Entrades

Ahir s’ inaugurà oficialment les obres de remodelació del Parc Municipal

1277191_10201424999501254_185662580_o

Vista del parc el dia de la inauguració (Foto.T.G.)

Les obres han  significat una inversió  total  de 92.000 euros
L’ inauguració va anar seguida  d’una gran festa dirigida a joves i adolescents del poble
Ahir també es va inaugurar el nou Mercat Municipal.

(J.Roig/AdSB/ T.G.).-Com ja avançàvem a finals de la passada setmana ,ahir Santa Bàrbara va viure un dia de festa especial  al coincidir la inauguració del nou Mercat  Municipal i la remodelació del Parc. Inauguracions que van córrer a càrrec del Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre  Xavier Pallarès i que es van convertir  en una gran festa dirigida a joves i adolescents del municipi  que s’allargà tot el dia, fins ben entrada la nit ,acabant amb el concert d’Albert i la Banda dels Tretze al mateix Parc Municipal.

Una  subvenció de la Generalitat de Catalunya, a través del seu pla d’inversions als municipis (PUIOSC), va servir  per realitzar aquesta  important remodelació al Parc Municipal de Santa Bàrbara, amb l’objectiu ,segons justificava   l ‘alcalde de Santa Bàrbara,Jordi Boronat , de revitalitzar la vida social, donar-li un ús més cívic i adequar un espai característic de la població que des de la seva creació, l’any 1954, no havia sofert cap intervenció d’aquesta consideració.

També s’ha aprofitat aquesta intervenció urbanística per esmenar deficiències de disseny, com per exemple les inundacions que sofria en dies de molta pluja.

La intervenció al parc ha estat realitzada per la brigada municipal de la construcció i industrials de la població, i ha estat dirigida pels serveis tècnics de l’Ajuntament, conjuntament amb l’aparelladora local Marina Roé.
La remodelació del parc ha constat de quatre fases ben diferenciades: moviment i aportació de terres, canalització de l’aigua pluvial, renovació dels serveis i instal•lació de mobiliari urbà; quatre anys enrere s’havia procedit a canviar tot el sistema de lluminàries aprofitant la renovació de l’enllumenat públic.

Amb la instal•lació dels últims elements al parc i el tancament de l’obra, es donava  per acabada la intervenció que ha suposat  una inversió  total  de 92.000 euros , dels quals 55.000 euros han correspost a la subvenció de la Generalitat de Catalunya.

Cap de setmana d ‘inauguracions a Santa Bàrbara

nou-mercat-mpal-1-300x225

Mercat Municipal de Santa Bàrbara (Foto J.Roig)

E l Delegat del Govern ha estat invitat a descobrir les plaques del nou mercat municipal i  la  de les obres de remodelació del Parc municipal.

Al Parc es farà una jornada lúdica amb activitats infantils i un concert musical ,mentre que al mercat es farà un recorregut  per  les diferents parades i una visita a la resta de l ‘edifici on,properament s’ ubicaran les oficines municipal i la ràdio.

L ‘arranjament del Parc s’ ha pogut fer amb una subvenció de 55.000 euros i l ‘edifici del Mercat s’ ha pagat amb fons propis ,significant una inversió d’uns 350.000 euros.

(J. Roig/T.G/AdSB).-Aquest proper diumenge ,6 d’ octubre i a partir de les 11 del matí, Santa Bàrbara inaugurarà oficialment dos nous equipaments que,de fet,  ja fa un temps que estan donant servei  .Ens referim al nou mercat municipal i a la remodelació del Parc Municipal. Segons  que explicava a La Plana Ràdio l ‘alcalde planer,Jordi Boronat,s’ aprofitarà la visita del Delegat del Govern,Xavier Pallarès per a dur a terme aquesta inauguració.

Per tal de donar una significació especial a l’ inauguració del Parc i poder comprovar les diferents possibilitats lúdiques  que ofereix desprès de les millores efectuades,des de la regidoria de Festes del nostre poble s’ ha preparat tota una jornada festiva on hi ha activitats per a totes les  franges d ‘edat  i que acabarà amb un concert musical a càrrec  del grup Albert i la Banda del 13.

En quant al nou Mercat Municipal ,a banda del descobriment d’ una placa,es farà un recorregut no solament per les parades,sinó també per l ‘edifici   de tres plantes on properament s’ ubicaran les oficines municipal i els estudis de La Plana Ràdio.

L’edifici ,situat entre el carrer Aire i Rota de l’Alto, ha ocupat el solar d’ un antic pati propietat de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, que va ser enderrocat el mes de maig de 2012.L ‘actual  obra  ha estat realitzada exclusivament per i per a la gent del poble amb la contractació de personal a l’atur i en dificultats per a la inserció laboral  i s’  ha dut a terme  en aproximadament 17 mesos. Cada planta té una superfície aproximada de 110 m.
Tanmateix, hi han intervingut en la construcció de l’edifici, industrials de Santa Bàrbara que han donat també toc de qualitat en l’execució i la col•laboració dels serveis tècnics municipals.
El nou mercat s’ha pagat amb fons propis de l’Ajuntament, corresponents a les anualitats 2012 i 2013 i ha ascendit a un total aproximat de 350.000 euros.

