Entrades

Tornen les Running Series aquest cap de setmana a Santa Bàrbara amb el 10 i 5k, xerrades i la fira del corredor

La 10k i 5k Santa Bàrbara arriba aquest cap de setmana amb diverses activitats per als corredors. Entre les novetats: una fira del corredor, test de vambes revolucionàries i un convidat especial, un atleta amb gran palmarès

(L.P.R) El circuit Running Series Terres de l’Ebre farà una aturada aquest cap de setmana a Santa Bàrbara. La quarta edició de la 10k Santa Bàrbara començarà dissabte amb la inauguració de la “fira del corredor” i tot seguit es farà la presentació –en exclusiva a Tarragona de les vambes FBR, “les vambes que canviaran la forma de córrer”.
Es rebrà i es farà la presentació de Jesús España, millor atleta espanyol de la història de mitja distància el qual impartirà una xerrada. I per finalitzar, es farà un entrenament previ a la cursa amb el mateix Jesús España.

Diumenge serà el torn de la competició on aquest any a més, s’inclou una cursa 5k i una fira del corredor perquè els amants del running passen un bon cap de setmana d’esport. Pel que fa al recorregut serà gairebé tot pla i molt ràpid, fet que agrada a molts atletes per poder aconseguir una bona marca.

La prova dels 10.000 tindrà servei de llebre per travessar la línia de meta amb una marca de 40 minuts i 45 minuts. La quarta edició de la 10k Santa Bàrbara també serà puntuable per al circuit Running Series Terres de l’Ebre.
El cap de setmana de running a Santa Bàrbara acabarà amb les curses infantils: baby, benjamí, aleví i infantil, el lliurament de trofeus i una sessió de body combat i zumba.

Santa Bàrbara enceta les III Jornades Culturals Infantils

Foto: N.Royo

Ahir van iniciar-se, amb una activitat coordinada per l’AMPA de l’escola, on els més petits van participar d’un concurs de Masterchef.

Santa Bàrbara durant els mesos d’abril i maig ja organitza unes altres Jornades Culturals dirigides a un públic més adult.Aquestes jornades van iniciar-se fa 3 anys,  coordinades des dels Serveis Culturals de l’ajuntament i amb el suport d’algunes entitats del municipi.

(L.P.R.) Ahir amb un nombrós grup de nens i nenes es donaven el tret de sortida a les Jornades Culturals Infantils que arriben a la tercera edició. A l’Escola Jaume Balmes s’hi va acollir un concurs de Masterchef que organitza l’AMPA, amb la participació especial de Marta Fort de “Delice” i un Jurat escollit per l’ocasió amb representants de diferents entitats.

Les jornades segueixen avui al parc de l’Smartcentre amb la creació d’un instrument musical a les 17 hores. Per al dimecres a l’Escola Jaume Balmes hi haurà una sessió de FutbolNet oberta a tot el poble. Dijous serà el torn de fer invents també a les 17 hores al parc de l’Smartcentre i a les 17’30 Bebeteca per als nadons i els seus pares. Divendres finalitzaran les activitats a les 19h amb un espectacle familiar a càrrec del grup Folk Follet “Tomaqueta i el seu aeròbic bananero”, aquesta activitat es portarà a terme al Parc 1 d’octubre i es necessari que els assistents porten un barret divertit i una pandereta.

Divendres qui també organitza la seva festa de fi de curs, anomenada “la festa de primavera” és la Llar d’Infants les Beceroles, aquesta va adreçada a les famílies dels més petits i es portarà a terme al mateix centre a les 16 h.

Darrer míting, PSC amb Eva Franch Cases.

Eva Franch Cases

Santa Bàrbara té nom de dona, aquest és l’eslògan que ha acompanyat la campanya de l’alcaldable socialista Eva Franch.

El dimecres els PSC tancaven la ronda de mítings. Ho feien d’una manera senzilla a l’hotel d’entitats, en una sala petita plena de familiars, simpatitzants i alguns dels assistents que han repetit a tots els mítings.

Eva Franch iniciava l’exposició disculpant-se davant dels assistents per la tardança, motivada per l’assistència al debat electoral que s’havia portat a terme a l’emissora municipal, a la qual agraïa l’esforç i animava als assistents a escoltar-lo.
L’alcaldable socialista des del primer movent es va mostra molt segura i amb arguments fonamentats de totes les explicacions del seu programa.

Franch va explicar que són un grup de persones compromeses en la igualtat d’oportunitats i en la justícia social, que volen una bona prestació de serveis públics per als ciutadans, un poble, net i segur, un poble on la gent pugui ser partícip de les decisions importants “al poble ens fa falta cultura participativa, hem de ser protagonistes del que ens passa i implicar-nos més”. Franch va explicar que el seu partit ve d’una llarga trajectòria municipalista, d’un partit que ha fet les grans lleis del país; sanitat pública, llei de la dependència, del matrimoni gai, de la igualtat de gènere.
Abans d’endinsar-se en les propostes Franch va fer al·lusió a la primera regla i principal del seu grup “escoltar a la gent” creant mecanismes per fer consultes, comissions veïnals .El seu programa el va anar desgranant per àmbits.

