Entrades

Santa Bàrbara es declara, clarament, taurina

Pla general de la foto de grup dels alcaldes i regidors amb membres de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre a Alcanar, que van donar suport al document el maig de 2017.

El consistori aprova per unanimitat, i per donar-li plena validesa, l’Acord d’unitat i convivència per la festa dels bous presentat per l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre.

A principis del passat mes de Maig, coincidint amb l’inici d’una nova temporada taurina, l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre va voler fer un pas més en la defensa de la festa, involucrant als ajuntaments dels municipis on se celebren actes amb bous i va convidar als alcaldes a signar el que han anomenat: Acord d’unitat i convivència per la festa dels bous.

Entre els alcaldes assistents a aquella reunió, que es va celebrar a Alcanar, estava el de Santa Bàrbara, Alfred Blanch que va ser un dels que va signar el manifest de suport a la festa, signatura que es va ratificar oficialment la passada setmana en la darrera sessió plenària mitjançà l’aprovació per part dels tres partits que tenen representació al nostre ajuntament, PDeCAT, Esquerra Planera i PP.

Els ajuntaments que han decidit passar pel Ple el manifest, (com el nostre) ho han fet per donar-li plena validesa . El manifest consta de tres punts: respecte i protecció a la llei 34\/2010 que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya, defensa i promoció de cadascuna de les modalitats de la festa amb bous, i compromís en la tradició i la cultura des de la unitat i la convivència.

Santa Bàrbara aprova uns pressupostos “similars als del 2016”

15109463_10209746295608456_5954716080492166780_n

Sessió plenària on es van aprovar els Pressupostos 2017. (Foto: T.G.)

Contemplen tres  milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i tres mil euros menys en el de despeses.
Van ser aprovats per l’equip de govern convergent i el PP i el vots en contra d’Esquerra Planera.

(J.Roig/T.G.).-En la sessió ordinària de ple celebrada anit, l’ajuntament de Santa Bàrbara va aprovar, amb el vot favorable de l’equip de Govern de CiU i del PP i el vot en contra d’Esquerra Planera, els Pressupostos per al l’exercici de l’any 2017 que pugen un total de 3 milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i 3 milions cent tretze mil euros en el de despeses. Uns pressupostos que l’alcalde planer, Alfred Blanch, va qualificar de “continuistes” o “similars” respecte als del 2016 i que s’han basat amb les tres regles pressupostaries fonamentals: el compliment de la regla de despesa, els objectius del deute i l’estabilitat.

El regidor del PP Xavier Boqué, tot i estar en desacord en algunes partides com l’aportació que es fa a l’Associació de Municipis per la Independència, va justificar el seu suport als pressupostos convergents, per la bona disposició de l’alcaldia en atendre una de les seues propostes, referida a l’arranjament de l’antiga estació de Renfe que podria servir, en un futur, com a lloc dedicat a activitats juvenils.

Esquerra Planera no va donar suport als Pressupostos per dues raons. Marc March, el portaveu del grup va dir que no podien aprovar uns comptes que no eren els seus perquè, ni són socials ni participatius. D’altra banda no contemplen propostes que Esquerra considera importants, com per exemple la bonificació de les llicències digitals per als alumnes de l’ Institut o la bonificació per a tots els comerciants de la localitat que posin un estand a la Fira de l’Oli.

L’alcalde, Alfred Blanch, va respondre a aquestes argumentacions dient que, en lo referent a la bonificació de les llicències digitals, l’equip de govern no veu correcte donar diners a ningú de forma lineal per lo que aquest és un tema que s’hauria de treballar més i conèixer realment les necessitats puntuals de cada alumne.
En quant a les bonificacions als comerciants per la seua participació a la Fira, Blanch va dir que ja s’està fent, no exclusivament als comerciants locals, sinó a tots aquells que porten uns temps de fidelització concret.

L’equip de govern planer també va informar de que aquest tercer trimestre del 2016, l’ajuntament de Santa Bàrbara està pagant als proveïdors en un termini mitjà de 16 dies abans dels 60 que marca la normativa.

Esquerra Planera creu que la nova taxa de construccions, instal•lacions i obres és excessiva.

