Entrades

“Fèrtils” és la nova forma d’entendre l’agricultura d’un jove emprenedor planer

13237849_1717662648490932_912547400308184995_n

Detall de la finca (Foto: “Fèrtils”)

Carles Garcia, enginyer tècnic forestal, desprès de conèixer els beneficis de l’agricultura regenerativa, els practica a la seua explotació oferint fruites i verdures cultivats amb aquest mètode.

L’equilibri entre els minerals, matèria orgànica i microbiologia aconsegueixen una regeneració més ràpida dels sòls i uns aliments on es té en compte el seu gust i valor nutritiu i no solament el seu aspecte i mida.
(J.Roig/ T. G.).-L’emprenedoria i la reinvenció han portat al jove del nostre poble, Carles Garcia ha apostar per crear una empresa agrícola singular i que pren com a referència les noves tècniques dels cultius anomenats regeneratius.
Carles, fill d’una nissaga de pagesos i amb una formació d’ enginyeria tècnica forestal, desprès d’un temps recollint experiències amb les seues estades a Noruega i Australia ha decidit tornar a casa per implantar aquest mètode anomenat agricultura regenerativa i que es basa principalment en regenerar i conservar els recursos col•laborant amb la natura, considerant-la com un ens vivent, sense “lluitar” contra ella amb mètodes agressius com el conreu que volteja la terra o els productes químics.
El jove planer, agafant l’exemple australià, explicava que l’agricultura regenerativa que ha posat en marxa a la seua explotació es centra en l’objectiu d’aconseguir l’equilibri entre els minerals, la matèria orgànica i la microbiologia que hi ha als sòls de cultiu de manera que aquests es puguin regenerar més ràpidament i oferir, de manera natural i totalment respectuosa amb l’entorn i la salut de les persones , aliments on es té en compte el seu gust i valor nutritiu i no solament el seu aspecte i mida.

L’empresa s’anomena “Fèrtils” i, de moment, explota una petita finca de 2000 m2 al terme de Masdenverge on cultiva fruites i verdures de clima mediterrani , destacant varietats locals i utilitzant recursos de proximitat. Els potencials clients poden consultar diàriament els productes que poden comprar a través del perfil del Facebook que ha creat el jove emprenedor o també a través del watsapp. De fet Carles explicava que, de moment, ha posat en marxa tres línies de distribució dels productes que cultiva amb aquest mètode natural: la venda directa, a la mateixa explotació on el mateix client pot escollir el que vol i necessita. Fent la comanda per telèfon al 661752815 i passant-la a recollir en el moment acordat. Finalment, si el client ho desitja, també es fan lliuraments a domicili.