Entrades

Torna el circuit de Motocròs als Reguers

(Redacció/J.Roig).-Fruit de la col·laboració entre el MC Tot Motor Els Reguers i el MC Roquetes s’ ha pogut recuperar un circuit de motocròs emblemàtic a les Terres de l’Ebre,el circuit de Motocròs als Reguers.

Aquestes dues entitats han volgut recuperar aquestes instal·lacions en desús, per donar la possibilitat a la gent aficionada a l’esport de la moto off road, de disposar d’un lloc regulat per poder practicar aquest esport amb unes mínimes condicions. Així també, amb el recent tancat del circuit, es podrà regular els horaris d’entrenaments, molestant el mínim possible al veïnatge de la població.

El desl Reguers serà el primer circuit off road legalitzat per a l’any 2013 a les Terres de l’Ebre, i els promotors esperen  que es faci extensiu a d’altres circuits d’aquestes comarques, per fomentar així la pràctica d’aquesta especialitat motociclista.

Passades les homologacions de la Federació Catalana de Motociclisme al circuit, comencen els entrenaments lliures aquest proper diumenge 27 de gener. A partir de les 9:00 hores s’iniciaran les verificacions i mitja hora després les tandes d’enduro, motocròs i nens, fins les 14:00 hores del migdia.

La Federació Catalana de Motociclisme (FCM) aquest 2013 ha facilitat una llicència molt econòmica anomenada llicència social, que permet entrenar a qualsevol circuit homologat de Catalunya i participar en campionats com la Lliga Catalana de Motocròs. Campionat que constarà de 4 curses, i que la primera tindrà lloc el proper 29 de setembre al circuit de motocròs d’Els Reguers. Aquesta cursa donarà cabuda a les categories MX1, MX2, MX S 18 4T, MX3, MX4 i MX5.

Des del Moto Club Roquetes  es vol animar a tots els practicants d’especialitats de motociclisme off road a venir als entrenaments que, de periodicitat mensual, s’ organitzaran  al circuit d’Els Reguers.

Les negociacions per dur una multinacional holandesa a l’antiga Lear, aturades

Foto: LEAR-Aguaita

La Delegació del Govern a l’Ebre confirma que les negociacions per portar una empresa a les naus de l’antiga LEAR de Roquetes es troben, ara mateix, aturades.

(Aguaita) De fet, el consistori ha decidit deixar de pagar la llum per l’alt cost que suposa el manteniment, més de 3.000 euros mensuals, tot i que mantindrà els servei de seguretat i el de neteja.

“L’empresa que havia de venir, especialitzada en la fabricació de carbó actiu, era de capital holandès i gran part de les seues accions s’ha venut a capital americà, això ha fet que les negociacions es compliquen”, ha reconegut el delegat, Xavier Pallarès. Tot i això, assegura que ni l’Ajuntament ni la Generalitat “no tiren la tovallola. Confio que, si continuem treballant colze a colze, podrem tenir notícies positives”, ha subratllat Pallarès.

L’adquisió de les naus de LEAR ha estat una de les principals inversions del Pla d’Industrialització de les Terres de l’Ebre. Totes les obres d’aquest Pla, pressupostades en més de 10 milions d’euros, s’han finalitzat abans del 2013 i, per tant, no caldrà retornar les subvencions a l’Estat. “El mes de juny passat vam demanar una pròrroga per tal d’acabar les obres del Pla d’Industrialització abans d’acabar l’any”, ha explicat, d’altra banda, Pallarès. “En aquell moment vam fer una reunió amb tots els agents implicats perquè hi ha la voluntat de demanar un segon Pla. Però sempre havíem dit que fins que no s’acabessen les obres d’este primer Pla no es demanarien recursos per a un segon Pla. Ara ja ho podem fer”, ha avançat.

Altres obres emblemàtiques d’aquest Pla han estat l’abastament d’aigua i gas al polígon Catalunya Sud (4,5 MEUR), del qual “en queda per polir algun detall però sense cap problema es podrà certificar el final d’obra”, segons el delegat. A la llista d’obres també trobem el projecte d’una planta de valorització de residus al polígon del Molló de Móra la Nova (Ribera d’Ebre), amb una inversió d’un milió d’euros; el centre d’empreses de Flix (Ribera d’Ebre), amb 200.000 euros; el viver d’empreses de Gandesa, amb un milió d’euros; l’electrificació del polígon de l’Oriola, per uns 600.000 euros, i la construcció de l’antena Tecnio -un milió d’euros-, a Amposta.

