Entrades

El socialistes planers mostren indignació en no incorporar-se al darrer ple un punt urgent que van presentar

El grup dels socialistes planers va demanar la incorporació d’un punt que consideren d’urgència, en el desplegament de la llei 13/2015 d’ordenació del SOC i que l’equip de govern no va voler incloure perquè no ho van considerar.

En la darrera sessió de ple extraordinària el grup del PSC volia incorporar una moció per garantir el desplegament de la llei 13/2015 d’ordenació del SOC. La moció, que presentaran els partits del PSC a tots els ajuntaments catalans, demana una pròrroga de 2 mesos perquè els municipis i entitats locals puguin participar activament amb el seu desplegament. El període electoral i la recent constitució dels ajuntaments ha fet que els municipis no hagin pogut participar amb la mateixa, per això és requereix més temps per poder treballar conjuntament amb el desplegament de la mateixa.

Eva Franch va presentar la moció una setmana abans del ple perquè pogués incorporar-se a la sessió extraordinària celebrada el dia 4 de juliol.

Per a la líder socialista “incorporar al ple d’aquí a dos mesos aquest punt ja no tindrà raó de ser, per aquest motiu van presentar-la com a punt d’urgència”.

La regidora socialista explicava que el tràmit demana més temps per poder treballar amb aquesta llei “una llei que per sentit comú molts municipis incorporaran al seu ple i que sense dubte tirarà endavant, desafortunadament no gràcies al municipi de Santa Bàrbara que no l’ha considerat urgent i no l’ha volgut incloure” etzibava la líder socialista.

El PSC de Santa Bàrbara obrirà una oficina d’atenció al ciutadà

Eva Franch Regidora PSC

L’oficina d’atenció al ciutadà, era un dels punts que el PSC de Santa Bàrbara portava al seu programa i consideraven necessari fer-ho una realitat per atendre els dubtes i peticions dels veïns i veïnes del poble.

(L.P.R.) Era un dels punts que portaven al programa; “obrir una oficina d’atenció a la gent del poble” i la líder del partit a Santa Bàrbara ens confirmava que  serà efectiva a partir del  mes de juliol, tot i que serà a partir del setembre quan s’iniciarà l’activitat d’una manera més continuada.

Franch afirmava, en una entrevista a la Plana Ràdio, que els diners que ha cobrat com a regidora de l’ajuntament, bàsicament remuneracions pels plenaris als quals assisteixen, són diners que sempre l’han incomodat i durant els darrers anys, que va formar part del grup Esquerra Planera, els va donar a diferents ONG’s.

Ara però i després d’aconseguir mantenir la seva acta com a regidora amb el grup del PSC , ha pensat anar més enllà i complir amb un dels punts del seu programa, obrint una seu dels socialistes planers.
Aprofitarà les retribucions per assistències a plenaris,  per fer realitat aquesta voluntat, i els destinarà al lloguer d’una seu del partit ; “pública, oberta a la ciutadania, on es portaran a terme reunions, trobades però també un punt d’informació on la gent podrà entrar sense problema a preguntar sobre qualsevol tema de l’ajuntament, els informarem sobre els plens, subvencions que puguin trobar, una seu física i present perquè la imatge del PSC sigui pública i notòria”

La seu, situada al carrer Verge de Montserrat, està previst que obre portes el mes de juliol, dos dies per setmana, tot i que serà a partir del setembre quan ja s’iniciï l’activitat d’una manera més intensa i fluida.

Darrer míting, PSC amb Eva Franch Cases.

Eva Franch Cases

Santa Bàrbara té nom de dona, aquest és l’eslògan que ha acompanyat la campanya de l’alcaldable socialista Eva Franch.

El dimecres els PSC tancaven la ronda de mítings. Ho feien d’una manera senzilla a l’hotel d’entitats, en una sala petita plena de familiars, simpatitzants i alguns dels assistents que han repetit a tots els mítings.

Eva Franch iniciava l’exposició disculpant-se davant dels assistents per la tardança, motivada per l’assistència al debat electoral que s’havia portat a terme a l’emissora municipal, a la qual agraïa l’esforç i animava als assistents a escoltar-lo.
L’alcaldable socialista des del primer movent es va mostra molt segura i amb arguments fonamentats de totes les explicacions del seu programa.

Franch va explicar que són un grup de persones compromeses en la igualtat d’oportunitats i en la justícia social, que volen una bona prestació de serveis públics per als ciutadans, un poble, net i segur, un poble on la gent pugui ser partícip de les decisions importants “al poble ens fa falta cultura participativa, hem de ser protagonistes del que ens passa i implicar-nos més”. Franch va explicar que el seu partit ve d’una llarga trajectòria municipalista, d’un partit que ha fet les grans lleis del país; sanitat pública, llei de la dependència, del matrimoni gai, de la igualtat de gènere.
Abans d’endinsar-se en les propostes Franch va fer al·lusió a la primera regla i principal del seu grup “escoltar a la gent” creant mecanismes per fer consultes, comissions veïnals .El seu programa el va anar desgranant per àmbits.

En matèria d’infància ampliant la contractació de treballadors per la llar d’infants, impulsar el servei de pediatria per donar més cobertura entre d’altres .

