Posts

Valoració positiva del Parc de Nadal planer.

Els jocs de taula i els interactius, els tallersa més visitats pels joves i infants.
Els organitzadors destaquen un cop més el treball dels monitors voluntaris, perquè sense ells, possiblement l’entrada al Parc no podria seguir essent gratuïta.

(J.Roig/T.G.).-Entre el 27 i el 31 del passat mes de Desembre, la regidoria de Joventut de Santa Bàrbara va organitzar una nova edició del Parc Infantil i Juvenil de Nadal. Des de l’organització s’ha fet una primera valoració positiva de les activitats i la participació al Parc, tot i que, sobre tot el primer dia, el fort vent que va bufar va influir en un decreixement de la participació habitual.
Fàtima Blanch, com a portaveu dels monitors, volia destacar especialment el taller de jocs de taula i noves tecnologies, com un dels que més èxit va tenir a l’edició d’enguany.
Blanch també destacava el canvi d’horari que enguany va sofrir l’arribada de l’Herald per recollir les cartes dels nens als Reis Mags, una altra de les activitats tradicionals del Parc . En lloc de fer-se al matí, com era habitual, aquest cop es va traslladar a la tarda. Tot i les temors de la monitora que el canvi pogués despistar als infants, l’afluència d’aquests per lliurar-li la carta a ses Majestats, no va minvar.
Un cop més, des de l’organització del Parc, es vol destacar el paper importantíssim que fan els voluntaris que s’encarreguen dels diferents tallers, sense la participació dels quals, la fórmula d’entrada gratuïta que té, segurament s’hauria de replantejar, afirmava Blanch.

Les Fofutxes calbes i els monopatins elèctrics, protagonistes del Parc Infantil de Nadal

fo

Les artesanes de les “Princeses Calbes”, repartint les primeres foftutxes a l’HOSPITAL PARC TAULI SABADELL (Foto: Mama Eli)

Santa Bàrbara va organitzar, amb força èxit , una nova edició d’aquesta popular activitat nadalenca.

(J.Roig/T.G./AdSB).-Per dinovè any consecutiu, el Parc de Nadal de Santa Bàrbara va acollir un gran nombre de xiquets i xiquetes de Santa Bárbara i altres municipis veïns, al decurs dels 4 dies que va estar obert.

Com cada any, es va intentar innovar, aportant idees per tal de què totes les activitats que s’organitzen siguin atractives per als infants i, per això, com a novetat d’aquest any els iwatboards o monopatins elèctrics que van estar els encarregats de passejar als petits i als no tan petits pel carrer del Pavelló.
També cal destacar la col•laboració d’ Elisabeth Lleixà i el taller que es va organitzar per tal d’ajudar-la a realitzar les Fofutches del Príncep i Princesa calba per tal de fer-los arribar a hospitals amb xiquets i xiquetes malalts de càncer. Aquesta va ser una novetat molt important i solidària que destacava el regidor de Joventut, Adrián Batiste.

De fet, amb aquesta emotiva acció, el Parc es va sumar a l’ iniciativa que hi ha a tot l’estat Espanyol, on s’estan portant a terme tallers de fofutxes per tal de poder tenir enllestits els més d’un miler de parelles, per entregar als nens malalts oncològics dels hospitals d’arreu de l’estat.

Només als hospitals de Barcelona s’entregaran més de 300 parelles, l’entrega es farà el proper 15 de febrer coincidint amb el dia Internacional del Càncer Infantil.

També destacar del Parc la macro carta que els nens i nenes assistents van confeccionar per als Reis Mags que amb la finalitat de ser exposada i passejada pel carrer durant la cavalcada de reis, tal i com es va poder veure el passat dia 5 de gener.

El parc va comptar amb manualitats diverses per a grans i petits, racó infantil, taller de maquillatge amb unes pintures molt elaborades, ordinadors i consoles, tennis taula, jocs de taula i els imprescindibles inflables i, també molt lligat al Parc de Nadal, el túnel del terror amb gran expectació per part de tots els participants.

El regidor de Joventut, Adrián Batiste, i des del web municipal, valora molt positivament la predisposició del jovent per formar part d’aquesta gran família i remarca que no podria ser possible sense la col•laboració i el voluntariat d’aquests.

