Entrades

Santa Bàrbara valora positivament les recentment acabades Jornades Culturals

13161806_10209733415076860_3693557999241906406_o

Una de les escenes dels “Viatge al passat Planer”. (Foto:A.Ollés)

L’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, en destaca la participació de les entitats del poble i de la gent en general.
Tot i la petició per a que es torni repetir “El Viatge al Passat Planer”, un dels actes més singulars que s’han realitzat, sembla que no podrà ser per la dificultat tècnica que comporta.

(AdSB/J.Roig).-Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tots els anys, entre els mesos d’abril i maig s’organitzen les Jornades Culturals. Normalment, aquestes comencen el cap de setmana anterior a Sant Jordi i acaben amb la festivitat de Sant Gregori. Aquest any però es van allargar un poc més i van començar una setmana abans amb la celebració de la setmana d’audicions i concerts de l’Escola Germans Arasa els Flarets i també van acabar una setmana més tard per poder coincidir amb la celebració del Dia Internacional dels Museus que es va celebrar el passat dissabte, 21 de Maig

El balanç que en feia l’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch des del web municipal parla de l’èxit que cada any tenen les Jornades Culturals i en destaca la participació de les entitats del poble que són majoritàriament les que organitzen els diferents actes que s’ha celebrat, però també de la gent en general que hi participa com a públic i que els hi dona sentit. Blanch diu que tot això encoratja a l’Ajuntament a seguir treballant per la cultura i la identitat planera.
Si fem un breu repàs a aquestes activitats recordem que, oficialment van començar el dissabte 16 d’abril amb la inauguració i la presentació del primer llibre de l’Associació de Poetes “Poemes al Vent”, a càrrec d’Albert Guiu, professor de literatura castellana, escriptor i poeta, amb recital poètic i amb el concert a càrrec de la Banda de Música Unió Musical Jaume Balmes.

Des del 11 d’abril i fins al 22 de maig es van anar seguint tot un ampli ventall d’activitats com: xerrades amb “El tresor de les emocions” organitzada per l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes i “Consells de seguretat al domicili, via pública i a Internet” organitzada per les Dones Planeres. Sortides a Sant Rafael del Riu i a l’església parroquial del municipi organitzades pel Centre d’Estudis Planers, a Lleida i les Granyenes de les Garrigues organitzada per les Dones Planeres i la romeria a Temps de Terra organitzada per la Penya Amics dels Cavalls. Activitats infantils a l’Smartcentre, el Centre Obert l’Oliveta, la Llar d’Infants les Beceroles, a l’Escola Jaume Balmes i a l’Hotel d’Entitats amb el taller de DJ’s. Les presentacions dels llibres Bolets del Port II i El llagut de les paraules. L’exposició “Pedra Seca” amb la col•laboració del Museu de les Terres de l’Ebre i la Diputació de Tarragona. Una de les activitats que més públic va congregar va ser Viatge al Passat Planer, espectacle amb representacions, música i ball al carrer organitzat pel Centre d’Estudis Planers, la Coral Santa Bàrbara i El Grup Teatral Planer. El president d’aquests darrera entitat, Jose Luis Ferré, deia que fins i tot han rebut molts peticions per a que l’espectacle es torni a repetir, cosa que és difícil per la problemàtica tècnica que implica el desplaçament dels diferents esquetxos i per la manca, sobre tot, d’actors.

Finalment destacar també altres actes rellevants com l’entrega de premis del XXV Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara que va comptar amb la representació de l’obra Maleïda Poma! d’Anna Ballester, obra de teatre interpretada pels alumnes de 1r d’ESO de l’Institut les Planes; la festivitat de Sant Jordi, amb la venda de roses i les lectures en veu alta, a la plaça Cid i Cid, a més d’altres actes de caire cultural per celebrar la diada; i la festivitat de Sant Gregori, el dia 9 de maig amb els actes més institucionals i la inauguració de l’Hotel d’Entitats i els dies 13, 14 i 15 de maig amb els actes de caire més tradicional.

Andreu Arasa, el primer planer que jugarà amb el Barça

andreu

Andreu Arasa Fort (Foto:T.G.)

El jove de Santa Bàrbara debutarà amb el juvenil B de FC Barcelona a partir del proper mes d’agost.
Actualment està jugant  amb la Rapitenca en la categoria cadet de la Divisio d’Honor.

(J.Roig/T.G).-El planer Andreu Arasa jugarà la temporada propera amb el juvenil B de FC Barcelona  desprès de les gestions que l’han portat finalment a signar amb el club blaugrana. D’aquesta manera el jove jugador de Santa Bàrbara, tot i que des de fa anys està a la Rapitenca, es convertirà en el primer planer que juga al Barça.

En una entrevista a La Plana Ràdio, Andreu recordava que tot va començar quant un altre planer, Agustí Zaera, com a observador del Barça a les Terres de l’Ebre el va portar a provar juntament amb altres  jugadors de la Rapitenca. Enguany, jugant a la màxima categoria cadet com és la Divisio d’Honor, que és on els observadors es fixen més amb els jugadors, és quant ha tingut la segona oportunitat, “sobre tot gràcies a Agustí Zaera que com a observador del club ha anat passant informes i els entrenadors del juvenil i el cadet han vingut algun partit a veure’ns”, reconeixia Arasa.