En parlar de la gent gran va explicar la importància de fer pressió per aconseguir més places públiques al Centre de dia, Xerrades informatives sobre la llei de la dependència o l’impuls d’activitats coordinades al centre de dia i llar d’infants.

Un dels temes que recordava era vital i portaven tots els partits, la joventut. Recolza la idea de fer un esplai a l’antiga estació però complementant-la amb la promoció d’activitats de lleure com anar en bicicleta o rutes de la via verda; la formació per la gent jove, amb experts sobre temes com emprenedoria, sanitat, cultura; i dotar a les entitats de més subvencions perquè les que s’atorguen no són suficients.

Franc vol fer la creació d’una oficina d’atenció a la ciutadania i de transparència on informar sobre les possibles ofertes de treball tant públiques com privades i oferir amb aquesta oficina tota classe d’informació adreçada a la ciutadania. Vol potenciar a través de bonificacions en impostos, la implantació d’empreses que donin feina al poble i buscar la manera de recolzar el sector agrícola.

“El comerç de Santa Bàrbara necessita un impuls, el grup del PSC volem abaixar els preus dels estands de la fira per tal de dinamitzar-la; també apostem per la bonificació durant un any del 50% del rebut d’escombraries als comerços i les iniciatives que els mateixos comerciants ens puguin proposar”.

El suport a la cultura i a la tradició amb la festa dels bous, tallers d’història amb experts del poble, promoció de les jornades culturals també figura al seu programa.
En matèria de seguretat els socialistes planers afirmaven que “Santa Bàrbara no pot mantenir un servei de policia local però si ampliar i impulsar un servei de vigilància” . Per finalitzar va tancar el seu míting recordant que no deixaran ningú fora del seu projecte i que especialment lluitaran per les persones amb malalties mentals, perquè també siguin visibles en la nostra societat.

Franch va demanar la participació del públic, una de les assistents va agrair aquest punt dedicat a les persones amb malalties mentals; d’altra banda un altre dels assistents va exposar que “només espero que la gent a la qual es voti, treballen pel poble independentment de les ideologies dels partits, que als municipis s’haurien de deixar de costat pel bé del poble”; una altra de les veus que es va escoltar va fer al·lusió al debat generat per les xarxes socials dels carrers del poble “abans no es podia circular perquè no hi havia senyals i ara que algú s’atreveixen a reordenar la circulació tot són crítiques” Eva va respondre que “el meu estil no ha estat mai de criticar a cap grup sinó fer aportacions constructives i de millora pel bé del poble, i quan hi ha situacions de controvèrsia s’ha de tenir en compte l’opinió de la ciutadania”.

L’alcalde del Mas de Barberans fa balanç d’aquest tercer any de gestió i demana per al Parc Natural dels Ports el mateix “dinamisme” que hi ha per al del Delta

4_1

L’alcalde de Mas de Barberans, Jose Maria Lleixà (Foto PSC)

(Redacció/J.Roig).-L’alcalde de Mas de Barberans, Jose Maria Lleixà, ha deixat molt clar que el consorci de polítiques ambientals, impulsat pels quatre consells comarcals i que, a més dels residus i el Code, també gestionarà la Reserva de la Biosfera, concretament la marca Ebrebiosfera, ha de donar protagonisme a municipis com Mas de Barberans. “S’han de tenir en compte els municipis que tenim infraestructures tan importants en la gestió de residus com és el nostre cas, que hem apostat pel turisme sostenible i la recuperació del patrimoni i que som porta d’entrada al Parc Natural dels Ports”.

Lleixà ha fet aquestes declaracions en el balanç d’aquest tercer any de mandat en què ha destacat el caràcter polivalent que se li ha donat al museu i la biblioteca, que permeten mantenir el municipi actiu al llarg de tot l’any. També el poble disposa des de l’any passat d’un espai saludable. Ara, una de les actuacions que s’emprendrà és la consolidació del talús del parc infantil. Curosos amb l’entorn, a través de la brigada del Consell Comarcal també és realitzarà una construcció de pedra seca a l’entrada del poble. Les millores a la casa consistorial serà una altra de les obres que s’emprendran en breu.

L’alcalde ha recordat l’esforç que s’està fent per tenir una economia sanejada i ha tornat a instar a la Generalitat que pagui el deute que té pendent amb el poble que, tot i que s’ha reduït, és de 86.000 euros.

Lleixà ha tornat a reclamar també a la Generalitat que liquidi els 27.500 euros corresponents al 2010 dels ajuts del parc dels Ports. L’alcalde, a més, ha insistit al govern que es doti a la brigada dels Ports de recursos humans i tècnics, tot advertint que “al més d’agost, el bosc serà un polvorí”. En aquest sentit, ha recordat la necessitat d’apostar per polítiques de prevenció amb el manteniment i neteja de pistes i senderes. Al mateix temps, també ha reclamat més implicació. “Hi ha una diferència molt important amb la gestió del Parc Natural del Delta, en què es veu un dinamisme que no observem als Ports i que seria clau per a la seva preservació i, a la vegada, per a l’economia dels municipis que formen part del massís”.

Finalment, Lleixà, com han fet altres alcaldes de l’Ebre, exigeix al govern de la Generalitat que posi en marxa ja les depuradores que ja estan construïdes i acabin amb l’ofegament econòmic que representa haver de pagar pel cànon de vessament a la CHE i de l’aigua a l’ACA.