Entrades

Avui s’inicia el nou curs radiofònic a La Plana Ràdio

La programació de la temporada 2018/2019, tot i que comença amb alguns continguts provisionals i amb menys col·laboradors, segueix apostant per la informació, però també per l’entreteniment, la cultura, la dinàmica social local o la música.

(J.Roig).-Aquest dilluns, 24 de setembre, comença la temporada 2018/2019 a La Plana Ràdio, després que, com és habitual durant els mesos d’estiu, s’hagi optat per una programació més senzilla, amb la música i la informació, com a principals protagonistes, lo que permet donar també un descans als col·laboradors de l’emissora que, des d’avui, tornaran a incorporar-se als seus corresponents espais, encara que enguany no ho podran fer tots.

Els canvis que es preveuen d’aquí a final d’any, amb motiu de la jubilació del coordinador/director de l’emissora, i a l’espera de la determinació que finalment prengui l’equip de govern del nostre ajuntament per procedir a la seua substitució, enguany s’ha hagut de preparar una part dels continguts de la nova programació amb uns continguts “provisionals”, per lo que, en principi, no s’ha pogut comptar amb tots els col·laboradors.

Tot i això, avui comença, com cada any, la programació de la nova temporada amb les mateixes ganes, implicació i compromís que ho hem fet en les anteriors, amb continguts que aposten molt especialment per la informació, però també per l’entreteniment, la cultura, la dinàmica social local o la música, entre altres.
La programació en directe seguirà amb el mateix horari que l’any passat, des de les set del matí, fins a les nou de la nit, començant amb una salutació musical, per iniciar a partir de les vuit, la primera franja informativa.

A les nou s’iniciarà l’habitual magazín “El nostre matí”, on encabim la majoria dels nostres col·laboradors que s’encarreguen de donar continguts als diferents espais amb temàtiques que van des de l’astrologia a la història local, del debat a les noves tecnologies, o, entre altres, d’aquells que ens poden ajudar al nostre creixement personal, a aquells que ens aproparan a l’actualitat esportiva, la festa o la cuina de casa.

A les 12.45 h. s’inicia una altra franja informativa que es repetirà a les set de la tarda i ja a partir de les 15:00 h, la programació vespertina tindrà un contingut més musical i de repetició d’alguns continguts emesos al matí.

La Plana Ràdio comença avui la programació de la temporada 2016/2017

Ho fa amb 33 col•laboradors i amb més de 90 hores setmanals de programació pròpia amb continguts elaborats.

Enguany estrena dos programes nous, “Història de les Paraules” i Molt més que sexe”, mentre que en consolida i amplia d’altres de significatius a la seua graella.

p1080499-esta

Part de l’equip de col.laboradors que van poder assitir a la reunió de presentació de la programació el passat 20 de Setembre. (Foto: J.Roig)

(J.Roig).-La Plana Ràdio enceta avui el curs 2016/2017 amb 33 col•laboradors, una quantitat significativa per un poble que no arriba als 4000 habitants, i els dos treballadors que té la ràdio per coordinar-los i responsabilitzar-se de la programació.

Una programació que s’allargarà fins a principis de juny del 2017. De la mateixa, destaquem les novetats que estrenem aquesta temporada : “Història de les paraules” un espai que presenta el planer i Doctor de la Universitat de Granada, Josep Mª Cid Rodríguez i que, com el nom indica, té la pretensió d’explicar l’origen de les paraules que emprem habitualment per comunicar-nos , la seua evolució i fins tot canvi de significat al decurs del temps, així com la incidència social que han tingut.

Un altra de les apostes fortes de la temporada és el programa “Molt més que sexe” coordinat per Tere Giné i amb la participació de Carme Sandonis, Griselda Espuny , Josep Roig, Ramon Guillen i diferents facultatius que s’ocuparan de la vessant mèdica del tema. La intenció és tractar sense complexes ni tabús i des d’una vessant col•loquial però també acadèmica temes relacionats amb la sexualitat. Els oients hi poden participar enviant els seus comentaris, suggeriments o preguntes al correu moltmesquesexe@gmail.com.
De la temporada passada recuperarem la tertúlia “Parlar per parlar” dirigida per Josep Martí i Josep Lluis Ferré que incorporarà nous tertulians i amplia la seua durada fins als 50 minuts i l’espai d’entrevista “Món Local” , coordinat per Tere Giné, que enguany ampliarà també el ventall d’invitats. Així, a banda dels alcaldes de tots els pobles del Montsià, aquesta temporada invitarà també a altres responsables municipals i presidents d’entitats dels diferents pobles de la nostra comarca.

