Entrades

Santa Bàrbara escalfa motors per Festes Majors

Dimecres es va fer el sorteig de la distribució dels 120 carros, carretes i bastides apuntats per a la plaça de bous, de les 63 taules per al ball de festes majors, i, aquest cap de setmana, hi ha la festa remember del Club de Futbol, el canvi de pubilles i l’homenatge al planer absent.

Avui divendres, els comerços que ho han pogut fer, han sortit amb les ofertes al carrer i també ho faran demà dissabte.

Aquesta tarda a les 18 hores a l’estadi municipal, i formant part de les jornades esportives, es portaran a terme les 12 hores de pàdel, tennis i futbol sala. També, aquest cap de setmana, es realitza el muntatge de la plaça de bous.

Un altra proposta és la que els veïns i veïnes del barri de les quatre carreteres tradicionalment realitzen en motiu de Sant Cristòfol patró dels conductors: el dissabte la missa a les 20h i posteriorment la benedicció de vehicles, una tradició que es porta a terme al nostre poble des de fa molts anys.

La nit de dissabte a les 24 hores a l’estadi municipal es podrà gaudir d’una festa remember amb diferents dj’s convidats; el local Axel Gil, com també Toni Rico, Xavi Caballé o John Caper.

Diumenge arriba un dels moments més especials, el canvi de pubilles, on les de l’any passat donaran el relleu a les que aquest any seran les representants de la festa major.

En aquest acte també hi haurà la festa del Planer Absent on la planera Carolina Corcuera Figueras en serà la pregonera. La pregonera va marxar a estudiar als 18 anys traducció i interpretació, ha residit a Glasgow, a Itàlia, i ara fa 8 anys que treballa a Brusel.les en una empresa belga de venda de metalls per a la indústria. Corcuera domina 5 idiomes i ara està estudiant Flamenc. Està molt satisfeta que hagin pensat en ella sobretot perquè coincidirà amb el pubillatge de la seva neboda Sara Roiget Corcuera.

Les activitats el diumenge finalitzaran amb la projecció d’un vídeo local a càrrec de Guillermo Gaya i Josep Gorres que tractarà sobre el “4o aniversari d’ajuntaments democràtics” i que es projectarà a la plaça Cid i Cid a les 22 hores de la nit.

Carolina Corcuera Figueras serà la planera absent d’aquest any

La jove Planera resideix a Brussel·les i treballa en una empresa de venda de metalls. Va rebre la notícia amb molta il·lusió, sobretot perquè la seva neboda Sara Roiget Corcuera també és una de les pubilles de la Festa Major i podran compartir l’acte.

De petita la Carol, quan li preguntaven de qui era filla sempre deia de Corcuera i Mari Carmen Figueras, neboda de Paquita la coixa. Va marxar als 18 anys a estudiar a Barcelona traducció i interpretació. Ha residit a Glasgow i a Itàlia, tot i que ara fa vuit anys que viu a Brussel·les on ha treballat en diferents empreses al departament de ventes. Actualment la feina que realitza està  relacionada amb la venda de metalls per a una multinacional Belga.

A Carol sempre li han agradat molt les llengües, en domina cinc; Català, Castellà, Anglès, Francès, Italià i ara està estudiant Flamenc. Entre les seves aficions practica molt l’esport, el crossfit, curses amb bicicleta i el pol dance, i cada matí va al gimnàs; ens recordava que “vaig practicar twirling de petita i el pol dance ha permès que segueixi treballant l’elasticitat, el primer que faig cada matí és anar al gimnàs”.

La planera explica que “des de la distància, Santa Bàrbara és un municipi que sempre està en canvi constant,  ara m’he d’aprendre les noves direccions” les activitats que no es perd mai quan viu les festes són el ball i els bous on pot retrobar-se amb els amics.

A Brussel·les algun cop ha coincidit amb un altra planera que també hi resideix, Isabel Royo, i darrerament, ha rebut la visita d’un grup de joves i professors de l’Institut que hi van estar de viatge. Ens parla de la capital, com una ciutat on hi ha moltes activitats on no et pots avorrir, la gent va molt més ràpida i accelerada que al poble, però sempre hi ha diversió.

Una de les seves passions són els viatges i n’està preparant un que la portarà durant cinc setmanes a recorre l’illa de Cuba amb bicicleta.

Torna a Santa Bàrbara per Festes Majors, per Nadal, però sobretot sempre que pot per estar amb la seva família “a qui més enyoro és a la meva mare però ella ja no està quan hi vinc”. Tot i que no podrà estar totes les festes majors, sí que aprofitava per desitjar que la gent les gaudeixi al màxim.