amb la intenció de poder visualitzar i posar a l’abast de tot hom i durant unes hores, col•leccions particulars de diferents temàtiques i que molts planers i planeres tenen guardades.

Eduard Roldan, un dels tècnics del centre, explicava que la primera col•lecció que es mostrarà serà una de samarretes de futbol . La idea és que es puguin mostrar a la vegada peces de diferents col•leccionistes i complementar l’exposició amb una xerrada explicativa a càrrec dels mateixos. En aquest cas Roldan deia que es podran veure fins a 120 samarretes de diferents equips de futbol.

En principi la idea dels organitzadors era de que les col•leccions poguessin estar exposades a la sala polivalent de l’Smartcentre durant tot una setmana, però finalment i per diversos motius de seguretat i practicitat s’ha optat per que aquestes singulars mostres privades estiguin exposades un sol dia .

Així dons aquestes mostres de col•leccions privades es podran veure el darrer dimecres de cada mes, de moment aquesta de samarretes de futbol, però ja en hi ha d’altres de preparades per als propers mesos, encara que les propostes segueixen obertes i els organitzadors fan una crida als amants de les col•leccions de monedes, segells, pins, camisetes, etc que vulguin mostrar-les a tothom, recordant que a l’Smartcentre hi ha un espai per poder mostrar-les.

Servei de Préstec i Lectura a Domicili per a persones amb mobilitat reduïda o dificultats de visió.

llibresEl servei ofereix la possibilitat de disposar d’una estona mensual de lectura en veu alta a domicili.

(AdSB/J.Roig).– Amb l’objectiu de facilitar l’accés tant a la lectura com al servei de préstec de llibres, la regidoria de Cultura de Santa Bàrbara ha posat en funcionament un Servei de Préstec i Lectura a Domicili per a persones amb mobilitat reduïda o dificultats de visió. Un servei gratuït que ofereix l’Smartcentre, a persones que viuen al nostre poble amb la voluntat de fer arribar la biblioteca a tothom, especialment a aquelles persones que tinguin alguna  dificultat per poder desplaçar-se fins a la biblioteca o visual.
El servei ofereix la possibilitat de disposar d’una estona mensual de lectura en veu alta a domicili. El mateix usuari pot escollir les lectures o bé deixar-se guiar per les propostes  dels resposables de la biblioteca. També ofereix la possibilitat de rebre mensualment al domicili el préstec de llibres, revistes, CD o DVD de l’Smartcentre, durant 30 dies amb possibilitat de renovar, sempre i quan cap usuari no l’hagi reservat.

Per sol·licitar el servei solament s’ha de complir el requisit de ser persones amb mobilitat reduïda o dificultats de visió i contactar amb l’Smartcentre per telèfon (977719136). A la primera visita es facilitarà la gestió del servei i el carnet que dona dret al mateix.

L’alcalde de Santa Bàrbara i regidor de Cultura, Alfred Blanch, creu que amb aquest nou servei es posa a l’abast de tots els planers i planeres el fons documental de l’Smartcentre i els serveis que s’ofereixen.

L’Smarcentre proposa als veïns de Santa Bàrbara mostrar les seues col.leccions

webcol_editora9808editora_9562El complex cultural s’ofereix com a aparador als que vulguin exposar les seues col·leccions.

(AdSB/J.Roig).-Els diferents departaments de l’ajuntament de Santa Bàrbara, des de principis d’aquest mes de Setembre, han començat el nou curs presentant les ofertes en lleure o formació que ofereixen, entre altres els de l’ Smarcentre, que aglutina serveis com el de biblioteca, noves tecnologies o punt d’informació juvenil entre altres .
Una de les que destaquem avui és la que proposa per al proper mes d’octubre i que han anomenat “Col.leccions” i que consistirà en visualitzar col•leccions de diferents temàtiques que molts planers i planeres tenen guardades i que vulguin exposar al centre.

Per això s’ha fet una crida des de l’Smartcentre a tots aquells que siguin amants de les col•leccions i que en guardin de monedes, segells, pins, camisetes, xapes o qualsevol altre objecte i que tinguin interès en mostrar-les a tothom. Els interessats s’han de posar en contacte amb el personal del centre. Els organitzadors insisteixen en que qualsevol col•lecció, per estranya que pugui semblar, tindrà el seu espai a l’Smartcentre a partir del mes d’octubre.