Entrades

Sessió plenària per organitzar el cartipàs municipal

El primer ple de legislatura va acordar l’organització i la distribució de les regidories, les dedicacions parcials de cada regidor i la retribució que percebran, així com el règim d’assistències i retribucions per sessió plenària.

(L.P.R) Dies enrere es va celebrar el primer ple de legislatura que va servir per donar compte de l’organització de la legislatura i la distribució de regidories. D’aquesta manera els 6 regidors, 4 de Junts X Santa Bàrbara i 2 d’ERC que governaran els pròxims anys amb coalició, s’han repartit les regidories de la següent manera; Alfred Blanch alcalde de Santa Bàrbara assumirà urbanisme, cultura i personal; el primer tinent alcalde d’ERC Manel Crespo s’encarregarà de Governació, promoció econòmica i fires; el segon tinent alcalde de Junts X Santa Bàrbara Antonio Olles, serà l’encarregat de serveis, agricultura, hisenda i mitjans de comunicació; Laia Pla, assumirà salut, festes i joventut; turisme, esports, noves tecnologies i serveis socials recaurà en la nova regidora de Junts x Santa Bàrbara Ana Panisello; Elen Estarlich nova regidora d’ERC assumirà ensenyament, participació ciutadana i medi ambient.

En aquest ple també va acordar-se les dedicacions parcials de cada regidor i la retribució que percebran. Alfred Blanch percebrà un sou brut de 20.178 euros anuals amb una dedicació parcial de 4 hores. La retribució per a Manel Crespo i Antonio Ollès serà de 16.676 i una dedicació de 4 h. La regidora Laia Pla cobrarà 14.591 euros amb dedicació de 3’30h. Ana Panisello i Elen Esterlich rebran una retribució de 10.422 euros anuals per 2’30h de dedicació.

En la mateixa sessió va acordar-se el règim d’assistències i retribucions per sessió plenària acordant-se pagar 240 euros bruts per sessió. Pel que fa a la comissió especials de comptes, junta de portaveus i comissions informatives seran retribuïdes amb 36 euros per sessió. El punt fou aprovat per tots els partits a excepció del MAP que va argumentar no estar d’acord amb l’augment de retribucions en el moment actual. Alfred blanc va justificar l’augment dient que des del 2007 els sous estaven congelats i s’havia cregut oportú actualitzar aquests imports.

Les imatges de la Festa-Divendres 15 de Juliol-(Visita de la Vicepresidenta del Govern)

 

La Vicepresidenta del Govern davant els plànols del projecte de rehabilitació de l ‘edifici de l ‘ajuntament (Foto: J. Roig)

(J.Roig).-Divendres de Festa Major ,(ahir),va ser un dia intens,que començava a  les 11 del matí amb la visita al nostre municipi de la Vicepresidenta del Govern,Joana Ortega. Tot  i que la visita de la  Vicepresidenta  responia a la invitació feta pel consistori per a inaugurar el Museu de la Vida a la Plana ,lo cert és que l ‘alcalde no va deixar escapar l’ ocasió,tenint tant a prop  una representant tant destacada de l ‘administració,per a invitar-la a visitar també la Casa Consistorial  per a que poguera veure in situ l ‘estat de deteriorament en que es troba la “casa de tots”.Cal recordar que l’ intenció de l ‘equip de govern planer  és el de intentar,en aquesta legislatura,aconseguir el finançament per poder procedir a tirar endavant el projecte de rehabilitació de l ‘edifici de l’ Ajuntament.

Joana Ortega va visitar diverses  dependències municipal ,acabant la seua visita al despatx  de l ‘alcalde tal i com mostra el reportatge que podeu veure a l’ habitual “Galeria d’ imatges” d ‘questa pàgina. No puc deixar d ‘explicar encara que sintèticament,que la Vicepresidenta va respondre al prec del ‘alcalde que “per començar creia que és necessari que l ‘administració local pugui oferir el serveis als ciutadans des de unes instal·lacions dignes. Per tant nosaltres estudiarem  en tot detall la proposta que ens farà arribar l ‘ajuntament .Jo si que he fet el prec a l ‘alcalde, i ell coincidia amb mi ,de que es basi qualsevol reforma ,necessària com és el cas, sota criteris d ‘austeritat”.Podeu veure les declaracions senceres al Facebook de La Plana Ràdio.

Aquí seguim  fent cinc cèntims de les imatges que expliquen un  poc la festa d ‘ahir,que va seguir amb el desplaçament de la comitiva fins al museu de La Vida a La Plana,per a seguir desprès amb l ‘altre acte destacat de la jornada:L’ Homenatge a la Gent Gran que va comptar amb  uns 90 protagonistes asseguts a la primera fila:es nostres majors. L ‘acte organitzat per l’Associació de Jubilats de Santa Bàrbara va estar seguit per un nombrós  públics o mes pot veure i presidit pel Delegat Territorial de Cultura a les Terres de l ‘Ebre ,Francesc Ferré .L ‘acte es va cloure amb una exhibició de ball a càrrec de les sòcies de l ‘entitat organitzadora que participen al curs de gimnàstica i amb el concert magnífic que ens va oferir la gran orquestra “Musicalia”  .

El reportatge acaba amb un parell d’ imatges de la projecció del vídeo  “50 anys de Carrossses” de Guillermo Gaya i Josep Gorres que ens mostra una Plaça Major prou concoreguda.