Consens territorial per pactar una esmena als pressupostos estatals per a l’Observatori de l’Ebre

El senador socialista Joan Sabaté, durant la roda de premsa per valorar els PGE a les Terres de l’Ebre.(Foto ACN)

El PSC qualifiquen “d’ofenedora” la consignació dels PGE per al tram de l’A-7 entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant .Concretament, hi ha 10.000 euros pel tram del Perelló a l’Hospitalet, i 5.000 euros pel tram de la Jana al Perelló.
(ACN).- Els representants de les formacions polítiques de les Terres de l’Ebre treballaran per consensuar una esmena als pressupostos estatals per garantir una partida per a l’Observatori de l’Ebre. Segons ha explicat el senador socialista, Joan Sabaté, l’Ajuntament de Roquetes (Baix Ebre) va impulsar una reunió amb els partits per plantejar una moció conjunta per aconseguir una aportació estatal. “No estem parlant de grans quantitats, sinó de 80.000 euros que són vitals perquè l’Observatori no hagi d’interrompre la seva tasca”, ha afegit. D’altra banda, el PSC de l’Ebre creu que els PGE són una “nova agressió” pel territori, i han qualificat “d’ofenedora” la consignació per al tram ebrenc de l’A-7.

Sabaté ha explicat que l’Observatori sempre ha rebut aportacions estatals, essencialment de l’Institut Geogràfic estatal, i que hi ha la voluntat del territori per treballar “des del consens” per aconseguir recuperar-la. “És una institució centenària amb seqüències de dades sismogràfiques de més de 100 anys. No ens podem permetre que interrompi la seva tasca”, ha afegit.

En una roda de premsa per valorar els pressupostos estatals, el dirigent socialista ha explicat que els comptes “ofeguen l’economia” i són una “nova agressió a les Terres de l’Ebre”. A més de recordar l’incompliment de l’Estatut respecte la inversió que ha de fer l’Estat a Catalunya, Sabaté ha lamentat que les partides que afecten les comarques de l’Ebre siguin pràcticament inexistents.

El senador ha recordat que de la important inversió que hi ha pel Corredor Mediterrani “les Terres de l’Ebre no veurem ni un euro”, i ha qualificat de “simbòlica” i “ofenedora” la consignació que hi ha pel tram de l’autovia A-7 entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant. Concretament, hi ha 10.000 euros pel tram del Perelló a l’Hospitalet, i 5.000 euros pel tram de la Jana al Perelló.

Tot i valorar positivament l’assignació a obres ja iniciades com la variant de l’Aldea de la N-340, amb 5,9 MEUR, i els 45 MEUR previstos per la descontaminació de l’embassament de Flix, Sabaté ha posat en dubte la voluntat del govern estatal de tirar endavant la retirada dels llots tòxics. “Ens temem que no executaran la neteja i podríem perdre els fons europeus per a l’obra”, ha afegit.

Els socialistes també s’han mostrat molt crítics amb la pràctica “desaparició” de les inversions pel Delta de l’Ebre, amb 420.000 euros per a la xarxa d’indicadors ambientals; i que no aparegui cap partida per a les obres de restauració de la Catedral de Tortosa.

Bous ?. Ni de bades a Roquetes

Foto: Bous Festes Majors S.B.

Un ramader ofereix portar bous gratuïtament per a les festes,però l ‘ajuntament diu que hi ha despeses paral•lels que  no es poden assumir.

(elpuntavui.cat).-L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre vol evitar que el municipi de Roquetes es quede sense espectacles amb bous durant les festes majors. “Entenem que la crisi fa retallar tot tipus de despeses, però els bous són una festa tradicional que s’hauria de respectar”, ha manifestat el president de l’agrupació, Miquel Ferré.

En aquest sentit, Ferré ha assegurat que hi ha ramaders disposats a cedir els bous de manera gratuïta perquè els aficionats mantinguin la tradició a Roquetes. “Si no es poden fer tres tardes de bous que en facen només una”, ha dit Ferré.

L’Agrupació de Penyes Taurines sol•licitarà una reunió amb l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, per tal de reconduir la situació.

Però sembla que enguany serà difícil que el Patronat de Festes de Roquetes modifique la supressió dels bous. De fet, Gas ha explicat que un ramader es va adreçar directament a l’Ajuntament per oferir els bous debades, però tot i així el patronat no pot assumir els costos de muntatge i desmuntatge de la plaça, del veterinari, l’assegurança i, en general, tota la despesa que comporta la festa amb bous. Segons Gas, per tres tardes de bous al ramader se li paguen uns 3.300 euros, mentre que la resta de despesa puja a 15.000 euros més. “Hi ha uns costos fixos que es mantenen encara que féssem només una tarde de bous”, ha assenyalat l’alcalde de Roquetes.

El programa de les festes de Roquetes tampoc inclourà correfoc. De tota manera, Gas ha deixat clar que si la situació econòmica millora l’any que ve es reprendran els correbous.