Entrades

La regidoria d’esports de Santa Bàrbara prepara un torneig territorial d’skate

skateparc_EDITORA9808EDITORA_5301

Es vol potenciar el nou circuit inaugurat recentment i s’inclourà a les properes Jornades Esportives

(J.Roig/T.G.) Tot i que encara queden gairebé un parell de mesos per donar inici a les jornades Esportives que organitza la regidoria d’Esport de Santa Bàrbara, el seu responsable polític, Eric Bel, avançava a La Plana Ràdio que enguany es donarà un protagonisme especial al recentment inaugurat “skate parc”, circuit ubicat al Parc de la Independència i que permet practicar aquesta modalitat esportiva que compta amb un bon nombre de joves practicants planers.
Bel explicava que es vol potenciar aquesta nova instal•lació esportiva,entre altres motius, perquè es troba ubicada en un espai exterior i com hem dit, al poble hi ha un bon grup d’aficionats . Per aconseguir-ho s’està planificant ja un torneig comarcal que pugi comptar amb la participació dels diferents clubs que hi ha a municipis del territori, com Tortosa, Sant Carles de la Ràpita o fins i tot Vinaròs.
L’skate parc de Santa Bàrbara està actiu des del passat mes de Març i està integrat al nou espai verd amb el que compta el municipi al Parc de la Independència
La superfície destinada a patinar és de 355 metres quadrats i s’hi pot practicar tant l’esport de patins en línia, patí sobre rodes, monopatí, bicicleta tipus BMX, etc. L’ infraestructura està distribuïda en tres elevacions, té sis desnivells, incloent rampes, murs, escales, baranes, rampa en cunya, un repeu, tram de desnivell amb piràmide,etc.

 

Santa Bàrbara tindrà un nou parc a la zona de l’ Institut

skateparc_EDITORA9808EDITORA_5301S’anomenarà “Parc de l’ Independència” i comptarà amb una zona de skate i un auditori a l’aire lliure.

(J.Roig/AdSB/T.G.).-Tal com està contemplat a les Normes Subsidiàries Urbanístiques de Santa Bàrbara, baix de la plaça Europa o lo que és lo mateix, a continuació de la rotonda que hi ha a l’Institut, han comença els moviments de terra previs per a la posterior contrucció d’una nova zona verda que rebrà el nom de Parc de la Independència.

Tot i que el parc està concebut principalment per passejar i gaudir de la tranquil•litat de la zona, amb bancs i una arbrada important que donaran sensació de relaxament, s’aprofitarà també per respondre a una reivindicació que els darreres temps ha rebut el consistori per part del jovent del poble aficionat a la moda dels patinets o skates, per això s’hi construirà una pista per a la pràctica d’aquest esport, tant de moda darrerament.El regidor d’esport, Eric Bel, explicava que aquesta pista d’skate ja es contemplava al programa electoral del 2011.

El nou parc estarà composat per diversos espais ben diferenciats i a banda de la zona de l’Skate Park, que abastarà una superfície total de 355 m2, hi haurà també una zona de passeig arbrada amb una superfície total de 500 m2, una zona amb escenari i per assistència de públic que tindrà una superfície de 35 m2 i 260 m2 de platea i un passeig central que creuarà tot l’espai verd de nord a sud, que unirà l’Institut amb el centre de la població en línia recta.

L’enllumenat programat per al nou espai persegueix el màxim d’eficiència energètica i intenta minimitzar els consums elèctrics, en aquest sentit, tot l’enllumenat s’alimentarà amb llum solar, que combinada amb l’última tecnologia led ha de suposar un baix cost en les despeses de manteniment del parc.

Els treballs que aniran a càrrec de la brigada municipal  i planers en situació d’atur, i tanmateix reforçats amb empreses de la població, compten amb un pressupost inicial de 50.000 euros.