Entrades

La planera Tere Arasa Pla exposa a La Galera.

capturadaCompartirà l’exposició juntament amb les obres de Rosa Febrer Marques

(Redaccio/J.Roig).-Des d’avui 2 de novembre i fins el proper l’11 de desembre la Sala 2 de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició de pintura de les artistes:Rosa Febrer Marques i Tere Arasa Pla.

Rosa Febrer és el primer cop que exposa al Museu Terracota, mentre que Tere Arasa ho va fer en una altra ocasió amb una exposició col•lectiva amb el grup Associació Benicarló Art.
Rosa Febrer és nascuda a Benicarló tot i que resideix a Ulldecona, ha estudiat a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa i a l’Escola de Narcís Galià.
Ha obtingut infinitat de premis des del 1998 fins a l’actualitat tant en la modalitat pintura ràpida com en pintura convencional i ha realitzat exposicions a diverses ciutats: Tarragona, Vinaròs, Alcanar, Ulldecona, Benicarló i Tortosa.
La pintura de Rosa és figurativa,representant escenes de la vida quotidiana, paisatges, natures mortes, carrers dels nostres pobles, etc

Tere Arasa, veïna de Santa Bàrbara, és autodidacta. Des de molt jove ha tingut una enorme afició pel món de l’art en pràcticament totes les seves vessants: dibuix, pintura a l’oli i acrílica, estampació, orfebreria, terrissa, etc.
Ha participat en diferents concursos de pintura ràpida de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta, Baix Camp i Maestrat, havent estat premiada en diferents ocasions.
Ha realitzat exposicions particulars i col•lectives a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Maestrat i també a Vinaròs i Benicarló.
La pintura de Tere, és figurativa i li agrada pintar, sobretot, paisatges de les nostres terres. Una llum tènue i viva, alhora, emplena les seves obres, plasmant la realitat d’allò que veu i copsant fins el darrer detall.
Tere retrata les nostres terres, els seus racons i tot allò que ens ofereixen, a través d’una tècnica quasi perfecta que ens permetrà gaudir de tot allò que contemplem amb una immensa placidesa.
Les obres de les dos autores es podran veure fins al l’11 de Desembre al Museu galerenc de dimecres a divendres en horari de 9’30 a 13’30 h; i els dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

L‘absis de la capella del cementiri acollirà una escena de l ‘enterrament de crist obra de Gerard Barberà.

DSCN2977

Gerard Barberà (Foto J.Roig)

(J.Roig).-En parlar de les millores que els darreres 4 anys s ‘estan fent al Cementiri  Municipal, l ’alcalde de Santa Bàrbara,ja va avançar fa uns dies que una de les darreres actuacions que s’ hi faran,serà  la restauració de la capella  que  inclourà un mural de l ‘artista planer Gerard Barberà.

De fet  i segons que explicava el mateix Barberà  a la nostra emissora és  tracta d’una reivindicació del mateix artista expressada fa uns anys  i que ara,finalment,sembla que serà una realitat,un cop es facin les obres per adequar  els nivells de les parets del absis  al mural que s’hi vol imprimir.

L’ intenció de Gerard és recrear,al absis de la capella, una escena complerta de l ‘enterrament de Crist .L ‘artista creu que es millor fer-ho així que no pas dividir-ho  en tres escenes

L‘artista està preparant ja el projecte del  treball  a mida natural  aprofitant els seus estudis a l ‘Escola d ‘Art de Tortosa ,projecte que traslladarà desprès a les parets de l ‘absis de la capella.
Aquesta no és la primera pintura religiosa que fa Gerard, ja que  l ‘església arxiprestal de Santa Bàrbara  acull un  mural seu  al  sagrari  i un altra a una de les capelles laterals del temple

Els alumnes del col.legi de l’ Angel Apasa realitzen quadres solidaris

2013_fondo-naranja(Redacció/J.Roig).-Aquest any amb motiu del Xè aniversari de la Llar-Residència l’Àngel APASA  d’ Amposta , els usuaris de la llar han realitzat una sèrie de quadres solidaris pintats a mà per ells mateixos. Els quadres són ecològics i amb temàtica lliure.

Els quadres pintats pels nois de la llar estan a la venta i tot l’import d’aquesta venta anirà destinat a diferents entitats socials d’Amposta. És una mostra de solidaritat d’APASA envers la societat civil i també els nois de la llar són conscients de la greu situació econòmica i volen ser solidaris amb Amposta i amb les persones més vulnerables

Aquests quadres van estar exposats a l’estand que tenia  APASA dins de la III Edició de Fira Tots, ubicada al pavelló de fires d’Amposta els  passats dies 7, 8 i 9 de Juny. A partir d ‘avui  s’exposaran pels diferents restaurants d’Amposta per la col.laboració del conveni signat amb els restauradors.

Gerard Barberà exposarà en solitari part de la seua Obra, “Vençuts”

 

Fragment de l' obra "Vençuts" de G. Barberà

L ‘exposició forma part  d’ un mural on Barberà vol representar aquells persones espoliades per la societat  actual.

(J.Roig/T.G.).-El proper divendres,sis de Juliol,el planer Gerard Barberà exposarà en solitari per primera vegada al nostre poble, presentant una interessant i singular obra que l ‘artista a batejat amb  el nom de “Vençuts”
El veterà pintor del nostre poble deia que es tracta de una obra inspirada  en una fotografia que va veure,temps enrere, a un diari i a partir de la mateixa ha anat desenvolupant un mural de grans dimensions que desprès ha seqüenciat en quadres més petits amb cadascuna de les figures que la composen.
L’ exposició està formada,de moment ,per quatre de les diverses figures que composen el mural i mostren formes humanes nues. L ‘artista vol representar amb aquestes figures a aquelles persones que han estat vençudes per la societat,per l’ injustícia o per la vida mateixa ,quedant-se absolutament sense res,ni tan sols ,sense dignitat. En definitiva ,l ‘artista vol representar  amb aquesta exposició una denuncia social molt d ‘actualitat.
Barberà està apadrinat en aquesta exposició per Leonard Escoda,professor de l’ Escola d’ Art i Disseny de la Diputació a Tortosa,que lloava l’ obra de Gerard tot dient que l’ exposició no mostra “qualsevol cosa”.”Gerard tenia un tema i el mostra amb els seus quadres com un escriptor o fa amb les pàgines d’ un llibre” deia.
L’ obra es podrà veure a partir del sis de Juliol i fins el dia 15 a la Sala de Plens de l’ Ajuntament de Santa Bàrbara.