Entrades

Jordi Boronat desmenteix que el sopar del bou estofat de Festes es traslladi al remodelat Parc Municipal.

parc.

Monument al “Planer Absent” al Parc Municipal,abans de les obres de restauració.(Foto:J.Roig)

Les obres van començar a principis d ‘any  i,segons l ‘alcalde de Santa Bàrbara, si que  podrien estar enllestides per celebrar-hi l ‘esmorzar de germanor el dia del bou capllaçat.
Entre altres millores es pavimentarà amb formigó estampat i es respecta pràcticament tota la vegetació existent.
(J.Roig/T.G.).-Les obres de restauració del Parc Municipal de Santa Bàrbara segueixen a bon ritme  i si les previsions de l ‘equip de govern planer es compleixen,podrien estar enllestides el proper mes de Juliol,al menys aquesta era la voluntat  de l ‘alcalde del municipi expressada en una entrevista a la nostra emissora,setmanes enrere.
Jordi Boronat deia que la intenció és de que, l ‘esmorzar de germanor que s’ organitza al municipi el primer dissabte de festes es pugi fer ja al nou Parc Municipal.

Boronat aprofitava també per desmentir la “rumorologia” que s’ ha pogut escoltar pel poble darrerament en el sentit de que l ‘altre àpat  popular que es fa per Festes Majors,el sopar del bou estofat, es traslladaria també al Parc. L’alcalde era categòric: “si les coses funcionen,no les toques”,afegint  que aquest comentari no ha sortit de cap membre de l ‘equip de govern i que el bou estofat enguany es seguirà fent a la Plaça  Major,que representa “el rovell de l ‘ou” del poble.

La remodelació del Parc Municipal de Santa Bàrbara era una de les propostes que l ‘equip de govern planer,de CiU,portava al seu programa electoral, justificada perquè fa més de 30 anys que aquest espai públic no ha tingut cap millora i per aprofitar una subvenció de 55.000 euros de la Generalitat que prescriu enguany.
Les obres de restauració del Parc Municipal  consisteixen bàsicament amb els moviments de terres,el formigonat estampat al terra,la creació d’ un parc infantil i l ‘adequació dels espais verds mantenint pràcticament la vegetació actuals i el monument al “Planer absent”

El Museu de la Vida a la Plana es converteix en un plató de televisió

Foto: A.Ollés

La productora M&A hi grava cinc capítols del programa “Cuina Ebrenca”

J.Roig/T.G.).-Ahir dimecres es van gravar els primers capítols d’ un total de cinc del programa de cuina que M&A produccions enregistra per a la cadena Ebre TV.

La productora porta editats 35 programes per tot el territori ebrenc i ara és el torn de la gastronomia planera per a la que s’ ha escollit un marc tant singular per a cuinar com és el Museu de la Vida a la Plana que és el plató on es gravaran el programes,encara que el responsables de la productora no descartaven que algun capítol es poguera realitzar també a altre espai de Santa Bàrbara .

I es que  segons que explicava Albert Grassa un dels responsables de la productora,”Cuina Ebrenca” no solament pretén promocionar  la gastronomia,sinó també els espais i llocs singulars  de les nostres comarques.

El programa normalment es grava en espais a l’ aire lliure solament es va gravar un capítol a l’ interior de l celler cooperatiu de Gandesa ,però en el cas de Santa Bàrbara,Grassa explicava que es va escollir el Museu de la Vida a la Plana perquè  potencia un fort contrast entre la modernitat de la cuina i l ‘antigor de l ‘edifici on està el museu,la masada de Martí,que a més a més és un espai força emblemàtic per a l’ historia del municipi .

El restaurants de Santa Bàrbara  que participaran a aquesta singular proposta culinària són Com tu,La Llar,Venta de la Punta i Diego. El primer dels capítols es podrà veure ja la propera setmana,concretament  els dimecres a 3 quarts de dos i tota la sèrie dedicada a la restauració planera es farà coincidir just a la setmana  en que obri portes la XV edició de la Fira de l’Oli que s’ inaugurarà el 18 de Novembre

Creix l’ oferta lúdica a Santa Bàrbara

Diego amplia les instal•lacions amb una terrassa d ‘estiu.

Imatge de la nova terrassa de l'hotel restaurant Diego. (Foto:http://miraquebo.com)

(T.Gine).-“Som venedors d’il•lusions volem que la gent  s’ho passi  bé, que es tregui els mals de caps, que estigui tranquil” . Amb aquesta reflexió  Diego Arasa  explicava el perquè de l’ampliació de les instal•lacions  d ‘aquest conegut establiment restaurador  que eren   inaugurades   el passat dimarts amb un nombrós públic assistent. Es tracta d’una terrassa gastronòmica que ha batejat amb el  nom de la seua germana Sónia.

Més de 300 persones entre amics, clients, proveïdors i familiars, es van reunir a l’Hotel Restaurant Diego, en aquesta inauguració de la nova  Terrassa by Sonia, un espai exterior que serà regentada per la germana de Diego.

Aquesta terrassa, amb un ambient chillout, es convertirà en un punt gastronòmic important per a la població de Santa Bàrbara i on es podrà degustar la mateixa carta que  a l ‘interior del restaurant.
Diego explicava que ha estat una inversió  arriscada en un moment com aquets  ens els que s’està  vivint una  crisis profunda ,  però que és precisament  per això que s’ha d’arriscar i oferir coses noves a la clientela
El   disseny de l projecte ha estat realitzat per la planera Fani Forcada qui  ens explicava  que tot es basa en  una idea principal :  la creació d’una terrassa que cridi l’atenció ja desde   la mateixa carretera , amb una imatge innovadora i moderna.

La interiorista comentava  que ha procurat jugar molt amb els colors i les formes.
L’acte de inauguració ,el passat dimarts a la tarda  va iniciar-se amb una petita mostra  i degustació de la cuina del Hotel Rt. Diego i dels  diferents cellers  que subministren a l ‘empresa hostalera . A l ‘acte i va assistir un nombrós públic  i  va comptar fins i tot  amb un  concert musical a càrrec del grup ” Los  Tremendos del Delta”

Jornada dels Restaurants i els Olis d’oliveres mil•lenàries T. Sénia

Grup participant a la Jornada dels Restaurants i els Olis d’oliveres mil•lenàries T. Sénia a al finca d’ Arion

(Redacció/J.Roig).-Aprofitant el descans setmanal de la major part dels restaurants,el passat dilluns dia 28 , unes 70 persones van participar en una Jornada de treball entre els 7 molins productors d’oli d’oliveres mil•lenàries del Territori del Sénia (Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol, i les Coop. de Godall i Càlig) i la majoria dels 53 restaurants que participen en el projecte conjunt “Guia gastronòmica d’oli d’oliveres mil•lenàries del Territori Sénia”.

Recordem que l’objectiu és la publicació d’un llibre en format paper, però a la vegada en format digital, on l’eix principal seran 53 receptes (una per restaurant, que a la vegada inclouran a la seua carta) elaborades amb una de les 7 marques d’oli d’O.M del T.S. abans referides. Cada una tindrà 2 pàgines amb el text i les fotos (i vídeos per al format digital) més les dades del restaurant. Ja estan gairebé totes les receptes i han resultat molt variades: moltes estan associades als millors productes del territori: llagostins, trufa, peixos, carns, ensalades, postres, etc. N’hi ha de cuina tradicional, però també de cuina de vanguardia…

A més de les receptes, hi haurà un treball de la Fundació Alicia sobre el valor gastronòmic d’estos olis i un altre de l’IRTA sobre les seues característiques. També es complementarà amb imatges de les oliveres més monumentals, de rutes, del Territori… i algunes paraules de personatges que parlen d’estos olis i les oliveres mil•lenàries.

Parlant pròpiament de la jornada,dir que va començar amb una visita a les instal•lacions d’un dels molins productors d’estos olis i després a les dos finques on hi ha la major concentració d’oliveres mil•lenàries del món, una a La Jana i l’altra a Ulldecona. Tot seguit va haver una sessió de treball i intercanvi projectant-se vídeos de les oliveres, del Projecte, de la Fundació Alicia i de l’empresa que produeix el llibre i les imatges.

En paraules d’algun dels assistents: les oliveres mil•lenàries del Territori del Sénia, a més d’assegurar-se la seua supervivència, estan donant ja el fruit per als seus productors (el sector de l’oli) i comencen a estendre els seus efectes a altres sectors, com el de la restauració. Oliveres, olis i gastronomia, tres eixos importants per al futur d’este Territori.