Entrades

Obert el període per presentar les sol·licituds dels ajuts al lloguer 2018

 Es promou des de l’àrea d’habitatge del C.C. Montsià i romandrà obert el període fins el 29 de juny, inclòs.

L’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament de Santa Bàrbara dona suport informant de les característiques d’aquesta convocatòria als possibles sol·licitants.

(LPR) Un any més s’han convocat les sol·licituds dels ajuts de lloguer a les que s’hi poden acollir totes les persones que disposen d’un contracte d’arrendament i que compleixin alguns dels requisits establerts, entre els més destacats, que l’import del preu del lloguer no superi els 350 euros mensuals, excepte en el cas de famílies nombroses i que no es disposi en propietat de cap habitatge.
L’import d’aquest ajut correspon al 40% del preu del lloguer mensual.

L’any 2017 es van atendre 5000 persones a l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Montsià.

La Generalitat de Catalunya atorga aquests ajuts amb l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge a les famílies i persones que viuen de lloguer i es troben en risc d’exclusió social per falta d’ingressos i per dificultats per a fer front a les despeses.

A banda d’aquests ajuts, l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Montsià gestiona altres línies d’ajuts especifiques per a impagaments de lloguer i d’hipoteca. A la comarca del Montsià, és van atorgar un total d’1 milió d’euros a persones i famílies que varen sol•licitar l’ajut de lloguer l’any 2017.

Recordem que les sol·licituds es tramiten des del servei d’habitatge del C.C. Montsià demanant citat prèvia al e-mail habitatge@montsia.cat, o trucant al telèfon 977 704 371 els dilluns, dimecres i divendres de 9.00 a 13.00 h.

També els serveis socials bàsics de Santa Bàrbara s’encarreguen d’ajudar amb l’enviament i informació dels tràmits necessaris.

FutbolNet arriba enguany a Santa Bàrbara

futbolnet

D’esquerra a dreta, Montse Rodriguez, regidora de SSSS, Bernard Muñoz, Ramón Garriga, coordinadors del projecte i Fátima Blanch. (Foto: T.G.)

40 joves d’entre 10 i 15 anys podran treballar temes com la convivència i la discriminació en un programa “que reeduca a través de l’esport”.
El dimarts 27 de Setembre es convoca als nens interessats en participar i als seus pares, a la reunió informativa que s’ha convocat a les 19.30 hores i al Centre Municipal de Serveis Socials.

(J.Roig/ T.G./ AdSB).-Santa Bàrbara serà un dels municipis catalans que participa en el programa FutbolNet, que impulsa la Fundació FC Barcelona, amb el suport de la Diputació de Tarragona, i que té com a objectiu utilitzar el futbol com a eina per fomentar valors entre els joves a través d’una innovadora metodologia pedagògica. Bernard Muñoz i Ramón Garriga, coordinadors del programa van passar aquesta setmana pels estudis de La Plana Ràdio per explicar el programa que s’aplica durant diversos mesos del curs escolar, amb dues sessions de dues hores per setmana dividides en tres parts: una discussió anterior al partit per a parlar del valor que es treballarà durant la sessió i pactar normes del partit, un partit de futbol i una xerrada posterior.

El futbol de ‘FutbolNet’ té unes regles especials ja que, per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la de mediador, un moderador que tutela el joc sense amonestar o que els equips han de ser mixtes i que poden incloure també infants discapacitats.
Durant la seva aplicació ‘FutbolNet’ fa incidència en 5 valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són: Esforç, Respecte, Treball en equip, Humilitat i Ambició.

Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador no és el que marca més gols sinó el que millor ha aplicat les normes del valor.
El proper dimarts 27 de setembre a les 19.30 hores i al Centre Municipal de Serveis Socials és durà a terme una reunió informativa i també la preinscripció dels participants. Montse Rodríguez, regidora de Serveis Socials, i els coordinadors del projecte feien una crida a la població jove que vulguin formar part d’aquest projecte, per a que acudeixin a la reunió acompanyats d’algun familiar.
A Santa Bàrbara, FutbolNet tindrà 40 beneficiaris amb edats compreses entre els 10 i 15 anys. Les diferents sessions que començaran a partir del 10 d’octubre, es duran a terme sempre en horari extraescolar els dilluns i dimecres de 17.30 a 19.30 hores, al Poliesportiu Municipal.

