Entrades

Els alumnes de Santa Bàrbara, com a la resta de territori, avui tornen a classe.

Al nostre poble els alumnes es trobaran amb el nou aspecte que té el passeig de les Escoles, en el tram que dona a la façana principal del centrepasseig escoles

(J.Roig/T.G./ACN).-El curs escolar comença aquest dilluns a Santa Bàrbara, igual que a les Terres de l’Ebre, i amb un lleuger increment d’alumnes però també de docents. Segons les dades presentades la passada setmana pel Departament d’Ensenyament, aquest curs, al conjunt del territori s’han matriculat 29.005 alumnes, un 1,92% més que el curs anterior. Com passa a tot Catalunya, l’alumnat creix en totes les etapes, excepte en educació infantil que davalla, majoritàriament a P3 per la caiguda demogràfica però també pels moviments de població. Aquest curs també s’incrementa la plantilla de docents als centres públics amb 2.248 professors, 37 més que el curs anterior. D’altra banda, Ensenyament també va informar de l’ampliació de la formació professional dual en col•laboració amb empreses del territori que aquest curs arribarà a les quatre comarques.

Concretament a les Terres de l’Ebre el curs comença avui amb 547 alumnes més que l’any anterior, el que representa prop d’un 2% d’increment. Dels 29.005 alumnes que acolliran el centres ebrencs aquest curs, 5.410 ho faran al cicle infantil, 10.834 a primària, 7.146 a secundària, 2.042 a batxillerat, i 3.573 als cicles formatius. D’aquests, un 87,60% és alumnat obligatori de l’escola pública, i un 12,40% de la concertada.

Per comarques, el Baix Ebre aglutina 13.387 alumnes, el Montsià 11.045, la Ribera d’Ebre 3.155, i la Terra Alta 1.418.

Una altra de les característiques d’aquest curs després d’alguns anys de reducció o manteniment, la plantilla de docents creix lleugerament, en concret un 1,67%. En total hi haurà 2.248 mestres i professors , 37 més que el curs anterior i que es distribueixen en: 1.161,5 a infantil i primària, és a dir, un poc més de la meitat i 1.006 a secundària i 80,5 a altres.

Al nostre poble, els alumnes es trobaran avui en el seu primer dia de classe amb el nou aspecte que té el passeig de les Escoles, en el tram que dona a la façana principal del centre i desprès de les obres d’arranjament i millora que s’han fet aquest estiu i de les que destaca una tanca a la vorera per delimitar l’espai on els nens deixen les bicicletes, amb l’objectiu de què no tinguin accés directe a la calçada per on hi ha una gran afluència de trànsit rodat, sobretot en època de collita.

Comencen les obres al darrer tram del Passeig de les Escoles de Santa Bàrbara

El tram que va des de la cruïlla amb el carrer Sant Rafel i la Cooperativa va ser urbanitzat essent alcalde Joaquim Martí, a la legislatura 2003 2007escescol 

Les obres actuals afecten  uns 200 m. d’aquesta transitada via i significaran una inversió, compartida entre la Diputació i el municipi, propera als cent mil euros.
Es preveu que l’obra estigui enllestida coincident amb el començament de curs i el començament de la temporada oleícola.

(J.Roig).-Aquest dilluns començaven els treballs de remodelació del darrer tram del Passeig de les Escole, el que va des de la cruïlla amb el carrer Sant Rafel a la del carrer Verge de Montserrat i que ha de dignificar i donar un nou aspecte a aquesta transitada via urbana del nostre poble i sobre tot una millor funcionalitat.
El primer tinent d’alcalde i darrerament també portaveu de l’equip de govern de CiU a Santa Bàrbara, Alfred Blanch, ha dit des de l’emissora municipal que les obres consistiran en la canalització dels pluvials del tram afectat i la connexió amb els de la resta de passeig, l’alineació de les voreres i especialment en l’elevació de tota la zona del vial que hi ha enfront de les Escoles, que anirà amb una pavimentació diferent per  convertir-lo en un gran pas de vianants i com a element dissuasiu per que els vehicles es vegin obligats a reduir velocitat, tenint en compte que és una zona escolar.

Blanch també explicava que les obres han començat ara, just coincidint amb l’acabament de l’actual curs escolar per tal d’afectar mínimament el centre i que la previsió és de que estigui acabat en començar el nou. “A part de l’escola, sabem que desprès ve la temporada de l’oliva i que és una zona molt transitada “ deia el regidor.

El tram més llarg del  Passeig de les Escoles, que va des de la cruïlla amb el carrer Sant Rafel i la Cooperativa, va ser urbanitzat essent alcalde Joaquim Martí, a la legislatura 2003/ 2007  quedant pendent la zona sobre la que ara s’ha començat a actuar. Aquesta obra té un pressupost aproximat de 100.000euros que seran finançats per la Diputació de Tarragona que aportarà el 60 % del cost, mentre que el municipi es farà càrrec del 40 % restant.

Cal destacar que la zona que ara es vol dignificar és una obra llargament reivindicada per la població ja que suporta un gran volum de trànsit tant humà com automobilístic convertint-se en una de les artèries principals del municipi.