Jordi Boronat desmenteix que el sopar del bou estofat de Festes es traslladi al remodelat Parc Municipal.

parc.

Monument al “Planer Absent” al Parc Municipal,abans de les obres de restauració.(Foto:J.Roig)

Les obres van començar a principis d ‘any  i,segons l ‘alcalde de Santa Bàrbara, si que  podrien estar enllestides per celebrar-hi l ‘esmorzar de germanor el dia del bou capllaçat.
Entre altres millores es pavimentarà amb formigó estampat i es respecta pràcticament tota la vegetació existent.
(J.Roig/T.G.).-Les obres de restauració del Parc Municipal de Santa Bàrbara segueixen a bon ritme  i si les previsions de l ‘equip de govern planer es compleixen,podrien estar enllestides el proper mes de Juliol,al menys aquesta era la voluntat  de l ‘alcalde del municipi expressada en una entrevista a la nostra emissora,setmanes enrere.
Jordi Boronat deia que la intenció és de que, l ‘esmorzar de germanor que s’ organitza al municipi el primer dissabte de festes es pugi fer ja al nou Parc Municipal.

Boronat aprofitava també per desmentir la “rumorologia” que s’ ha pogut escoltar pel poble darrerament en el sentit de que l ‘altre àpat  popular que es fa per Festes Majors,el sopar del bou estofat, es traslladaria també al Parc. L’alcalde era categòric: “si les coses funcionen,no les toques”,afegint  que aquest comentari no ha sortit de cap membre de l ‘equip de govern i que el bou estofat enguany es seguirà fent a la Plaça  Major,que representa “el rovell de l ‘ou” del poble.

La remodelació del Parc Municipal de Santa Bàrbara era una de les propostes que l ‘equip de govern planer,de CiU,portava al seu programa electoral, justificada perquè fa més de 30 anys que aquest espai públic no ha tingut cap millora i per aprofitar una subvenció de 55.000 euros de la Generalitat que prescriu enguany.
Les obres de restauració del Parc Municipal  consisteixen bàsicament amb els moviments de terres,el formigonat estampat al terra,la creació d’ un parc infantil i l ‘adequació dels espais verds mantenint pràcticament la vegetació actuals i el monument al “Planer absent”

La restauració del Parc Municipal de Santa Bàrbara,a debat.

Vista actual del Parc Municipal de Santa Bàrbara (Foto J.Roig)

El PP creu que l’ inversió es podria destinar a altres finalitats socials i UP di u que l’ obra generarà una despesa de manteniment que ara no es té.
CiU defensa el projecte argumentant que fa anys que no es fa cap actuació al Parc i per no perdre una subvenció del govern.

(J.Roig).-L ‘actuació que l ‘equip de govern convergent a  l ‘ajuntament de Santa Bàrbara vol fer  al Parc Municipal, ha generat diverses opinions, també entre els dos grups de l ‘oposició que hi estan representats,Unitat Planera i Partit Popular.

Per a Xavier Boque,portaveu del PP ,l ‘ arranjament d ‘aquell espai públic no és prioritari ja que creu que l’ inversió que s’ hi destinarà podria servir per a finalitats socials i per flexibilitzar l’ ofegament  econòmic  al que ,les diferents  administracions,sotmeten als ciutadans. Cal  recordar que Boque ha demanant reiteradament que  s ‘estudies la possibilitat de condonar  l’ IBI de rústica als pagesos de la localitat,tenint en conte l’ infravaloració actual dels principal cultius del terme com són les olives o els cítrics a la que cal sumar una sequera  que també a condicionat la productivitat del sector.

Per la seua banda,  la coalició de UP,formada per ERC i PSC,creu que l’ inversió al Parc Municipal generarà uns treballs de manteniment i per tant una despesa que ara no es té. Fernando Llombart,un dels regidors d ‘aquesta formació, deia que ,amb la pavimentació que s’ hi vol posar,els residus i brossa que generi  la vegetació es veuran més que no pas  ara que el sòl és de terra.

Finalment,Jordi Boronat,alcalde de CiU a Santa Bàrbara,justifica aquesta polèmica inversió per diversos motius. A part de perquè era un projecte que portava el seu grup al programa electoral,també  per no perdre una subvenció de la Generalitat  de 55.000 euros que prescriu enguany   i també perquè fa molts anys que no es fa cap inversió a aquest espai  públic.

Les obres de restauració del Parc Municipal,contemplarien entre altres actuacions,el cobriment del terra amb formigó o altres materials  pareguts i podrien començar el proper mes de febrer,segons deia el mateix Boronat.