Entrades

El MAP fa la seva presentació oficial.

El MAP és una nova llista que participarà en les properes eleccions municipals el 26 de maig.

El Moviment Alternatiu Planer l’encapçala l’empresària Isabel Garcia i comptarà amb un equip que combina l’experiència i la joventut, que vol representar sectors i sensibilitats molt diverses de la societat planera.
Isabel explicava que porta gent molt preparada amb il·lusió i ganes que el municipi avanci, “s’ha intentat buscar gent experta en àmbits diversos com l’economia, la pagesia, els serveis socials o l’arquitectura”.
Aquesta serà la primera presentació oficial d’un dels partits que participaran en les municipals i dels seus integrants.
La presentació serà al parc 1-Octubre aquest diumenge dia 10 a les 12 del migdia.

Joaquim Martí “ens presentem per guanyar”

Tot i que oficialment encara no s’ha presentat Joaquim Martí, volia explicar a la Plana Ràdio que serà ell qui encapçalarà la llista del P.P al municipi les eleccions vinents.

(L.P.R) Martí, no volia avançar, cap nom dels integrants d’aquesta, tot i que explicava que ja la tenen completa i que estan buscant els reserves “no ens ha estat difícil trobar gent tot i que sí que ho ha estat , trobar perfils concrets que encaixen amb el que necessitem per aquesta nova regeneració que pretenem oferir”.

Afirma que Xavier Boqué, qui fins ara ha liderat la formació, l’ha ajudat moltíssim en aquest procés per encapçalar el projecte i ha estat en tot moment informat de les gestions, que ha donat.

A la pregunta que la Plana Ràdio va fer-li en referència si esperava superar la xifra d’un regidor, que fins ara té el partit a la localitat, afirmava: “ens presentem per guanyar, si no, no ens presentarien”

Joaquim aprofitava l’entrevista per valorar la notícia que avançàvem dies enrera, que feia referència a la possibilitat que hi hagi fins a cinc llistes electorals “em s’opta perquè no les hi ha hagut mai, això vol dir que hi ha més gent que vol involucrar-se amb el municipi i  és positiu”.

Matí explica que de moment no vol avançar res del programa que tenen previst, però estan treballant amb propostes de millora pel municipi.

El planer Joaquim Martí es converteix en una de les primeres cares visibles de Ciutadans al territori,

CVKjOWKWwAAlBoR

Joaquim Martí, primer per la dreta a la primera fila.(Foto:C.Sanchez)

La formació fitxa el president de l’Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre per a la llista al Congrés.

La direcció desvincula la nominació de Joaquim Martí, que col·labora en l’organització i implantació del partit al territori, del seu paper al capdavant de l’entitat taurina.

(ACN Santa Bàrbara) .- El president de l’Agrupació de Comissions i Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre, Joaquim Martí, ha fet el salt a la política amb la seva incorporació com a segon suplent de la llista al Congrés per Ciutadans (C’s) a la circumscripció de Tarragona en aquestes passades eleccions generals. Martí es converteix, així, en una de les primeres cares visibles de la formació al territori, que en les passades eleccions al Parlament es va convertir en tercera força al Baix Ebre i al Montsià –només per darrere de Junts pel Sí i PSC- amb 7.700 vots.
La direcció reconeix que el nou fitxatge treballa des de fa un temps en l’organització i implantació del partit al territori. Tot i això neguen que, amb aquesta maniobra, busquin captar el vot taurí.
La irrupció de C’s al panorama polític de les Terres de l’Ebre on, malgrat no disposar de cap estructura organitzativa, va arreplegar una molt respectable quantitat de vots, ha sacsejat l’entorn d’alguns dels partits polítics tradicionals. Algunes d’aquestes formacions amb major implantació al territori veuen, ara, amb preocupació com l’ascendent del qual presumien sobre part del col·lectiu d’aficionats taurins –que arrossega centenars de persones força actives a l’hora de defensar la causa dels correbous- pot esvair-se de la nit al dia. La figura de Martí, en aquest context, resultaria clau per explicar aquest fenomen.

Martí és president de l’Agrupació de Comissions i Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre des d’octubre de l’any 2013, Martí, nega en rodó, preguntat per l’ACN, aquesta interpretació. “No té res a veure una cosa amb l’altra”, no para de repetir. Es va afiliar fa uns sis mesos a C’s. “Estic per ideologia i per altres coses”, indica.

Reconeix, però, que el component taurí pesa ideològicament i que tendeix a apropar-se als partits “que defensen els bous”. La formació que encapçala Albert Rivera, en aquesta línia, s’ha mostrat habitualment –tot i que amb alguns matisos- contrària a la prohibició de les curses de braus i els correbous. “La gent taurina ha de tenir clar quins partits donen suport als bous. Depèn del que passi a Espanya serà el futur de la festa. Hi ha partits que diuen que l’aboliran”, subratlla.
Tot i que es defineixi com un afiliat més, sense cap càrrec orgànic a l’interior de la formació, Martí reconeix que, durant els últims temps, ha contribuït a la seva expansió a les Terres de l’Ebre. Ho ha ratificat a l’ACN el delegat de C’s a la província de Tarragona, Carlos Sánchez, qui també nega el component taurí en la projecció política del jove: “ho porta a banda”. “No ho barregem. Una cosa és la política de Ciutadans i l’ajuda que ens dóna a les Terres de l’Ebre i l’altra que presideixi una entitat taurina”, argumenta.

