Entrades

La Sènia es reinvindica amb l ‘artesania de la fusta,el moble i la música

fusta(Redacció/J.Roig).-Els dies 18, 19 i 20 d’octubre el municipi senienc es vestirà de festa per acollir tres esdeveniments del tot singulars i tradicionals del nostre territori: la V Fira d’Artesania de la fusta, la I Festa del Moble i la I Festa de la Música en Terres de Cruïlla.

La V Fira d’Artesania de la Fusta i del Moble de la Sénia que es celebra a la Sénia des de l’any 2009, va ser una iniciativa engegada per l’Ajuntament de la Sénia i els artesans del municipi, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Seniencs i particulars interessats en el treball de la fusta. Aquest any es pretén consolidar aquesta fira amb diferents activitats, mostra de productes artesans, demostració d’oficis, tallers infantils, concurs de peces, etc.Conjuntament es celebrarà també  la I Festa del Moble

Durant tot el cap de setmana, la totalitat de les botigues de mobles del municipi, oferiran als visitant un outlet especial en el que el públic podrà gaudir dels quasi 20.000 metres quadrats d’exposicions, pels que es podrà passejar lliurement i gaudint d’algunes sorpreses que s’han preparat per a aquesta ocasió tant especial.

Paral.lelament a la fira es celebrarà també la I Festa de la Música en Terres de Cruïlla.L’objectiu d ‘aquest projecte cultural és lligar territori, cultura, llengua i música, entre elles la de banda per a generar altres espais de projecció musical i cultural que afavoreixin la dinamització econòmica del territori . Per aquests motius  s’han preparat una sèrie d ‘activitats  relacionades  amb el món de la música (cercaviles, concerts, xerrades sobre música popular, tallers de jota cantada i ballada, etc.).Cal destacar les actuacions de: Carmen París (Aragó), Miquela Lladó (Illes Balears), Claudio Sanna (l’Alguer), Pep Vila (País Valencià), Montse Castellà i Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries (Catalunya) acompanyats per la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca.

El gerent del Barcelona World visitarà la Sénia per buscar sinergies amb el sector del moble

El Govern també negocia amb Ikea perquè produeixi alguns dels seus productes al municipi del Montsià

(ACN:)-L’Ajuntament de la Sénia (Montsià) i el Departament d’Empresa segueixen executant el pla de xoc d’ajuda, dissenyat fa un any, del clúster de la fusta -afectat durament per la crisi econòmica-. En l’última reunió, s’ha posat sobre la taula “l’oportunitat” que pot representar per al sector el projecte Barcelona World. El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, s’ha compromès a concertar una reunió entre els moblistes i el gerent del projecte turístico-lúdic, després dels primers contactes que ja s’han establert entre el sector i l’empresa promotora. També continuen les negociacions amb Ikea per aconseguir que la multinacional sueca produeixi alguns productes en empreses senienques.

El conseller Mena es va reunir per segon cop amb l’Ajuntament de la Sénia i representants del sector del moble i la fusta per seguir treballant en les accions endegades conjuntament per tal de revitalitzar l’economia del municipi. Una de les noves oportunitats que proposa la conselleria d’Empresa al sector és la construcció del projecte turístic i lúdic Barcelona World. L’empresa promotora del complex i el Govern ja s’han reunit amb el sector moblista per explicar-los les línies mestres de la iniciativa i oferir-los la possibilitat de participar-hi.

Com ha explicat l’alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, Mena s’ha compromès també a concertar una visita de la gerència del Barcelona World a les empreses de la Sénia ” perquè conegui de primera mà els productes del municipi i veure si podem arribar a algun acord”, ha dit l’alcaldessa. El Govern també treballa en establir contactes entre el clúster i altres multinacionals i empreses que treballen o s’han d’instal·lar al territori.

