Entrades

Els espais Snoezelen arriben a l’Àrabia Saudí amb la planera Ma. José Cid.

  La Psicòloga planera Ma. Jose Cid Rodríguez és la presidenta d’ISNA Espanya i ha viatjat a Arabia Saudí per explicar els espais Snoezelen

(LPR)La visita va realitzar-se entre els dies 12 i el 19 d’Abril,  on Maria José Cid, presidenta ISNA Espanya i altres membres d’ISNA Internacional, van participar  en diferents esdeveniments a Arabia Saudí.

Tots van ser convidats al Fòrum 2019 sobre la salut i la rehabilitació celebrada a la Ciutat saudí de Hail. Maria José Cid, presidenta d’Isna Espanya, va realitzar una conferència explicant el model residencial per a persones adultes amb  discapacitat intel·lectual.

El dia 19 d’abril, en Ryahd, va tenir lloc una jornada on la psicòloga va realitzar una  conferència sobre “Com enfrontar-se a les alteracions de conducta en persones amb autisme i discapacitat intel·lectual”. De fet hi ha aeroports que ja disposen d’espais Snoezelen i l’Arabia Saudí vol invertir amb aquest tipus de projectes amb finalitats terapèutiques.

Els espais Snoezelen són espais destinats a proporcionar a les persones estímuls sensorials que els faciliten una sensació de benestar a partir de la estimulació o relaxació, depenent dels objectius. A l’estat Espanyol a partir de l’any 2000 van començar-se a implantar aquestes espais, ampliant els serveis. Entre els elements que s’utilitzen en aquests espais hi figura la llum, el so, les olors i també experiències tàctils diverses.

En aquesta trobada també hi van ser presents diferents  membres d ‘Isna Internacional: Maurits Eijgendaal (President ISNA. Dinamarca), Ad Verheul (Holanda), Hanne Holmer (Dinamarca), Anthony McCrowitz (Estats Units) i Maria Jose Cid (Espanya).

PODEU ESCOLTAR L’ENTREVISTA AL SEGÜENT ENLLAÇ:

Es busquen voluntaris per estudiar si el consum de pomes redueix el colesterol

L’estudi es durà a terme a les instal·lacions de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, a Reus.

AppleCor estudiarà quin és l’efecte de les antocianines, components d’origen natural presents en algunes varietats de fruita, en la reducció del colesterol LDL.

(L.P.R) La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), l’Hospital Universitari Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili (URV), situats a Reus, busquen voluntaris per estudiar l’efecte del consum de pomes de polpa vermella en la reducció del colesterol LDL, conegut popularment com colesterol “dolent”. L’estudi, anomenat AppleCor, requereix la participació de 120 homes i dones, majors de 18 anys i amb uns índexs de colesterol LDL superiors als 115mg/dL.

La recerca compararà l’impacte del consum de pomes de polpa vermella amb el consum de pomes de polpa blanca i les infusions d’un fruit vermell anomenat aronia, amb l’objectiu d’analitzar quin és l’efecte de les antocianines, components d’origen natural presents en algunes varietat d’aquestes fruites, en la reducció del colesterol LDL.

Durant 6 setmanes, els participants hauran de consumir diàriament una de les tres varietats de productes de l’estudi. Els voluntaris han de ser no fumadors i no prendre medicació per a la diabetis, la pressió arterial ni el colesterol.

La recerca d’intervenció nutricional es durà a terme a la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, situada davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. S’ha habilitat el correu electrònic estudis@ctns.cat i el telèfon 636 944 723, perquè les persones que vulguin participar en l’estudi s’inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.

A l’estudi hi participa el Grup d’investigació NFOC-Salut de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili. Per a les infusions, la recerca compta amb la col·laboració d’aigua Bezoya.

 

Jaume Miquel envia un missatge de tranquil•litat sobre l’afectació del enterovirus a nivell local.

CAP_Santa_Barbara

El pediatra del CAP de Santa Bàrbara confirma que, a hores d’ara, no hi ha motius per alarmar-se i que ell no ha tractat cap cas sospitós.