Tot i estar d’acord amb la resta, van haver de votar en contra del paquet de modificacions a les ordenances municipals perquè no ho van poder fer per separat.

Tampoc no van donar suport als comptes dels 2015 perquè, segons el seu portaveu, Marc March, “No podem ser corresponsables d’uns comptes que no controlem”.

capturada

(J.Roig).-El grup d’Esquerra Planera ha volgut justificar el seu vot contrari a les modificacions d’algunes de les ordenances municipals que l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Bàrbara va proposar i aprovar, amb el suport del PPC, en la darrera sessió plenària celebrada la passada setmana.
El portaveu del principal grup de l’oposició, Mac March, va dir que la seua intenció era poder votar cada una de les sis modificacions per separat, perquè amb la única que no estaven d’acord, per considerar-la excessiva, era en la que es refereix a construccions, instal•lacions i obres i que així ho van proposar al ple. Al no aconseguir l’autorització de l’alcalde per fer-ho així, es van veure obligats a votar en contra, tot i subratllar que amb la modificació de la resta, hi estaven d’acord per considerar-les positives.

Preguntat perquè no es van limitar a abstenir-se, si el desacord era amb una sola de les modificacions, March va dir que el vot emès era el que va decidir l’assemblea si, com va succeir, s’havia de votar tot el bloc. També aprofitava, una vegada més, per expressar la seua queixa pel poc marge de temps amb que l’equip de govern segueix informant-los, alhora que demanava respecte com a grup de l’oposició que ha estat votat per una part de la ciutadania.

El grup d’EP es va abstenir a l’hora d’aprovar el punt que feia referència als comptes del 2015 per considerar que, no són els seus comptes , “No podem ser corresponsables d’uns comptes que no podem controlar”, deia March.

L’ ajuntament de Santa Bàrbara bonificarà els vehicles històrics, els elèctrics i els híbrids.

 

capturada

El consistori planer va posar a aprovació la modificació d’algunes taxes municipals i la incorporació d’altres de noves, com per exemple la que s’aplicarà als nínxols usats.

El punt va ser aprovat pels grups de CiU i PPE, mentre que EP va votar en contra per estar en desacord amb la modificació de la taxa sobre construccions, instal•lacions i obres.

(J.Roig).-En la sessió plenària celebrada ahir a l’ajuntament de Santa Bàrbara es va proposar la modificació d’algunes de les ordenances fiscals i la incorporació d’altres de noves, entre les que cal destacar la que fa referència a la bonificació que s’aplicarà a partir d’ara a determinats tipus de vehicles. L’alcalde del municipi, Alfred Blanch va explicar a la corporació que, concretament els que es bonificaran són els considerats històrics i els elèctrics, que estaran exempts d’abonar els corresponents impostos, mentre que els híbrids tindran una reducció del 50 % i els de més de 25 anys una bonificació del 25 %.

Es va aprovar també la modificació de la taxa sobre construccions, instal•lacions i obres que ara anirà lligada amb la de llicències urbanístiques i per a la que s’estableix una quota mínima de 30 euros.

Es va proposar també una nova taxa de 15 euros pels tràmits que ha de fer l’ajuntament amb la Guardia Civil per tal d’obtenir les targetes d’armes de 4ª categoria, (escopetes i pistoles d’aire comprimit), i també s’incorpora una nova taxa per als nínxols usats que serà la meitat de lo que es paga pels nous. També es va modificar els preus que han de pagar els majors de 65 anys pels cursos de natació o els “bonocursets” que tindran una bonificació de 5 euros .Finalment es va proposar també retocar el preu dels anuncis del programa de Festes que s’arrodonirà un cop s’hagi aplicat l’iva.
El conjunt de propostes es va aprovar amb els vots del grup de CiU i PPC, mentre que el grup d’Esquerra Planera va votar en contra, tot i estar d’acord amb tots els punts , menys amb el que feia referència a la taxa de 30 euros que s’aplicarà sobre construccions, instal•lacions i obres i que, com va puntualitzar l’alcalde, va lligada a la dels tràmits administratius que genera l’obtenció de llicències urbanístiques.