Jordi Boronat presenta el cartipàs municipal per a aquesta legislatura.

D ‘esquerra a dreta,J.Boronat,M.Rodriguez,A.Blanch,J.Lleixá,A.Pla,J.Roé i A.Olles

Façana ajuntament de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Les novetats més destacades :l ‘equip de govern convergent passa a tenir 8 regidors en lloc dels 6 que tenia fina ara i això permet descongestionar responsabiltitats.
Mitjans de Comunicació desapareix per incorporar-se a les TIC

(J.Roig).-Ahir dimecres, l ‘ajuntament de Santa Bàrbara va  celebrar el Ple d’ organització on l ‘alcalde ,Jordi Boronat va presentar el nou cartipàs municipal i el repartiment de les  corresponents regidories  que contempla com a novetats més destacades l’ incorporació a l ‘equip de govern de dos membres  més per a CiU que passa de 6 a 8 regidors després dels resultats de les municipals del 22M.
Aquesta ampliació de l ‘arc convergent  a permès  redistribuir i descongestionar  algunes responsabilitats de  govern  com  les que tenia Alfred Blanch que ocupará també la segona tinença d’ alcaldia a part de la segona vicepresidencia al Consell Comarcal del Montsià. Blanch a partir d ‘ara es farà càrrec solament de Cultura i Educació ,abans tenia també  Esports i Mitjans de Comunicació.
Aquesta regidoria precisament desapareix per  a  fusionar-se  amb la de Tecnologies de l’ Informació i la Comunicació  de la que se’n farà càrrec  António  Ollés  un dels nous regidors que s ‘incorporen aquesta legislatura .La d’Ollés ,segons l ‘alcalde,serà una de les regidories de més pes,ja que es tindrà que fer càrrec també  de Governació  i Turisme i Dinamització Econòmica.
Jordi Roé   seguirà solament amb Agricultura deixant Medi ambient que passarà a una altra de les  noves incorporacions,el jove Eric Bel   qui portarà també l ‘area d ‘esports.
La tercera regidora nova que  s’ incorpora és Àngela Pla que ha estudiat empresarials i que tindrà baix la seua responsabilitat la regidoria d’Hisenda i la Comissió Especial de Comptes.
Judit Lleixà es farà càrrec exclusivament de Fires i Festes  i tampoc hi haurà canvis per a   la fins ara regidora de Benestar  i Família,Salut i Joventut,Montse Rodríguez que continuarà al capdavant de les tres a banda d’ ocupar el cárrec de la segona tinença a l ‘alcaldia.
Finalment Jordi Boronat  a part de les funcions inherents al seu càrrec d ‘alcalde ,portarà Urbanisme i  Personal.

També a Santa Bàrbara es constitueix la nova Corporació Municipal

Nou dels onze regidors van votar Jordi Boronat  que  repetirà com alcalde

(J.Roig).-També Santa Bàrbara va viure el passat dissabte la constitució de la nova corporació municipal amb el nomenament de les regidores i regidors  sortits de les eleccions municipals del passat 22 de Maig i que ,recordem,van donar com a resultat el triomf indiscutible del grup de CIU aconseguint 8 del 11 regidors que te el Consistori planer. Dos regidors van ser per a Unitat Planera i 1 per al Partit Popular .
A la sala de plens i en un acte obert al públic ,totes les regidores i regidors van prendre possessió del seu càrrec desprès de que es constituís la mesa d ‘edat integrada pel regidor de més edat ,que en aquet cas va ser  Fernando Llombart de Unitat Planera i el més jove ,que va ser Eric Bel,un dels nous regidors de CIU  que s’ incorporen en aquesta recent començada legislatura.

Un cop  jurat el càrrec,el onze regidors van passar a escollir al President de la Corporació Municipal i Alcalde. El cap de llista de Unitat Planera i el de CiU,Marc March i Jordi Boronat respectivament van ser els únics que van presentar  candidatura,abstenint-se de fer-ho Xavier Boque del PP.
Finalment  i per nou  vots contra dos, Jordi Boronat era escollit de nou,alcalde de Santa Bàrbara fins al 2015.

Xavier Boque va encetar el torn de paraules  felicitant el nou alcalde però demanant-li  acte seguit que fos l ‘alcalde de tots,no solament  dels qui  l’ han votat .”Que tots els planers i planeres  tinguin les mateixes oportunitats i que es defugeixi  dels “enchufismes” ,va dir,  per concloure oferint  les aportacions al poble que,com sempre ,es pugin fer des del PP

Marc March per la seua banda desprès de felicitar als nous regidors va dir que l’ intenció del seu partit serà la  de fer una oposició en positiu recolzant les iniciatives que creguin que són bones per al poble o criticant les que considerin negatives.

Finalment,Jordi Boronat ,sense  fer cap comentari a les paraules dels seus antecessors,va entrar directament a dir que era un dia gran per a Santa Bàrbara  amb la Constitució d’ un ajuntament  sorgit de les urnes   en un exercici democràtic que havia donat el nombre de regidors més gran mai aconseguit per CIU al municipi.

Desprès de repassar les obres més destacades que l ‘esforç d’ un poble ha aconseguit en els seus gairebé 200 anys d ‘historia ,el nou alcalde va dir ,per concloure,que a partir d ‘aquell moment es posava de nou el contador  a zero  i que començava un nou cicle per la poble.