En matèria d’infància ampliant la contractació de treballadors per la llar d’infants, impulsar el servei de pediatria per donar més cobertura entre d’altres .

En parlar de la gent gran va explicar la importància de fer pressió per aconseguir més places públiques al Centre de dia, Xerrades informatives sobre la llei de la dependència o l’impuls d’activitats coordinades al centre de dia i llar d’infants.

Un dels temes que recordava era vital i portaven tots els partits, la joventut. Recolza la idea de fer un esplai a l’antiga estació però complementant-la amb la promoció d’activitats de lleure com anar en bicicleta o rutes de la via verda; la formació per la gent jove, amb experts sobre temes com emprenedoria, sanitat, cultura; i dotar a les entitats de més subvencions perquè les que s’atorguen no són suficients.

Franc vol fer la creació d’una oficina d’atenció a la ciutadania i de transparència on informar sobre les possibles ofertes de treball tant públiques com privades i oferir amb aquesta oficina tota classe d’informació adreçada a la ciutadania. Vol potenciar a través de bonificacions en impostos, la implantació d’empreses que donin feina al poble i buscar la manera de recolzar el sector agrícola.

“El comerç de Santa Bàrbara necessita un impuls, el grup del PSC volem abaixar els preus dels estands de la fira per tal de dinamitzar-la; també apostem per la bonificació durant un any del 50% del rebut d’escombraries als comerços i les iniciatives que els mateixos comerciants ens puguin proposar”.

El suport a la cultura i a la tradició amb la festa dels bous, tallers d’història amb experts del poble, promoció de les jornades culturals també figura al seu programa.
En matèria de seguretat els socialistes planers afirmaven que “Santa Bàrbara no pot mantenir un servei de policia local però si ampliar i impulsar un servei de vigilància” . Per finalitzar va tancar el seu míting recordant que no deixaran ningú fora del seu projecte i que especialment lluitaran per les persones amb malalties mentals, perquè també siguin visibles en la nostra societat.

Franch va demanar la participació del públic, una de les assistents va agrair aquest punt dedicat a les persones amb malalties mentals; d’altra banda un altre dels assistents va exposar que “només espero que la gent a la qual es voti, treballen pel poble independentment de les ideologies dels partits, que als municipis s’haurien de deixar de costat pel bé del poble”; una altra de les veus que es va escoltar va fer al·lusió al debat generat per les xarxes socials dels carrers del poble “abans no es podia circular perquè no hi havia senyals i ara que algú s’atreveixen a reordenar la circulació tot són crítiques” Eva va respondre que “el meu estil no ha estat mai de criticar a cap grup sinó fer aportacions constructives i de millora pel bé del poble, i quan hi ha situacions de controvèrsia s’ha de tenir en compte l’opinió de la ciutadania”.

El Centre de Teràpia Ocupacional APASA Santa Bàrbara, entrarà en funcionament l’any vinent.

Disposarà de 48 places per atendre a persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Montsià.

El nou edifici està situat als terrenys annexos entre el CAP i la Llar d’Infants les Beceroles de la localitat.

(LPR) Aquest, fou un compromís adquirit l’any 2014 quan APASA va decidir descentralitzar alguns dels seus serveis i situar-los en altres municipis de les Terres de l’Ebre .

L’ajuntament planer, va oferir la possibilitat d’acollir d’una manera temporal a l’Smartcentre el Servei de Teràpia Ocupacional a canvi que la construcció del nou edifici és realitzes en uns terrenys de titularitat municipal que ara s’han cedit a la institució durant un període de vint anys.

Segons explicava Ignasi Monllau, director gerent d’APASA, la construcció d’aquest nou edifici té un import de 900.000 euros. El finançament del mateix va a càrrec de l’entitat, que ha hagut de demanar un crèdit per poder fer front a la seva construcció, tot i que també estan treballant per poder disposar d’alguna altra aportació per part d’institucions com la Fundació ONCE.

En una primera fase es construirà un servei de teràpia ocupacional, per poder traslladar l’actual servei ubicat, des de fa cinc anys, a l’Smartcentre; en una segona fase s’hi ha de construir un servei assistencial o residencial.

El centre disposarà de 6 sales per un total aproximat d’uns 8 usuaris de teràpia ocupacional, dutxes i serveis adaptats, una sala menjador, despatxos per als tècnics i altres per atendre a les famílies, així com un espai enjardinat a l’exterior per poder passejar o activitats d’oci.

La regidora de Serveis Socials, Montse Rodríguez, valora positivament que s’estigui fent realitat la construcció i posterior trasllat del servei a la nostra localitat. D’aquesta manera Santa Bàrbara serà un nou referent al Montsià d’atenció a les persones.
Està previst que a principis del 2020 acaben les obres i pugui començar a funcionar a ple rendiment.

Actualment en aquest centre hi treballen un total de 23 joves d’arreu de les Terres de l’Ebre que tenen edats compreses entre 21 i 26 anys.