Andreu acabarà la temporada a la Rapitenca i els estudis de l’actual curs aquí. Tot i que el contracte que ha signat per tres temporades, començarà el proper mes de juliol, serà a partir del mes d’agost quant  començarà a jugar els primers partits de  la pre temporada amb el juvenil B de FC Barcelona. A partir del setembre viurà a la Masia junt amb els companys que arriben d’altres països o territoris arreu de l’Estat o de Catalunya que s’integren a Can Barça, on estudien, entrenen i juguen.

L’afició al futbol és heretada del seu pare que va jugar amb el CF Santa Bàrbara, on el jove Andreu va debutar , tot i que ja com elevi, va començar a jugar, fins ara, a la Rapitenca.

Andreu  i la seua família, a banda de la satisfacció i l’orgull que significa poder aconseguir un somni com és el de jugar al club blaugrana, són conscients de l’esforç i sacrifici que comporta aquesta oportunitat, tant des de la perspectiva esportiva, como de la formativa.”Un dels punts que li han deixat més clars , és que la formació acadèmica és fonamental i la veritat és que s’ha posat les piles, està treballant molt” deia  la seua mare Mercè Fort. I es que Andreu, haurà de compaginar el seu treball a la gespa, amb els estudis d’INEF que  iniciarà a partir del proper curs i  en aquesta nova etapa de la seua vida

Una planera entre els tretze premiats per la Cambra de Comerç


La Cambra de Comerç de Tortosa reconeix tretze empreses ebrenques com a “exemple de superació”

El portal Surtdecasa.cat,del que n’és sòcia Anna Zaera rep el premi al ‘emprenedoria.

(Redacció/J.Roig).-Així ho va donar a conèixer el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, en l’acte d’entrega de la segona edició dels Premis Cambra, que va tindre lloc dijous passat  a la nit a l’Hotel Villa Retiro. L’ens cameral va reconèixer tretze empreses com a “exemple de superació”.
Va ser la nit dels reconeixements a l ‘empresariat del territori i l’objectiu era, com ara fa dos anys, injectar optimisme entre els empresaris. La Cambra de Comerç de Tortosa va entregar el passat  dijous a la nit els segons Premis Cambra en un acte que va fer destacar  les empreses guardonades .
Els tretze reconeixements de la nit es van atorgar en categoria de Millor Estratègia i Iniciativa, a Arrossaires del Delta, Productos i Pinturas Tarragona i SB Grup.
En Internacionalització, els premiats van ser per  Cerima Cherries, Celler Bàrbara Forés i Grup Balfegó.
En Innovació, Talleres Cornet, SAT Apícola el Perelló i Fusió Bonfer.
En Responsabilitat Social Empresarial, Industrias Rehau, Marlla SCP i Poble Nou Resort.
Finalment també es va reconèixer el portal Surtdecasa.cat amb un premi a l’Emprenedoria. Cal destacar que la planera Anna Zaera és una de les dues sòcies que editen i dirigeixen aquest portal d’ Internet dedicat a la promoció i difusió de les  activitats culturals i lúdiques que es duent a terme al territori cada setmana.
Finalment  l’ens cameral va voler reconèixer quatre entitats del territori: la Unió de Comerç Rapitenc, per la seua campanya Olepoints; la Fundació Dr. Ferran, l’Escola d’Hostaleria Via Magna i la Fira del Raure de Ginestar.

El planer Xavi Gisbert busca joves promeses del futbol per a la selecció de Qatar

Foto: Xavi Gisbert

Aquest país del golf pèrsic organitza el Mundial de Futbol al 2022

(J.Roig/T.G./G.E.) L ‘any 2002,l ‘actual president del FC Barcelona Sandro Rosell  va fundar l’empresa Bonus Sports Marketing, S.L. (BSM) dedicada al màrqueting esportiu.

Entre d’altres projectes destacables que ha desenvolupat, hi ha el projecte Football Dreams, que combina la part esportiva amb el desenvolupament social i la formació educativa dels nens, i fou ideat per Josep Colomer, ex-responsable del futbol base del Barça quan Sandro Rosell n’era vicepresident .

Actualment  Colomer es qui dirigeix l ‘empresa  on i treballa un veí del nostre municipi exercint  la singular professió de scout o lo que seria lo mateix  :”descobridor de talents futbolístics.

Xavi  Gisbert forma part d’ un equip  de quatre  persones que viatgen regularment a diversos països d’ Àfrica i Àsia  a la recerca de joves futbolistes d ‘edats compreses al voltant dels 13 anys. L’ objectiu  actual és nodrir de bons futbolistes  l ‘estat de Qatar  amb vistes a convertir  aquest país  per  un costat  en un exportador de bons futbolistes   aprofitant que  aquest país del golf pèrsic  acollirà al 2022   la XXII edició de la Copa Mundial de Fútbol.

Gisbert explicava d ‘aquesta singular professió que  les estades a cada país solen durar uns 15 dies,al decurs dels quals  poden veure jugar uns quinze mil nens,moltes vegades pels carrers,  dels quals l ‘equip del que forma part  en tria uns 50 que encara tindran que superar la selecció  dels directius de l ‘empresa que són els que decideixen els tres que viatjaran a Qatar per a ser candidats a formar part de la selecció de futbol d ‘aquell país al 2022.

Gisbert a exercit la seua professió a països com Senegal,Kenia,Thailàndia,Vietnam o  Mali . Nigèria és un dels  darrers països  on han estat el “caça talents” planer  on fins i tot tenien que fer el seu treball acompanyats per les forces  de seguretat ,considerant que aquest és un país d’ alt risc. Dintre d’ uns dies el destí serà Costa de Marfil,per seguir cap a Costa Rica i Paraguai.