Entrades

La ramaderia d’Alfara de Carles denunciada per fer festes amb bous s’enfronta a una possible multa de fins a 2.000 euros

798440

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, a l’esquerra.(Foto:ACN)

Els Mossos van personar-se en un dels espectacles taurins organitzats sper a turistes russos després que el Departament d’Interior obrís expedient

(ACN).- La ramaderia d’Alfara de Carles (Baix Ebre) contra la qual el Departament d’Interior ha obert un expedient per l’organització d’espectacles taurins sense mort de l’animal s’enfronta a una possible sanció d’entre 400 i 2.000 euros, segons ha confirmat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès. Agents dels Mossos d’Esquadra es van personar a les instal·lacions de la ramaderia per donar compte dels actes que s’organitzen per a turistes, russos principalment, amb l’objectiu d’aportar informació. Pallarès ha indicat que l’expedient es troba en fase d’instrucció i que els ramaders podran aportar els seus arguments en forma d’al·legacions o, en última instància, recorrent als jutjats.

El delegat, que anteriorment va defensar la legalitat d’aquests espectacles en el marc de “l’activitat ramadera habitual” -segons sosté, no vulneraria la llei a ulls del Departament d’Agricultura-, ha reconegut que el Departament d’Interior considera que aquestes activitats són un “espectacle” taurí i, per tant, es troben subjectes a llei catalana que els prohibeix. Si l’expedient desemboca en sanció, la ramaderia hauria de fer front a una multa mínima de 400 euros i 2.000 com a màxim.

Però tot i que el Govern en tenia coneixement, aquestes “tientes”, tradicionalment utilitzades per posar a prova els animals -i que des de fa un parell d’anys s’obren, principalment, a turistes russos que arriben a la Costa Daurada oferint-los, amb el preu de l’entrada, un dinar a més de la presència d’un espectacle taurí sense mort de l’animal- no van ser incloses en la llei que regula els correbous ni el reglament que la desenvolupa. “Ningú ho va pensar i ningú ho va reclamar”, assegura. Han estat les denúncies de les entitats defensores dels drets dels animals les que han posat en marxa l’administració.

Els taurins diuen que les denuncies dels animalistes són positives per als seues interessos.

(Foto Diari de Tarragona)

Ho fan públic desprès de conèixer que  el Departament d ‘Agricultura hagi resolt a favor de les ramaderies d’ Alfara que oferien festes amb bous a turistes russos

(Redacció/J. Roig/DdT).-En una nota de premsa enviada al mitjans  per  l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre lamenten i diuen  estar ja cansats de tenir que aguantar aquest constant maltracte cap a la nostra festa amb titulars com  “Els animalistes obren novament la guerra amb denúncies sobre les festes tradicionals amb bous al nostre territori”
Per això l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre anuncia públicament que pel que fa a l’apartat de denúncies interposades als organitzadors d’actes amb bous i   de les que en tinguin constància , són totalment positives  per  als interessos favorables a la festa ,perquè novament  s’ha pogut demostrar que les denuncies que els anomenats “animalistes” han interposat  contra els espectacles taurins a les Terres de l’ Ebre , no tenen cap fonament i que en totes i cadascuna, els organitzadors han aportat suficients proves per justificar les seves actuacions en contra dels interessos dels propis denunciants, és a dir, les plataformes animalistes .
L ‘Agrupació lamenta d ‘altra banda que els contraris a la festa es posessin també   amb la feina i treball de les ramaderies de la població d’Alfara de Carles , al•legant que s’hi feien  activitats il•legals, que incomplien la resolució del Parlament de Catalunya amb la prohibició d’espectacles relacionats amb les corrides de bous al nostre país. Doncs bé el Departament d’Agricultura ha resolt favorablement als interessos de les ramaderies i per tant podran continuar realitzant les activitats normals com venien fent fins ara, unes activitats del tot legals com ho demostra la resolució.
L ‘entitat creu , que un any més, tot i els  constants atacs d’aquestes plataformes han  tornat a guanyar la partida, perquè mentre es continuen  fent les coses bé, amb unió i amb la veritat per davant , es podrà fer callar la boca als  detractors de la festa taurina i de les  nostres festes confiant que  algun dia les mentides  i calumnies que utilitzen ,siguin penalitzades.

Alfara celebra l’aval del Govern als espectacles taurins per a turistes

Els espectacles taurins que mostren als turistes l’art del toreig sense mort de l’animal es podran tornar a celebrar a Alfara de Carles aquesta propera temporada. Els serveis territorials d’Agricultura de les Terres de l’Ebre han donat l’aval a aquesta activitat i han arxivat inicialment la denúncia presentada per la Comissió de Protecció dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona i  la Fundació Franz Weber, les quals consideraven que l’activitat incomplia la normativa catalana, que prohibeix lles corrides i l’ús d’animals en espectacles.

Segons van detallar ahir al Diari fonts de la conselleria, l’aval és provisional ja que els denunciants han presentat ara un recurs d’alçada i s’està pendent de resoldre les al·legacions aportades. Amb tot, des del municipi d’Alfara de Carles i les ramaderies de bous braus on tenen lloc aquests espectacles se celebra la resolució del Govern.
Segons afirma Josep Mas, alcalde de la població situada al massís del Port, aquesta activitat ha comportat una font de riquesa i de treball per al municipi; «un fet molt important tenint en compte l’actual crisi econòmica». «Però els beneficis no es limiten a Alfara, sinó que arriben a tot el territori», afegeix.

Les dues explotacions  de bous braus d’Alfara, les d’Àngela Mur i Rogelio Martí, confien tornar a acollir enguany aquests espectacles. «Encara hem de negociar amb les empreses turístiques, però els resultats de l’any passat van ser molt satisfactoris i els visitants s’ho van passar molt bé», afirma Mur. L’any passat l’activitat es va dur a terme entre els mesos de maig i octubre i va portar als Ports a milers de turistes russos. Tal i com va explicar el Diari, l’oferta passava per  una jornada campestre i typical spanish, amb dinar de paella, ball flamenc i demostració de com és una corrida de toros, però sense causar danys ni la mort del bou.
Complint la normativa
Per a Mur,  l’aval de la  Generalitat deixa constància «que les ramaderies complim amb la normativa, tant pel que fa a sanitat animal com a l’activitat pròpia d’una explotació  de bous braus».  I és que segons han defensat els ramaders i els aficionats taurins ebrencs,  els espectacles que s’ofereixen per a turistes no fan res més que reproduir les ‘tientes’ que es duen a terme regularment en aquestes explotacions, com a part fonamental de la seva activitat.