Els Reis Mags arriben aquesta tarda a Santa Bàrbara

reis

Foto:rocaicuiper.wordpress.com

(J.Roig).-Dintre del nodrit programa de treball que tenen avui ses majestats els Reis Mags de l’Orient per repartir regals entre els nens i nenes de tot el món, el Cap dels Patges Reals, ens ha comunicat que Melcior, Gaspar i Baltasar, tenen previst arribar a Santa Bàrbara, aproximadament a les set i mitja de la tarda. Abans, els Patges Reals passejaran pels carrers del poble per tal d’anunciar la seua arribada.

També ens han comunicat que des de les 11 del matí d’avui i fins la una de la tarda, encara es podran recollir encàrrecs a l’Smarcentre, per a aquells nens o nenes que els seu pares no hagin tingut temps de fer-ho.
Els Reis Mags seran rebuts a la Plaça Major per l’alcalde del poble i dirigiran unes paraules als infants abans de començar el repartiment de regals, desprès de fer l’adoració al Nen Jesús, present al Pessebre Vivent que a partir de les sis de la tarda, i a la mateixa Plaça, organitzen els alumnes de 2ón d’ESO de l’ institut.

El Patge Real, també ens ha dit que enguany, com a novetat i com que els Reis tindran un poc més temps, en acabar el repartiment de regals a la Plaça Major, passaran a repartir alguns regals per les cases d’aquells nens i nenes que així ho hagin sol•licitat els seus pares.
En qualsevol cas, el Patge dels Reis Mags, recorda a totes les xiquetes i xiquets, que per rebre els regals caldrà, primer, haver escrit i enviat la carta amb els que volien i segon, haver-se portat bé durant tot l’any.
També ens informaven de que, pot ser, alguns dels regals que han demanat no els hi podran portar perquè no n’han pogut fabricar suficients per a tots .

Enguany, Santa Bàrbara tindrà Reis Mags d’Orient a domicili

947381_10206860954636735_6649675034259700776_n

Adrià Batiste, regidor de Juventut a l’Ajuntament de Santa Bàrbara (Foto: T.G.)

La cavalcada incorporarà també una nova carreta per mostrar “ la Gran Carta als Reis” que, prèviament hauran confeccionat els infants del poble en un dels tallers del Parc de Nadal

Són algunes de les novetats que s’incorporen enguany al programa d’actes de les Jornades Nadalenques que s’organitzen al nostre poble.

(J.Roig/T.G.).-Des del passat 1 de Desembre i fins al 5 de Gener, Santa Bàrbara viu un any més les seues jornades Nadalenques, enguany coordinades pel nou regidor de Joventut Adrià Batiste.
Les jornades començaven amb les tradicionals activitats de donar menjar al Tió o escriure la carta als Reis i l’ inauguració de l’exposició “El poble canadenc”. El passat dijous es va representar l’obra infantil “Xic tic mic, un conte de Nadal” i el dissabte, els alumnes de 2n d’Eso de l’IES Les Planes van oferir l’espectacle “Com balla l’Eso”.
El diumenge es van dur a terme diferents activitats per col•laborar a la marató de TV3, activitats que es van cloure amb el concert nadalenc de la banda Unió Musical Jaume Balmes.
Les activitats segueixen aquesta setmana amb la que organitzava ahir l’Smarcentre dintre del programa “Tendències 30/50” i la que La Plana Ràdio prepara per a demà amb la programació especial nadalenca “De tu a tu”. També demà dijous hi ha programat un taller de còmic i la mostra de pessebres local amb un recorregut obert per poder visitar els pessebres participants a la mateixa.

Adrià Batiste donava compte del extens programa que, com hem dit, s’allargarà fins a la vigília de Reis, i destacava dues de les novetats que s’han inclòs enguany i que afecten la cavalcada de Reis i el Parc de Nadal. La primera és que enguany ses Majestats els Reis Mags de l’Orient, a banda de repartir regals, com és tradició a la plaça Major, també repartiran regals per les cases de fins a 30 nenes i nens. Prèviament caldrà fer la petició als patges reals els dies 4 i 5 de Gener al’ Smarcentre.

La segona de les novetats serà l’ inclusió d’una nova carreta a la desfilada Reial on es transportaran les cartes i petits regals que els mateixos infants hauran confeccionat en un dels tallers del Parc Nadalenc. “Serà la gran carta dels nens i nens de Santa Bàrbara per als Reis Mags”, deia Batiste.

El Parc de Nadal, enguany obrirà del 27 al 31 de Desembre.