Entrades

El port de Sant Carles de la Ràpita començarà a acollir creuers l’estiu que ve

831566

El conseller Santi Vila, al port de Sant Carles de la Ràpita, aquest passat divendres. (Foto:Roger Segura)

L’Ajuntament, Ports de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Tortosa s’alien per impulsar l’activitat creuerística a les Terres de l’Ebre

 (ACN).- El port de Sant Carles de la Ràpita començarà a acollir creuers l’estiu que ve. Aquest passat  divendres, l’Ajuntament de la Ràpita, Ports de la Generalitat i la Cambra de Comerç Tortosa van signar un acord institucional de col·laboració per promoure-hi l’activitat de creuers sota la marca ‘Delta Ebre Port’. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, anunciava  que l’estiu del 2014 hi arribaran les sis primeres escales de creuer, amb més d’un miler de passatgers, la qual cosa aportarà una repercussió “immediata i positiva” al territori. El projecte s’ha materialitzat seguint els passos dels acords subscrits ara fa un any i mig amb els ports de Palamós i Roses, a les comarques gironines. (més)

La Generalitat, l’Estat, l’ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Endesa i Infosa signen un protocol per millorar el subministrament elèctric al Trabucador

(J.Roig/Redacció).-La Generalitat de Catalunya, a través de la direcció general d’Energia i Mines i de la de Medi Natural; l’Administració General de l’Estat, mitjançant la direcció general de Costes; l’ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, la distribuïdora d’electricitat elèctrica Endesa i l’empresa Infosa han signat un protocol per resoldre els problemes de subministrament de l’istme del Trabucador, al Delta de l’Ebre. La solució pactada inclou el soterrament de la línia elèctrica que alimenta la zona i el desmantellament de l’actual traça. L’actuació tindrà un pressupost aproximat de 0,7 milions d’euros i permetrà resoldre els problemes de subministrament, deguts a l’efecte dels temporals, que patia l’empresa salinera Infosa i garantir la preservació del medi natural del Delta de l’Ebre.

Des de l’any 2001, l’empresa Infosa, usuària única de la línia, patia interrupcions periòdiques en el subministrament elèctric degut a les inclemències meteorològiques. El soterrament de la línia, a més de complir amb els requisits de seguretat en el subministrament elèctric necessaris, també garanteix el màxim respecte per a la zona de l’istme del Trabucador, inclosa en un paratge d’especial protecció ambiental com és el Delta de l’Ebre.

Les eleccions del diumenge “posen de moda” suspensions i impugnacions

L’ alcalde,Jordi Boronat i Judit Lleixà,regidora de Fires,tallant la cinta inaugural de la Fira de l’ Oli 2010 (Foto LPR)

(J.Roig)

La campanya electoral a tingut  aquets darrers dies  a les Terres de  l ‘Ebre   una sèrie de fets singulars  centrats a prohibir  la presencia de determinats candidats en els actes d’ inauguració  o presentacions .La junta electoral ha prohibit fins a quatre actes  al territori. En realitat els actes  es van celebrar igual,però amb modificacions d ‘escenari o sense la presencia dels candidats.
Per exemple el PSC va impedir divendres al vespre que l’alcalde d’Arnes, diputat i president de CiU a l’Ebre, Xavier Pallarès, inaugurés la XIV Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara. Pallarès ocupa el sisè lloc en la candidatura de CiU per Tarragona, i la junta electoral va notificar a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, divendres a la tarda, que el convergent no podia inaugurar la fira. Així, l’encarregat de tallar la cinta va ser l’alcalde de la població, el també convergent Jordi Boronat qui   o va explicar  a l’ hora d ‘encetar els seu  parlament inaugural,tot dient que respectava , òbviament, la decisió de la junta electoral de zona  però que la presència de Xavier Pallarès ,solament pretenia significar  a traves de la figura de l ‘alcalde d’ un petit poble de la Terra Alta , les dificultats de la pagesia per tirar endavant  en el context econòmic actual.Un alcalde   que, amb voluntat i esforç,  aconseguia entrar al Parlament català i a més a més,a formar part de la comissió d ‘Agricultura per poder tenir-hi també veu per defensar el món rural.

Però no solament els socialistes van impugnar actes. També  CiU es va mobilitzar aquest cap de setmana  per aconseguir la suspensió de diversos actes en campanya, tot denunciant-los a la junta electoral,aconseguint la suspensió de  les jornades tècniques del llagostí que havien de fer-se dilluns a Sant Carles de la Ràpita i que havien de comptar amb la presencia de la candidata socialista i alcaldessa d’ Ulldecona,Núria Ventura . A banda, CiU també  va intentar impedir ahir la presentació de la renovació del centre comercial de Deltebre, encara que  l’alcalde, Gervasi Aspa  va optar per traslladar l’acte a un jardí privat.
CiU també ha denunciat a la junta electoral la inauguració de l’ampliació de l’Ajuntament de Bot, a càrrec del delegat i candidat republicà, Lluís Salvadó.

Sant carles de la ràpita aposta per la Producció cinematogràfica com a reclam turístic

Vista de La Ràpita des de el mar (foto:deviajes)

A través del curtmetratge “On la terra abraça el mar” es vol atreure el turisme actiu i familiar a la badia dels Alfacs i al Delta de l’Ebre

Promoure el turisme de qualitat a través de les experiències i les emocions. Aquest és l’objectiu principal de la nova campanya de publicitat que ha impulsat Turisme de Sant Carles de la Ràpita i que té com a eix principal la difusió del curtmetratge “On la terra abraça el mar”. El film —enregistrat durant el més de juny— mostra les històries de diversos personatges que acudeixen a la població atrets per l’oferta en turisme familiar, actiu i de natura a la Badia dels Alfacs i el Delta de l’Ebre. La pel•lícula, de 10 minuts de durada, s’estrenarà el proper dijous 12 d’agost a les 22.00 al Parc de Garbí de la Ràpita dins el cicle Cinema a la Fresca. A més, el curtmetratge també es podrà consular a internet al web www.dondelatierraabrazaelmar.com i s’utilitzarà per reforçar la presència de Sant Carles de la Ràpita en els canals habituals de promoció turística: fires, congressos, espots televisió, etc.
Amb el curtmetratge “On la terra abraça al mar” —coordinat per la productora Celofán Audiovisuals— es vol mostrar a través de la ficció la varietat i riquesa de l’oferta turística a Sant Carles de la Ràpita, la Badia del Alfacs i el Parc Natural del Delta de l’Ebre. De fet, el film s’articula al voltant de tres històries que pretenen cobrir la totalitat de propostes de lleure que es poden desenvolupar en cada un d’aquest espais.
“On la terra abraça el mar” és una producció de Celofán Audiovisuals en la qual hi han participat una vintena tècnics, sis actors professionals i diversos figurants. Part de l’equip —liderat pel realitzador campredonenc Josep Gutiérrez— ha estat integrat per professionals de les comarques de l’Ebre. El rodatge es va desenvolupar durant les dues primeres setmanes de juny i va comptar amb la col•laboració de l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita i bona part del teixit empresarial de la població . El resultat és un curtmetratge de 10 minuts dels quals se n’extrauran tres episodis —un protagonitzat per la família, l’altre pels joves i el darrer per la parella— a més de tres espots publicitaris de vint-i-cinc segons pensats per a la televisió. La banda sonora original —amb lletra en anglès inspirada ens els paisatge de Sant Carles de la Ràpita— ha estat composada pel músic Jesús Jiménez, alias Soundee, i enregistrada als estudis de Producciones Musicales The Room BCN de la capital catalana.