Entrades

El bou capllaçat infantil i les vaquetes, de matinada, s’eliminen del programa de festes

La comissió de bous, ha decidit eliminar-los del programa festiu, per les reiterades denúncies dels antitaurins. Joaquim Martí explica que fins que no es defineixi clarament el que és participació “activa i no activa” es deixaran de fer.

(L.P.R.) A les Terres de l’Ebre,  quan s’inicien les Festes Majors, en alguns municipis, és tradicional que s’hi porten a terme activitats taurines com els correbous, bou capllaçat o bou embolat. El municipi de Santa Bàrbara però aquest any ha decidit retirar del programa festiu el bou capllaçat infantil i les vaquetes de la matinada. Els problemes continuats amb els antitaurins, han fet que la comissió hagi decidit treure’ls, per evitar qualsevol denúncia.

Joaquim Martí membre de la Comissió de bous explicava “el concepte de participació activa i no activa,  no està ben definida, nosaltres entenem activa anar prop del bou i per d’altres estar a 20 metres, el que no volem és pagar denúncies d’una manera reiterada […] quan això s’hagi definit clarament, els tornarem a incloure al programa”.

Tot i això, segons ens explicava Martí “continuem fent el bou capllaçat per adults aquest dissabte dia 13 a les 8 del matí i a més hem inclòs per primer cop al programa de festes, un concurs de ramaderies, per al primer divendres dia 12 de juliol, acte patrocinat per la penya Planers pels bous, en el que participen les ramaderies Hilario Princep, Germans Monferrer, José Vicente Machancoses i Dani Machancoses i posteriorment al mateix hi haurà el tradicional bou embolat amb la ramaderia d’Hilario Príncep”.

Santa Bàrbara també seguirà portant a terme les tradicionals tardes de bous amb el Concurs de Ramaderies que arriba a la seva 12a edició amb convidades com la del Marqués de Saka de Deba, Hnos, Ozcoz de Fuentes de Ebro, Fernando Machancoses de Cheste,Vicent Benavent de Quatretonda o la de Fernando Mansilla d’Ulldecona.

El socialistes planers mostren indignació en no incorporar-se al darrer ple un punt urgent que van presentar

El grup dels socialistes planers va demanar la incorporació d’un punt que consideren d’urgència, en el desplegament de la llei 13/2015 d’ordenació del SOC i que l’equip de govern no va voler incloure perquè no ho van considerar.

En la darrera sessió de ple extraordinària el grup del PSC volia incorporar una moció per garantir el desplegament de la llei 13/2015 d’ordenació del SOC. La moció, que presentaran els partits del PSC a tots els ajuntaments catalans, demana una pròrroga de 2 mesos perquè els municipis i entitats locals puguin participar activament amb el seu desplegament. El període electoral i la recent constitució dels ajuntaments ha fet que els municipis no hagin pogut participar amb la mateixa, per això és requereix més temps per poder treballar conjuntament amb el desplegament de la mateixa.

Eva Franch va presentar la moció una setmana abans del ple perquè pogués incorporar-se a la sessió extraordinària celebrada el dia 4 de juliol.

Per a la líder socialista “incorporar al ple d’aquí a dos mesos aquest punt ja no tindrà raó de ser, per aquest motiu van presentar-la com a punt d’urgència”.

La regidora socialista explicava que el tràmit demana més temps per poder treballar amb aquesta llei “una llei que per sentit comú molts municipis incorporaran al seu ple i que sense dubte tirarà endavant, desafortunadament no gràcies al municipi de Santa Bàrbara que no l’ha considerat urgent i no l’ha volgut incloure” etzibava la líder socialista.

Tornen les Running Series aquest cap de setmana a Santa Bàrbara amb el 10 i 5k, xerrades i la fira del corredor

La 10k i 5k Santa Bàrbara arriba aquest cap de setmana amb diverses activitats per als corredors. Entre les novetats: una fira del corredor, test de vambes revolucionàries i un convidat especial, un atleta amb gran palmarès

(L.P.R) El circuit Running Series Terres de l’Ebre farà una aturada aquest cap de setmana a Santa Bàrbara. La quarta edició de la 10k Santa Bàrbara començarà dissabte amb la inauguració de la “fira del corredor” i tot seguit es farà la presentació –en exclusiva a Tarragona de les vambes FBR, “les vambes que canviaran la forma de córrer”.
Es rebrà i es farà la presentació de Jesús España, millor atleta espanyol de la història de mitja distància el qual impartirà una xerrada. I per finalitzar, es farà un entrenament previ a la cursa amb el mateix Jesús España.

Diumenge serà el torn de la competició on aquest any a més, s’inclou una cursa 5k i una fira del corredor perquè els amants del running passen un bon cap de setmana d’esport. Pel que fa al recorregut serà gairebé tot pla i molt ràpid, fet que agrada a molts atletes per poder aconseguir una bona marca.

La prova dels 10.000 tindrà servei de llebre per travessar la línia de meta amb una marca de 40 minuts i 45 minuts. La quarta edició de la 10k Santa Bàrbara també serà puntuable per al circuit Running Series Terres de l’Ebre.
El cap de setmana de running a Santa Bàrbara acabarà amb les curses infantils: baby, benjamí, aleví i infantil, el lliurament de trofeus i una sessió de body combat i zumba.

Santa Bàrbara enceta les III Jornades Culturals Infantils

Foto: N.Royo

Ahir van iniciar-se, amb una activitat coordinada per l’AMPA de l’escola, on els més petits van participar d’un concurs de Masterchef.

Santa Bàrbara durant els mesos d’abril i maig ja organitza unes altres Jornades Culturals dirigides a un públic més adult.Aquestes jornades van iniciar-se fa 3 anys,  coordinades des dels Serveis Culturals de l’ajuntament i amb el suport d’algunes entitats del municipi.

(L.P.R.) Ahir amb un nombrós grup de nens i nenes es donaven el tret de sortida a les Jornades Culturals Infantils que arriben a la tercera edició. A l’Escola Jaume Balmes s’hi va acollir un concurs de Masterchef que organitza l’AMPA, amb la participació especial de Marta Fort de “Delice” i un Jurat escollit per l’ocasió amb representants de diferents entitats.

Les jornades segueixen avui al parc de l’Smartcentre amb la creació d’un instrument musical a les 17 hores. Per al dimecres a l’Escola Jaume Balmes hi haurà una sessió de FutbolNet oberta a tot el poble. Dijous serà el torn de fer invents també a les 17 hores al parc de l’Smartcentre i a les 17’30 Bebeteca per als nadons i els seus pares. Divendres finalitzaran les activitats a les 19h amb un espectacle familiar a càrrec del grup Folk Follet “Tomaqueta i el seu aeròbic bananero”, aquesta activitat es portarà a terme al Parc 1 d’octubre i es necessari que els assistents porten un barret divertit i una pandereta.

Divendres qui també organitza la seva festa de fi de curs, anomenada “la festa de primavera” és la Llar d’Infants les Beceroles, aquesta va adreçada a les famílies dels més petits i es portarà a terme al mateix centre a les 16 h.