En marxa un nou curs al Centre Obert “L’Oliveta”

oliveta

Activitat al Centre Obert L’Oliveta (Foto: C.O.L’O.)

El centre ofereix 30 places gratuïtes per a infants procedents de determinats perfils familiars.
És un servei d’acollida infantil que segueix el calendari escolar i complementa l’adquisició i aprenentatge d’habits.

(J.Roig/T.G.).-La passada setmana van començar les inscripcions per al nou curs al Centre Obert l’ Oliveta de Santa Bàrbara que, un any més, ofereix aquest servei diürn d’acolliment dirigit als infants perquè puguin dur a terme una sèrie d’activitats, fora de l’horari escolar, donant-los-hi suport, estímul i potenciant el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, compensant les deficiències socioeducatives que es pugin detectar en els usuaris.

Dolors Casadó, com a directora del centre, explicava a la nostra emissora que per adjudicar les places del servei no se seguirà l’ordre d’inscripcions de les famílies sol•licitants, sinó que, prèviament, els tècnics de Serveis Socials, han de fer una valoració de les diferents realitats i perfils familiars.

Els infants que s’acullen a aquesta servei són recollits per les monitores quant acaba l’horari escolar i desprès d’una estoneta d’esbarjo, s’ocupen de realitzar tallers com els de hàbits, biblioteca, informàtica o celebracions especials entre altres. També hi ha dos dies a la setmana dedicats al reforç escolar.

El Centre Obert L’Oliveta ofereix 30 places, gestionades per 4 monitores que segueixen el calendari escolar, és a dir, de setembre fins el mes de juny. És un servei gratuït i l’únic que es fa és una aportació simbòlica de material a l’inici del curs.

L’atur, l’habitatge i la participació ciutadana, els principals problemes a Santa Bàrbara

28897-wxhAquests són els tres ítems que destaquen al nou Pla Local de Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere que l’ajuntament proposa per al període 2016-2019.
Al Ple d’aquest dijous, l’¡equip de govern planer el posarà a aprovació.

Santa Bàrbara, a finals de novembre de 2007, va aprovar el seu primer Pla Local de Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere per al període 2008-2011, un pla que va ser prorrogat fins al passat 2014, per tal de fer front a les diferències a nivell de gènere.

Ara, des de la regidoria de Serveis Socials del nostre municipi i desprès d’uns mesos de treball i estudi, s’anuncia la presentació del nou Pla que es proposa per al període 2016- 2019.
Montse Rodríguez, la regidora responsable de l’àrea explicava que, desprès d’analitzar els resultats d’aquell Pla han pogut comprovar a quins objectius no s’han pogut arribar, quins són els que hi ha possibilitats d’assolir o quins són estrictament competència de l’administració local.”Tot i que al document els visualitzem tots, ens anem a centrar en aquells que realment hem vist que hi ha possibilitats d’assolir”, declarava Rodríguez.

El nou Pla Local de Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere per al període 2016-2019, s’ha basat amb les conclusions de l’anterior, més les dades estadístiques territorials i sobre tot locals. Segons aquestes dades, l’estudi recomana donar una especial atenció als temes referents a l’atur, especialment entre els joves i els majors de 45 anys. Com ha novetat no detectada a l’anterior Pla, sorgeix la problemàtica de l’habitatge per qüestions referides a desnonaments i impagaments de lloguers o hipoteques. Un dèficit en la participació ciutadana, relacionat amb l’associacionisme o la formació no reglada, seria el tercer ítem que es detecta a l’estudi i que s’inclou al nou Pla com a destacat.

Els Plans d’Igualtat són eines que proposen accions per a fer efectiu el dret d’igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, i d’aquesta manera eliminar la discriminació per raó de sexe en qualsevol àmbit de la vida: educció, salut, treball, cultura, etc. El nostre Ajuntament, té previst aprovar el seu segon Pla, amb les actualitzacions esmentades, aquest proper dijous, en la darrera sessió ordinària de Ple d’aquest 2015, on també es preveu l’aprovació dels Pressupostos Municipals per al proper exercici.