El magazine “El nostre matí” és un any més el protagonista de la programació matinal i el contenidor de la major part de les seccions que presenten els nostres col•laboradors amb temàtiques diverses i consolidades que es faria llarg de enumerar aquí, però sense les quals, el “programa contenidor matinal ” no tindria ni l’interès ni la variada qualitat que el fa resistir un any més com el plat fort de la nostra programació.

El continguts informatius seguiran tenint un paper destacat a la programació, amb l’informatiu propi i el compartit amb les EMUTE (Emissores Municipals de les Terres de l’Ebre), així com amb el butlletins horaris.
Els musicals són l’altra aposta important de la graella, amb la col•laboració de destacats programadors tant en generes clàssics, dance o estàndards.
Seguim també formant part de la Xarxa per poder emetre els butlletins horaris territorials i dos informatius diaris a les 8 del matí i a les 14h.
En definitiva una programació pensada per a tots els públics, amb una graella tant diversa que ens permet omplir més de 90 hores setmanals de programació pròpia amb continguts elaborats, a les que hem de sumar les gairebé 70 nocturnes de musicals seleccionats. Ho podeu consultar a la graella adjunta. graella-programacio-mati-2015-2016  graella-programacio-tarda-2015-2016

Diferents departaments de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tanquen el curs 2015-2016

IMG_20160606_101949

Rosa Bonet, col.laboradora voluntaria, començant la seua secció a la programació d’estiu que La Plana Ràdio enceta avui.(Foto:J.Roig)

Acaben les activitats formatives a l’Smartcentre i les de l’aula de formació per a adults
També avui, amb el començament de la programació d’estiu a La Plana Ràdio, s’acaba la temporada 2015-2016 que ha comptat amb la participació de gairebé una trentena de col.laboradors.

AdSB/J.Roig).-Quant arriba el mes de Juny i gairebé coincidint amb l’acabament del curs escolar, també acaben la majoria d’activitats que organitza l’ajuntament de Santa Bàrbara des de els seus diferents departaments, com per exemple les formatives que iniciava al mes de setembre el Punt TIC Santa Bàrbara, aquest curs ja com a Smartcentre i en les que hi han participat un total de 112 usuaris.
Un dels objectius principals d’aquest servei municipal és oferir un espai a la ciutadania on poder fer ús de les noves tecnologies i on poder iniciar-se en el món de les TIC, és per això que al llarg de l’any organitzem cursos de formació i cursos d’iniciació per a tots els col•lectius i per a totes les edats, com per exemple les activitats extraescolars que el centre ve fent des de fa anys en col•laboració amb l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes. El principal objectiu d’aquesta activitat extraescolar és l’aprenentatge del bon ús de les noves tecnologies. Durant la recta final del curs s’ha treballat molt el tema de la seguretat a la xarxa i del bon ús que cal fer de les eines TIC.
També hem dut a terme la formació continua per a dones; algunes de les dones d’aquesta formació fa 9 anys que hi participen i compten ja amb una gran coneixement, mentre que altres cursos han estat dirigits a alumnes amb menys experiència, on han aprés a utilitzar eines d’ofimàtica, eines d’imatge digital i edició de vídeo, internet, correu electrònic, xarxes socials…

Com a quart any consecutiu i en conveni en l’Institut les Planes, tots els alumnes de batxillerat que ho han volgut han participat en la formació per a la preparació de l’obtenció del certificat ACTIC de la Generalitat de Catalunya i s’han presentat, posteriorment, a la prova per a obtenir el certificat.

Des del Smartcentre es recorda a tots els usuaris que vulguin apuntar-se per al proper curs 2016-2017, que de l’1 al 15 de setembre estarà obert el període d’inscripció.

També el passat dilluns una cinquantena d’alumnes van rebre els certificats d’assistència a les classes de català, com acte de cloenda del curs de formació 2015-2016.
Les classes s’imparteixen a l’aula de formació d’adults, al Centre Municipal de Serveis Socials de la localitat i els alumnes que hi assisteixen són de nivells i necessitats diferents. Enguany ,a més de les sessions impartides a les classes també s’han fet sortides amb la finalitat de treballar el vocabulari de l’entorn de primera mà, s’ha fet ús del préstec interbibliotecari de la Biblioteca Municipal per poder fer lectures conjuntes… Com a novetat d’aquest any, part de l’alumnat va participar a la Revetlla d’Històries que va organitzar l’Smartcentre a la Diada de Sant Jordi i, també, s’han implantat les Parelles Lingüístiques, activitat paral•lela a les classes.

Finalment, un altre servei municipal que acaba el curs és la mateixa ràdio municipal. La Plana Ràdio també enceta, a partir d’avui, la programació d’ estiu que correrà a càrrec al cent per cent del personal de la mateixa, amb el reforç voluntari de Rosa Bonet, una de les nostres col•laboradores més veteranes. La resta de col•laboradors, gairebé una trentena, i desprès d’haver omplert durant tota la temporada la nostra programació amb els més diversos continguts a les seues corresponents seccions, es prenen un descans fins al proper mes de Setembre. Així dons, els continguts que oferirem a partir d’avui i durant tot l’estiu seran bàsicament informatius i musicals i amb els mateixos horaris d’emissió que la resta de l’any.

Comença la temporada 2014 2015 a La Plana Ràdio

lpr

Accés als estudis de La Plana Ràdio (Foto: J.Roig)


Es segueix apostant  principalment per continguts informatius de proximitat  i d’entreteniment.

La graella contempla continguts per a totes les edats, des dels més petits als més grans.

Aquí pots consultar la graella de programació.  GRAELLA PROGRAMACIÓ MATI 2014-2015    GRAELLA PROGRAMACIÓ TARDA 2014-2015

(J.Roig).-Aquest dilluns, 29 de setembre comença la programació de La Plana Ràdio corresponent a la temporada 2014-2015, desprès de l’habitual parèntesi estiuenc en que l’emissora municipal de Santa Bàrbara ofereix als seus oients una programació més “relaxada” i sobre tot, permet un descans al nodrit grup de col•laboradors que té.
Uns col•laboradors que, coordinats pels treballadors de la ràdio, segueixen essent la columna vertebral en la que descansa la diversitat d’oferta en continguts que contempla un any més la graella de programació.
Una programació que continuarà amb els horaris habituals, des de les 7 del matí i fins les 9 de la nit amb continguts i de les 9 de la nit a les 7 del matí amb fil musical de producció pròpia.
El magazín “El Nostre Matí” amb tots els seus continguts i on hi participen la majoria dels 31  col•laboradors que té actualment l’emissora del nostre poble, continuarà essent la base de la programació matinal des de les 9 a les 13h. Abans però des de les 8 a les 9 del matí hi haurà una tanda informativa, primer amb noticies  amb els companys de La Xarxa amb continguts territorialment més amplis i desprès amb el recorregut informatiu per les Terres del’ Ebre elaborat des de la mateixa emissora.

La tarda es deixa gairebé exclusivament a les aportacions que fan els col•laboradors amb continguts bàsicament musicals des de diferents estils i propostes, per acabar ,a partir de les set de la tarda amb l’anomenada “franja Emute” on s ‘s’encabeixen, com en temporades anteriors, els continguts d’intercanvi elaborats per les diferents emissores que formen part de Emute (Emissores Municipals de les Terres del’ Ebre) i que s’emeten simultàniament, en el mateix horari, des de totes les ràdios de l’associació.

Com a responsable que  dirigeix  l’emissora i supervisa  els  continguts que oferim, si que vull destacar que la nova graella de programació contempla temàtiques per a totes les edats ,des dels més petits als més grans, des de “L’hora del conte” a “Tota una vida”, per nomenar uns exemples concrets i extrems, o, una obertura més marcada per obrir-nos als pobles de la resta de la comarca amb l’espai “Món Local” que ens permetrà, cada dilluns pel matí, parlar amb un alcalde del territori. En tot cas i perquè des d’aquí seria extens d’explicar, a la pàgina web de l’emissora i publiquem la graella de programació per a que es pugui consultar en tot moment.