Tot i això, Martí no és un afiliat qualsevol que es limita a pagar la quota periòdicament. Sánchez explica que des de fa uns mesos col·labora activament amb els dirigents provincials a organitzar la formació a les Terres de l’Ebre per capitalitzar l’interès electoral percebut. “Coneix molta gent, és jove i està a moltes associacions. Ens presenta gent i ve amb mi a les reunions. Ens ajuda”, reconeix Sánchez. En altres paraules, el president de l’Agrupació de Penyes Taurines, tal com explica ell mateix i corrobora el dirigent provincial, s’encarrega de “coordinar” aquest desplegament perquè “creixi” el partit.

En aquests moments, treballa en la creació les agrupacions de Tortosa, l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i la Sénia (Montsià). La idea, en els pròxims mesos, és establir-ne també a municipis amb pes demogràfic específic dins del territori com Amposta, Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Deltebre, Roquetes (Baix Ebre) o la mateixa Santa Bàrbara, el seu poble. “Quan passin les eleccions del 20 de desembre reorganitzarem el partit i haurem de posar una persona que ens porti el tema de les Terres de l’Ebre, ja veurem si és el Ximo o qui”, apunta Sánchez, reconeixent les opcions perquè assumeixi el càrrec territorial.

Interlocutora reconeguda pels ajuntaments i la Generalitat en els assumptes referents a l’organització d’actes i la regulació legal dels correbous, la vinculació política de molts dels seus dirigents no és un fenomen desconegut a l’Agrupació de Comissions i Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre. L’anterior president, i actualment vocal, Miquel Ferré, és regidor de CDC a Sant Carles de la Ràpita des de fa més de 20 anys. També és regidor electe l’actual vicepresident, Santi Albiol, en aquest cas pel PSC a l’Ajuntament de Godall.

En aquest sentit, en declaracions a l’ACN, Ferré defensa el paper de Martí com a president, més enllà de la seva vinculació política actual. “Està allí –a l’Agrupació de Penyes- per defensar els bous”, sosté. Nega que la seva actuació al capdavant de l’entitat pugui estar condicionada o “controlada” per Ciutadans. “Políticament, a l’agrupació no s’hi treballa”, afegeix Ferré, coneixedor des de fa temps de la decisió del nou president i, al mateix temps, molt crític també amb l’actuació del seu propi partit i d’altres en el procés de regulació legal dels correbous a les Terres de l’Ebre. “No permetré que la part política entri a l’Agrupació. Això voldria dir que jo també ho hauria fet”, assumeix.

Els taurins es manifestaran a Amposta el 19 d’Abril.

L’Agrupació adverteix però, que sortiran al carrer solament si hi ha  un veritable recolzament social al territori.
Reiteren que no fan política i que  la seua reivindicació és centra exclusivament  en la defensa dels bous, el respecte, la llibertat i la tradició.
“Han de sortir al carrer fins i tot aquells que van als bous a berenar, perquè si ens els treuen, tindrem  que quedar-nos a berenar a casa”, animen des de l’Agrupació

reunio bous

Foto de grup dels assistents a la reunió informativa d’ahir a Santa Bàrbara (Foto:A.Olles)

 

 

Desprès de la reunió que el passat dimecres va tenir l’ Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre i els ajuntaments dels municipis on es celebren correbous amb el delegat del Govern al territori, Xavier Pallarès, per fer balanç de la temporada taurina del 2014 i preparar la temporada d’aquest any que comença el mes d’abril a Aldover, ahir Santa Bàrbara va acollir la primera reunió informativa a la que hi van acudir  penyes, comissions i simpatitzants  de  La Sénia, Godall, Mas de Barberans, Santa Bàrbara i La Galera.
Desprès de que, a la entitat i a ell mateix, se’ls hagi acusat  de estar fent política amb el tema dels bous , lo primer que va voler aclarir Ximo Martí, president de l’Agrupació,  va ser que, tot i que dintre de la Agrupació hi ha diferents simpaties politiques,  mai ha estat  cap problema per tirar endavant el seu únic propòsit que és la defensa dels bous. “Encara que alguns ho vulguin fer creure, nosaltres ho tenim clar, no farem política dels bous i així ho he traslladat ja a algunes politics del territori” sentenciava .
Desprès de repassar el diferents objectius que s’ha marcat la Agrupació i els punts que defensa la seua mobilització, es va presentar el cartell i la data de la manifestació, que serà el 19 d’abril a Amposta.
De totes maneres, Martí també va voler deixar molt clar que ara la feina és de les diferents penyes, comissions i entitats simpatitzants per a que mobilitzen a la seua gent  perquè si no hi ha un recolzament multitudinari, la manifestació no es farà.”Hem de jugar la mateixa carta tots junts , si juguem en cartes  diferents no farem res”, advertia.
Per això es demana que totes les entitats relacionades amb els bous, Amics del Cavalls, xaranges, grups de batuka,ramaders,ajuntaments, penyes, comissions i aficionats en general, participen a la manifestació  convocada per al 19 d’Abril. “ Han de sortir al carrer fins i tot aquells que van als bous a berenar, perquè si ens els treuen, tindran que quedar-nos a berenar a casa”, ironitzava Martí.
Les reunions informatives amb tots aquest elements   associatius, seguiran la propera  setmana amb les convocades dilluns a Xerta i a Roquetes.