Salut insisteix que és molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes i recorda que els nens han d’anar a l’escola, “però si tenen febre s’han de quedar a casa”

(J.Roig/T.G.).-Segons les dades de les que disposàvem aquest matí a primera hora, el Departament de Salut elevava ahir a 48 el nombre d’infants que han patit afectacions neurològiques agudes per un enterovirus. D’aquests, n’hi ha 21 que continuen ingressats i en concret, 2 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Salut també desvinculava anit el cas de la nena amb tetraplègia de la resta de casos d’enterovirus. La nena hauria emmalaltit al febrer per infecció de l’enterovirus D-68, diferent del que afecta els 48 nens que han agafat la malaltia des de l’abril.

Per tractar des d’una perspectiva més propera aquesta informació, la redacció de la Plana Ràdio, ahir, es posava en contacte amb el pediatra del CAP de Santa Bàrbara per informar de la situació a nivell local.

Jaume Miquel reiterava lo que anem coneixent d’aquest episodi víric, és a dir, que els enterovirus són habituals en aquesta època de l’any ; que normalment deriven en malalties lleus com la coneguda popularment “ma peus boca”, de la que, de tant en tant en tenim algun cas al poble. Ocasionalment però i d’una forma poc freqüent, pot causar afectacions neurològiques causant d’afectacions greus com tetraplegia o paràlisis, entre altres.

Tot i reconèixer que aquestes situacions de crisi s’han de valorar amb calma i que en el moment de l’entrevista desconeixia si enguany s’havien produït més casos aguts dels que solen ser habituals, en qualsevol cas eren molt pocs i per tant, “ la situació actual no crec que hagi de generar alarma”, concloïa el pediatra.

Preguntat pel cas concret del nostre poble, Miquel afirmava que ell no ha tractat cap cas sospitós, tot i insistir en que, d’afectacions ordinàries per enterovirus en tenim tots els anys.

Salut recomana fer “vida normal” i recorda que “Els nens han d’anar a l’escola i si tenen febre s’han de quedar a casa” i fa una crida a “estar atents però no alarmats”
Insisteix en que és molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb atenció especial al rentat de mans i la higiene dels infants i d’altres persones infectades i de les convivents:

*Rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers.
*Evitar contacte estret amb persones infectades.
*Evitar la transmissió respiratòria del virus cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, i no amb les mans

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta estrenarà una nova àrea d’endoscòpia digestiva a principis del 2014

htvc

Foto:aiqte.com

L’espai, que disposarà de dues noves sales d’exploracions i una àmplia sala de reanimació, oferirà millor confort i servei als pacients.

(Redacció/J.Roig).-L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) està portant a terme la construcció de la futura àrea d’endoscòpia digestiva, que preveu acabar en una primera fase a finals d’aquest any i, després de dotar l’espai de l’equipament necessari, vol obrir-la als usuaris a començaments del 2014. La zona on es porten a terme les obres d’adequació és l’antiga àrea que ocupaven els laboratoris, al costat de les Consultes Externes i amb accés directe per un passadís des del vestíbul principal del centre sanitari.

L’àrea d’endoscòpia digestiva tindrà en total uns 400 metres quadrats de superfície. De moment disposarà de dues sales d’exploracions, que més endavant s’ampliaran a quatre, diverses sales tècniques, una àmplia sala de reanimació amb sis llits i dos seients, vestuaris per als pacients i els professionals assistencials, despatxos i sales de treball per al personal. El cost de l’obra, finançada per l’Institut Català de la Salut (ICS), és de 215.000 euros.

La Direcció de l’HTVC destaca que la nova àrea d’endoscòpies oferirà un millor confort i servei als pacients, i també unes millors condicions als treballadors per desenvolupar la seva feina. Alhora, assegura, permetrà incrementar l’activitat assistencial. Així, el nou espai podrà donar resposta a l’augment de la demanda de colonoscòpies que s’està produint com a conseqüència de l’ampliació i bona marxa, a les comarques del Baix Ebre i Montsià, del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte del Departament de Salut.