Entrades

Esquerra Planera valora positivament el canvi de tarannà del nou equip de govern a l’ajuntament de Santa Bàrbara.

IMG_20151029_202945El cap de l’oposició Marc March es congratula de que es respongui els precs i preguntes el mateix dia del ple, sempre i quant, prèviament, s’hagin formulat per escrit.

També creuen que es una mostra de bona voluntat, la revisió de preus a la baixa de les piscines municipals, reivindicada pel grup i aprovada, amb algunes modificacions,  al darrer ple

(J.Roig/T.G.).-El darrer ple ordinari  celebrat a l’ajuntament de Santa Bàrbara, (i segon d’aquesta legislatura), va evidenciar una nova relació, més relaxada, entre els grups de l’oposició, Partit Popular i Esquerra Planera, i l’equip de govern amb majoria  Convergent.
Una primera mostra era les felicitacions que rebia l’alcalde i l’equip de govern per la decisió de rebaixar en gairebé un 6% les contribucions (L’IBI) i també reestructurar, a la baixa, els preus públics de les piscines municipals.
Més enllà d’aquesta qüestió, el portaveu d’EP, Marc March, deia des de l’emissora municipal, que aquest canvi de tarannà s’ha visualitzat també amb la fluïdesa amb la que l’equip de govern planer  dona resposta a les qüestions que es plantegen al torn de precs i preguntes del plens. March recordava que, a les darreres legislatures, aquestes respostes no es donaven fins desprès de  dos mesos, freqüència amb la que es convocaven els plens ordinaris. El regidor era conscient de que segons quines qüestions no es podien respondre al mateix ple per manca d’informació, per això celebrava que s’hagi trobat una fórmula, acceptada pel nou equipo de govern, com és la de comunicar-los-hi  prèviament les preguntes per escrit, de manera que el mateix dia del ple puguin tenir resposta sense perdre actualitat.

March també valorava positivament la revisió de les taxes per l’ús de les piscines municipals, una reivindicació dels seu grup que, encara que no s’ha dut a terme exactament com demanaven, si que explicita la bona voluntat d’escoltar les propostes que es considerin viables, encara que vinguin de l’oposició. ”Nosaltres demanàvem un abonament  de 15 passes a un preu especial i han aprovat el de 10. També demanàvem que els infants de 0 a 5  anys entressin gratis a les piscines i ells han posat una franja d’edat  fins als tres anys. És igual, estem contents i també ha sigut important per a nosaltres”, rematava el regidor d’EP.

Godall no va arribar a temps per a debatre la moció sobre la consulta.

P1000351

Tere Esmel, alcaldessa de Godall (Foto:J.Roig)

L’alcaldessa del municipi  diu que el ple on s’havia de presentar la moció estava convocat per al dia desprès de  la impugnació  la Llei de Consultes.
D’altra banda,CiU d’Horta lamenta que el PP “es burle” dels ciutadans en no voler debatre-la
La població de la Terra Alta celebrarà finalment el ple el 18 d’octubre

(J.Roig/T.G./Aguaita).-Segons les dades difoses a principis d’Octubre per l’Associació de Municipis per la Independència, un total de 920 ajuntaments, el 96% dels 947 municipis de Catalunya, i 37 consells comarcals han aprovat una moció de suport al dret a decidir i a la consulta del 9-N.Entre els que no ho han fet en hi ha tres de les Terres de l’Ebre i d’aquestes, un a la Terra Alta, Horta de Sant Joan i dos al Montsià Godall i Mas de Barberans.

En el cas de Godall, i segons ens explicava la seua alcaldessa Tere Esmel, la moció es va presentar quant la consulta ja estava impugnada. L’alcaldessa deia que no va creure oportú convocar un ple extraordinari per aprovar la moció de suport, quant a la setmana següent en hi havia un d’ordinari. “Nosaltres vam presentar la moció el dia 29 de setembre, el 30 es va produir la impugnació i el Ple estava convocat per al 31….allí esta la moció, no sé si servirà o no servirà” justificava.