Aquest és el cas d’Ikea, -que projecta una nova botiga a Tarragona- i amb qui el Govern negocia per mirar de tancar convenis o establir contactes perquè la multinacional sueca produeixi alguns dels productes que comercialitza a les empreses de la Sénia. “Es tracta de contactar en empreses, tant a nivell de producció com d’exportació, i el departament ens pot ajudar, i que les empreses que s’instal·lin aquí que consumeixin o comprin productes d’aquí”, ha defensat Ballester.

Grans expectatives en l’InterHotel

El sector està enllestint també la segona edició del market place per a l’interiorisme d’hotels, InterHotel que tants bons resultats va donar l’any passat. En la primera edició va rebre la visita de més d’un centenar de representants d’establiments hotelers de la Costa Daurada i s’espera que enguany la xifra creixi significativament. Aquest mes d’octubre es posa en marxa la campanya de promoció de la mostra que es celebrarà del 19 al 30 de novembre.

Com ha explicat Ballester, “és una oportunitat important per als moblistes”, i és que hi ha empreses que han pogut seguir treballant enguany gràcies als negocis tancats dins d’aquesta iniciativa l’any passat. L’empenta i els projectes innovadors que miren d’emprendre altres companyies a la Sénia per tirar endavant fan que Ballester sigui molt positiva sobre el futur del clúster senienc. “A la fira d’artesania ha quedat pal·liés l’emprenedoria de la gent del Sénia des de sempre i ara s’està treballant per seguir endavant i no tirar la tovallola”, ha dit l’alcaldessa.

Valoració molt positiva de la Federació de Comerç del Moble de la Sénia en el primer diumenge que obren les tendes de mobles.

(J.Roig)
Durant la jornada, centenars de persones van visitar també l’Outlet de Decoració.(Foto Fecoms)

La Federació de Comerciants del Moble de la Sénia (Fecoms) qualifiquen d’èxit la I Festa La Sénia País del Moble, celebrada aquest diumenge 7 de novembre. El circuit de portes obertes per la trentena de botigues del gremi va atreure més d’un miler de visitants, que també es van portar xecs per valor de 300 euros. Durant la jornada, centenars de persones van visitar també el Outlet de Decoració.

Des de laes considera que la gran resposta per part de la clientela avala la iniciativa i els dóna tots els arguments per continuar apostant de forma indefinida per obrir les portes tots els diumenges de l’any. De la mateixa manera que aquest Diumenge 7 de novembre es van regalar centenars de xecs amb descomptes de 300 euros per a la compra de mobiliari, la Fecoms anunciarà en breu les promocions que es duran a terme d’ara endavant amb l’objectiu d’incentivar la compra.

Recorren contra la declaració de municipi turístic de la Sénia

Entrada a La Sènia*La Federació de Comerciants del Moble de Catalunya ha presentat un recurs d’alçada a la direcció general de Comerç perquè consideren que atempta contra els seus interessos (El Punt)

La decisió dels botiguers de mobles de la Sénia de tornar a obrir els festius ha obert una altra guerra entre aquests comerciants i els de la resta del país. Així, la Federació de Comerciants del Moble de Catalunya ha presentat un recurs d’alçada a la direcció general de Comerç contra la decisió de declarar la Sénia municipi turístic, fet que permet que els establiments comercials obrin els diumenges i festius, a excepció de quatre dies a l’any (l’1 de gener, l’1 de maig, l’11 de setembre i el 25 de desembre). La federació considera que la declaració s’ha impulsat per un interès comercial en lloc de turístic.. Així, els comerciants de mobles de la resta del país consideren que l’obertura dels establiments de la Sénia els diumenges atempta contra els seus interessos.

De fet, els moblistes seniencs ja es van enfrontar a final de la dècada dels noranta contra la Federació de Comerciants del Moble de Catalunya, que va denunciar que les botigues del Montsià obrien els festius de manera irregular, fins que el 1998 els botiguers van decidir tancar per evitar les sancions de la direcció general de Comerç. Ara, però, amb la declaració de municipi turístic, els comerciants del sector del moble poden tornar a obrir, i la trentena d’establiments de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia ha decidit fer-ho a partir del diumenge 7 de novembre.