Entrades

El PP de Santa Bàrbara presenta els cinc primers candidats

Joaquim Martí s’ha vist obligat a presentar els cinc primers candidats per tal de silenciar alguns rumors envers qui ocuparia la segona posició.

(L.P.R) Martí, alcaldable del P.P per a les eleccions municipals a Santa Bàrbara,  ha presentat els seus cinc primers candidats que l’acompanyaran aquestes eleccions vinents. El motiu d’aquesta presentació pública, han estat els rumors que anaven creixent al municipi sobre la persona que l’acompanyaria en segona posició.

L’alcaldable, explicava a la Plana Ràdio que recentment hi ha hagut una baixa en el partit i s’ha hagut de reestructurar la llista; una llista que estarà formada per Àngels Bayerri, Vanessa Cruz, Jordi Martí  i com a cinquè aniré Josep Regolf.

Joaquim Martí volia recordar que la línia que seguirà el seu partit al poble, és d’un treball constructiu, no destructiu, fent aportacions positives i donant suport a les coses que es fan en bé de tots els planers i planeres, sigui quin sigui el partit que governi.

La presentació oficial de la llista i les propostes del PP #SBAU (Santa Bàrbara Avança Unida), es farà després de Setmana Santa.

El líder del PP Català va realitzar una visita privada a Santa Bàrbara

 

#SBAU

La visita va servir per donar a coneixer el nou cap de llista del PP a les municipals, Joaquim Martí Llombart en substitució de Xavier Boqué.
 
Martí , qui ha estat president de l’Agrupació de Penyes i Comissions taurines de les Terres de l’Ebre, dóna el salt a la política municipal de la mà del P.P

SBAU, Santa Bàrbara Avança Unida és el lema del nou grup .

(L.P.R) Ho coneixíem a través de les xarxes socials i ens ho confirmava el mateix Martí, el líder del Partit Popular Català Alejandro Fernández, es va desplaçar a la localitat de Santa Bàrbara aquest passat cap de setmana.

Aquesta visita s’emmarca en una reunió privada en l’àmbit local, amb alguns membres del partit i d’altres persones que formaran part de la nova llista, renovada en part i encapçalada per Martí. D’aquesta manera es confirma el que fins ara havia estat un rumor, Joaquim Martí Llombart, serà el nou cap de llista del Partit Popular a Santa Bàrbara les properes municipals. El lema que els acompanyarà durant la campanya serà ” Santa Bàrbara Avança Unida” #SBAU.

Martí fa el salt a la política municipal després d’haver format part de diferents associacions; vinculat al futbol, forma part de la comissió organitzadora del centenari, ha estat membre del grup Joventut, va ser president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre i també de  l’associació Planers pels Bous.

Tot i que encara no s’ha presentat oficialment Joaquim explicava a la Plana Ràdio que seguirà comptant amb l’experiència de l’actual cap de llista municipal del PP Xavier Boqué així com d’altres membres que fins ara hi han participat, però apuntava que hi haurà cares noves i nous projectes.

Santa Bàrbara aprova, per unanimitat, una moció per demanar a Sorea que faci un estudi sobre l’estat de la xarxa de distribució d’aigua.

Proves d’aforament d’aigua al nou pou de Santa Bàrbara, desembre 2004. (Foto:J.Roig)

Es calcula que hi ha pèrdues de fins als 60 per cent i tots els grups amb representació al nostre ajuntament creuen que cal començar a actuar per posar-hi remei.

(J.Roig).-Els tres partits que tenen representació a l’ajuntament de Santa Bàrbara, PDEcat Esquerra Planera i PPC, estan d’acord que, essent l’aigua un bé escàs, cal prendre mesures per tal d’aconseguir-ne el màxim estalvi, després que cada vegada sembla ser més certa la teoria que hi ha pèrdues de fins al 60 per cent per les obsoletes canonades de distribució de l’aigua potable municipal.

Per això, totes tres formacions van donar suport a la moció presentada pel grup d’Esquerra Planera on, després d’una sèrie de consideracions, demanen a l’empresa Sorea, encarregada de gestionar el servei d’aigües municipal, la realització d’un estudi acurat i un treball de recerca per conèixer qui és l’estat real de la xarxa de distribució i les pèrdues que sofreix, “per tal que, a partir d’aquest estudi, l’ajuntament pugui pressupostar i planificar solucions a mitjà termini”. Aquestes eren les paraules amb què acabava la moció que l’alcalde, Alfred Blanch, va llegir al ple del passat dijous.

Manel Crespo, portaveu del grup d’EP se sentia satisfet de que la seva proposta hagi estat consensuada per la resta de formacions perquè és una mesura que no solament portarà a un estalvi d’aigua, sinó també de consum elèctric perquè, si s’eviten les importants pèrdues d’aigua, també s’evitarà bombament des del pou. A més, s’aprofitaria per canviar les polèmiques canonades de fibrociment.

Segons va dir l’alcalde al mateix ple, els primers contactes amb l’empresa Sorea per exposar-los-hi la petició ja s’han produït.

Santa Bàrbara aprova uns pressupostos “similars als del 2016”

15109463_10209746295608456_5954716080492166780_n

Sessió plenària on es van aprovar els Pressupostos 2017. (Foto: T.G.)

Contemplen tres  milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i tres mil euros menys en el de despeses.
Van ser aprovats per l’equip de govern convergent i el PP i el vots en contra d’Esquerra Planera.

(J.Roig/T.G.).-En la sessió ordinària de ple celebrada anit, l’ajuntament de Santa Bàrbara va aprovar, amb el vot favorable de l’equip de Govern de CiU i del PP i el vot en contra d’Esquerra Planera, els Pressupostos per al l’exercici de l’any 2017 que pugen un total de 3 milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i 3 milions cent tretze mil euros en el de despeses. Uns pressupostos que l’alcalde planer, Alfred Blanch, va qualificar de “continuistes” o “similars” respecte als del 2016 i que s’han basat amb les tres regles pressupostaries fonamentals: el compliment de la regla de despesa, els objectius del deute i l’estabilitat.

El regidor del PP Xavier Boqué, tot i estar en desacord en algunes partides com l’aportació que es fa a l’Associació de Municipis per la Independència, va justificar el seu suport als pressupostos convergents, per la bona disposició de l’alcaldia en atendre una de les seues propostes, referida a l’arranjament de l’antiga estació de Renfe que podria servir, en un futur, com a lloc dedicat a activitats juvenils.

Esquerra Planera no va donar suport als Pressupostos per dues raons. Marc March, el portaveu del grup va dir que no podien aprovar uns comptes que no eren els seus perquè, ni són socials ni participatius. D’altra banda no contemplen propostes que Esquerra considera importants, com per exemple la bonificació de les llicències digitals per als alumnes de l’ Institut o la bonificació per a tots els comerciants de la localitat que posin un estand a la Fira de l’Oli.

L’alcalde, Alfred Blanch, va respondre a aquestes argumentacions dient que, en lo referent a la bonificació de les llicències digitals, l’equip de govern no veu correcte donar diners a ningú de forma lineal per lo que aquest és un tema que s’hauria de treballar més i conèixer realment les necessitats puntuals de cada alumne.
En quant a les bonificacions als comerciants per la seua participació a la Fira, Blanch va dir que ja s’està fent, no exclusivament als comerciants locals, sinó a tots aquells que porten uns temps de fidelització concret.

L’equip de govern planer també va informar de que aquest tercer trimestre del 2016, l’ajuntament de Santa Bàrbara està pagant als proveïdors en un termini mitjà de 16 dies abans dels 60 que marca la normativa.