En el cas del municipi terraltenc,el cap de l’oposició i portaveu de CiU a Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, ha denunciat que el govern del PP al municipi “s’ha burlat” del dret democràtic dels hortencs en no respondre la petició de CiU per celebrar un ple extraordinari amb l’objectiu de debatre la moció sobre el suport a la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9-N.
CiU recorda que la Llei de règim local determina que si una quarta part de membres del consistori demana la celebració d’un ple extraordinari cal convocar-lo en un termini màxim de 15 dies. Com que Convergència i Unió va sol·licitar-ho el 19 de setembre i el govern encara no ha respost, el ple extraordinari queda automàticament convocat pel desè dia hàbil a les 12 del migdia, que serà el dissabte 18 d’octubre.

Santa Bàrbara celebra aquesta tarda el primer ple radiat al nou edifici de l’ajuntament

sala plens

Nova Sala de Plens a l’ajuntament de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

(J.Roig).- Aquesta tarda a les 7:30, l’ajuntament de Santa Bàrbara celebrà la sessió plenària corresponent al mes de Juny on es debatran i es posaran a provació, entre altres, aquest punts que destaquen de l’ordre del dia:
El requeriment de pagament de les obres d’arranjament dels defectes existents en l’obra “Centre de Dia Municipal” i donar  compte de l’informe d’Intervenció de l’execució del pressupost 2014 al 1r. trimestre  i també de l’informe sobre el compliment dels terminis de pagament de les obligacions atenent allò que disposa la Llei , corresponent al 1r. trimestre 2014.

També es posarà a aprovació el Programa d’actes de les Festes Majors 2014, la Memòria dels actes taurins per a les Festes Majors 2014 i dos mocions, una sobre el traçat de l’Autovia A-7. i un altra per reclamar millores en el transport públic ferroviari a les Terres de l’Ebre.

Es dona la circumstància de que, el d”avui, serà el primer ple que es celebra a la nova Sala de Plens, habilitada al nou ajuntament i al costat mateix dels estudis de LPR, per lo que serà, també, el primer ple que es retransmet des de les noves instal·lacions.

Ascó obre divendres el procés de votació ciutadana per decidir l’ús de 0,5 MEUR del pressupost de 2014

ple_asco_475

Ple d ‘Ascó (Foto : elsingulardigital)

L’Ajuntament ha enviat una butlleta de votació a tots els domicilis del municipi i els veïns podran seleccionar cinc propostes d’una llista de 26.

(ACN).- L’Ajuntament d’Ascó (Ribera d’Ebre) obrirà aquest divendres a les quatre de la tarda el procés de votació de la tercera edició Pressupostos Participatius, una iniciativa que permet els veïns escollir el destí d’una partida de 500.000 euros del pressupost d’inversions de 2014 mitjançant una consulta popular.
Els habitants d’Ascó podran escollir un màxim de cinc de les 26 propostes que se sotmeten a referèndum, definides en sessions de debat obertes i en les quals se n’han inclòs dos de l’any anterior. Les que rebin més vots fins cobrir els 500.000 euros seran les que el consistori prioritzarà per executar-les durant l’any vinent. El govern municipal s’ha compromès a assumir la resta progressivament.

Les votacions començaran aquest divendres a les quatre de la tarda, coincidint amb la inauguració de la V Fira de Nadal i la III Mostra del Cava, a l’estand que l’Ajuntament instal·larà al recinte firal. El consistori ha tramèsa totes les llars del municipi una carta amb una butlleta de votació, que també es pot descarregar des de la pàgina web www.asco.net. Els horaris de votació seran, aquest divendres, de quatre a nou del vespre; dissabte i diumenge, de deu a una del migdia i quatre a nou del vespre; així com dilluns i dimarts a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic.