Entrades

Santa Bàrbara és un dels municipis ebrencs que podria recuperar el servei 24 hores d’Ambulància

capturada

Part del quadre de professionals que donen servei al Cap Santa Bàrbara,davant l ‘ambulància.(Foto:J.Roig)

El Parlament aprova una moció que reclama recuperar tres serveis d’ambulància a les Terres de l’Ebre
La resolució ha estat presentada per Catalunya Sí Que es Pot i ha rebut el suport de Ciutadans, PSC, i PP i l’abstenció de la CUP, mentre que Junts pel si i va votar en contra.

ACN Barcelona .– La diputada de Catalunya Sí Que es Pot per al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Hortènsia Grau, ha presentat la resolució, aprovada aquest dijous, que insta el Govern a recuperar tres servies d’ambulàncies que es van retirar amb el nou concurs de transport sanitari a les Terres de l’Ebre.

Seguint les peticions de la plataforma ‘Salvem les Ambulàncies de les Terres de l’Ebre’, la moció demana recuperar el servei nocturn de l’ambulància de suport vital avançat (SVA) de Sant Jaume d’Enveja (Montsià), el servei d’ambulància SVA medicalitzada 24 hores a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i el servei complet de les ambulàncies de Xerta (Baix Ebre) i Batea (Terra Alta).

La resolució s’ha aprovat amb els vots favorables de Ciutadans, PSC, i PP, l’abstenció de la CUP i el vot contrari de Junts pel Sí.

Amb la moció, la diputada Hortènsia Grau ha traslladat al Parlament les peticions de la plataforma ‘Salvem les ambulàncies de les Terres de l’Ebre’. A més de la recuperació dels serveis retallats, el text de la resolució aprovat també reclama garantir que aquelles unitats que en els darrers anys s’han reduït tornin a funcionar les 24 hores. Es tracta dels casos de Santa Bàrbara, que va passar de 24 hores a 11 diürnes, de Sant Jaume d’Enveja, Xerta i Batea que van passar de 24 a 12 hores nocturnes.

La plataforma ‘Salvem les ambulàncies de les Terres de l’Ebre’ ha recollit més de 17.340 amb la finalitat d’adreçar la mateixa petició al gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, i al delegat del Govern, Xavier Pallarès. Això, segons la diputada, fa que la demanda de restablir els serveis d’ambulàncies “vingui avalada” per la ciutadania del territori.

Santa Bàrbara recolza la moció de la plataforma “Salvem les Ambulàncies”

sal

Manifestació al pont Lo Passador el passat novembre (Foto : Plataforma “Salvem les Ambulàncies”

Tot i que la nova estructura assistencial no afecta directament el municipi, la moció es va aprovar unànimement, “per solidaritat”.
El nostre poble segueix tenint una ambulància de dia, però es veu afectat el servei nocturn que ens prestava Amposta, al quedar-se la ciutat amb una sola de les dos que tenia fins ara.

(J.Roig).-Els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Santa Bàrbara (CIU-EP-PP), van aprovar a la sessió plenària del passat desembre, la moció que la plataforma Salvem les Ambulàncies ha presentat als ajuntaments ebrencs on es reclama que “no es retiri cap ambulància a les Terres de l’Ebre, ni total ni parcialment i que a més a més, aquelles unitats que fa quatre anys es van retallar, tornin a donar servei les 24 hores”, tot argumentat que “amb el nou concurs d’adjudicació del servei hi haurà poblacions amb una manca greu de cobertura sanitària”.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, va dir que, encara que aquesta nova fórmula assistencial no ens afecta directament, ja que Santa Bàrbara segueix tenint el servei diürn d’ambulàncies com fins ara, presentaven aquesta moció igualment per tal de mostrar la seua solidaritat amb la resta de territori.

El portaveu del principal grup de l’oposició, Marc March, Esquerra Planera, va dir que el seu grup recolzava la moció perquè estan convençuts de que, encara que s’ ofereixin millores en les prestacions i equipaments en els vehicles de la nova empresa, (que es va fer càrrec del servei el passat mes de Novembre), les ambulàncies han d’estar als pobles, “perquè el temps de desplaçament d’una ambulància pot salvar vides”, argumentà.

Recordem que la Plataforma Salvem les Ambulàncies denuncia la reducció d’alguns serveis assistencials, totalment o parcial, a Sant Jaume d’Enveja, l’Ametlla de Mar, Amposta, Móra d’Ebre, Xerta i Batea. En el cas del CAP de Santa Bàrbara, tot i que com hem dit, segueix tenint servei diürn d’ambulàncies, si que patirem les conseqüències de la retallada del servei nocturn que ens donaven els vehicles de la base d’Amposta que s’ha quedat amb una sola ambulància de les dues de les que disposava fins l’any passat la ciutat.