Entrades

Absolt el guàrdia civil de Santa Bàrbara condemnat per tràfic de drogues.

droga.jpg

Dos agents de la Guàrdia Civil amb els fardells intervinguts en un altra operació. (Foto: Lluís Milián del Diari de Tarragona- Febrer 2015)

Es tracta de Antonio Aguilar Herrador, un dels 4 guàrdies civils del quarter de la Ràpita, acusats de participar en el desembarcament de més de 3 tones d’haixix, en una platja propera al càmping Els Alfacs, l’octubre de 2007.

(Ràdio Ràpita /J.Roig).-A l’octubre de l’any 2007, la Guàrdia Civil decomissava més de 3 tones d’haixix en una operació contra el tràfic de drogues realitzada a Sant Carles de la Ràpita. En el marc d’aquella operació es va procedir a la confiscació de 101 fardells d’haixix, amb un pes aproximat de 3.030 quilos, i a la detenció de 16 persones, entre els que es trobaven quatre agents de la Benemèrita, un d’ells, Antonio Aguilar, natural de Santa Bàrbara.
Als agents se’ls acusava d’un delicte contra la salut pública en connexió amb el de contraban i omissió del deure de perseguir delictes.
Ara, gairebé 10 anys desprès d’aquells fets, i gràcies als companys de Ràdio Ràpita podem explicar, ( perquè que de moment i per lo que sembla, cap altre mitjà se n’ha fet ressò), que l’agent Aguilar ha estat l’únic dels quatre guàrdies absolt dels delictes que se li imputaven.
Segons la nota emesa per l’emissora local, la Sala de lo Penal del Tribunal Suprem, ha absolt un dels 4 guàrdies civils del quarter de la Ràpita condemnats per l’Audiència Provincial, acusats d’un desembarcament de més de 3 tones d’haixix en una platja propera al càmping Els Alfacs l’octubre de 2007. Es tracta de Jose Antonio Aguilar Herrador, condemnat per l’audiència nacional el mes de març de 2015 a una pena de 5 anys de presó i una multa de 17 mil euros per un delicte contra la salut pública.

El jutge ha validat la nul•litat de les proves amb què l’Audiència Nacional va basar la seva condemna contra José Antonio Aguilar, el qual actualment està destinat com a guàrdia civil a Rossell. L’absolució segurament comportarà la seua readmissió a la caserna de la Ràpita.
Aguilar és l’únic dels 10 condemnats per l’audiència provincial de Tarragona que ha resultat absolt. En canvi, la sentència és ferma per a la resta d’ encausats, entre ells el 3 guàrdies civils restants que hauran de complir penes de presó.

 

Ja són 10 els molins inscrits al projecte OLIVAT

olivat

Membres Taula del Sènia (Foto:Vinaros.news)

Vall de Roures i Sant Carles de la Ràpita es sumen al projecte endegat  per  la Mancomunitat de la Taula del Sénia 
L ‘objectiu és,entre altres, treballar conjuntament per a la millora de la qualitat i difusió dels olis de la zona.

(Redacció/J.Roig).-A la darrera reunió de la Xarxa de molins del Projecte OLIVAT que gestiona la Mancomunitat de la Taula del Sénia, gràcies a una  subvenció del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) es va acordar  incorporar  2 molins més per a aquest  projecte: un de Vall de Roures i l’altre de Sant Carles de la Ràpita. D ‘aquesta manera són ja un total de 10 els molins d’ oli  del territori adscrits a aquest dinàmic projecte  Olivat  dedicat  a posar en valor els Olis de varietats tradicionals del Territori Sénia, treballant conjuntament per a la millora de la qualitat i difusió dels olis de la zona però que també porta a terme  diferents objectius i activitats relacionades amb el sector.

Amb  l’assessorament de l’IRTA en la part analítica i tècnica i de la Fundació Alícia en la part gastronòmica, es treballa per aconseguir un cupatge controlat d’excel•lència a partir dels olis de les varietats tradicionals  del Territori Sénia.
Els propers mesos es treballarà en la formació dels encarregats dels molins productors d’oli, recollida de mostres d’olives per determinar el moment òptim de la collita  o la  supervisió del procés de producció dels olis per una empresa de certificació agroalimentària i per centres oficials, entre altres.

Un jove intenta incinerar-se a l’estil bonze davant l’Ajuntament de la Ràpita

El jove va patir cremades de diversa consideració al tronc, el coll i la cara i va ser  traslladat a l’hospital.

cremat(Aguaita.cat).– Segons llegíem aquest mati al diari digital Aguaita.cat ,la presència d’un jove envoltat de flames davant les dependències policials de la Ràpita, a l’edifici de l’Ajuntament, va deixar estorats els testimonis d’aquest fet colpidor. Eren aproximadament les vuit del vespre quan algunes persones que caminaven per la plaça o es trovaben a les terraces dels bars pròxims van observar com un home jove, d’uns 30 anys,es dirigia  cap a la façana de la Policia Local (antiga entrada al consistori) i després de llençar-se per sobre el contingut d’una botella d’alcohol es prenia foc, a l’estil bonze.

Immediatament, membres de la Policia Local i testimonis de l’acció se li van llençar a sobre per apagar les flames i arrancar-li la roba encesa. Tot va succeir molt ràpid, el jove va  oposar resistència al principi i es mostrava visiblement alterat davant la gent que el va  intentar ajudar. Les seues úniques paraules, segons algunes de les persones que el van  atendre , eren “aigua!, aigua!”. Els agents de la Policia Local li van ofert aigua i l’han intentat calmar. En pocs minuts,van  acudir dos dotacions del Servei d’Emergències Mèdiques i també els Mossos d’Esquadra, que van iniciar una investigació per determinar com havient succeït els fets i els possibles motius.

Precisament per això, l’alcalde de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, s’ha mostrat molt prudent. “Esperem saber en les pròximes hores més coses sobre el fet, però es tracta d’un tema molt delicat i és molt aventurat afirmar, a hores d’ara, quins han estat els motius que l’han dut a fer això”, ha explicat a aguaita.cat. Es desconeix la identitat d’este home, encara que se sap que vivia a la Ràpita, tot i que prové de fora.

El jove tenia cremades de diversa consideració al tronc, el coll i la cara i va ser traslladat a l’hospital.

La Ràpita serà present al Saló Nàutic més important d’Alemanya

Del 19 al 27 de gener Sant Carles de la Ràpita tindrà una presència destacada en el saló nàutic de referència del mercat alemany.

(Redacció/J.Roig).-El Saló Nàutic de Düsseldorf és una de les principals cites de la la indústria internacional d’esports aquàtics. Amb 250.000 visitants de més de 60 països, el Saló és tot un referent. Les dades expliquen aquest fet: 1.656 expositors de 62 països amb 17 pavellons de diferents sectors de la indústria nàutica. Iots, esports aquàtics, equips i accessoris, etc.

Sant Carles de la Ràpita tindrà enguany una presència destacada. L’Oficina de Turisme disposarà d’un mostrador dintre l’estand de l’Associació Catalana de Ports Esportius, del qual en forma part Marina Sant Carles. També hi serà present a través de l’Associació Catalana d’Estacions Nàutiques, que disposarà d’un mostrador en l’estand de 41m2 que aportarà l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques.

D’aquesta manera, la Ràpita pretén obrir mercat a Alemanya, i difondre els seus productes –comercialitzats a través de l’Estació Nàutica de la Ràpita- al mercat alemany. La internacionalització és un dels principals objectius de la destinació, com una estratègia per diversificar els visitants, i alhora promoure la desestacionalització a través de l’oferta turística que ofereix la Badia dels Alfacs.