Entrades

Acaben les obres de modernització dels carrers Pagesia, Aragó i Victòria

Detall de les obres al carrer Pagesia. (Foto:J.Roig)

El nou model de carrer, sense diferència de nivells, vol donar preferència als vianants i evitar barreres arquitectòniques.

L’alcalde reconeix que encara no s’ha pogut avaluar completament els problemes que podria generar aquest sistema en cas de pluges significatives, però recorda que les empreses constructores garanteixen la resolució dels problemes que pogueren sorgir en aquest sentit.

(J.Roig/T.G.).-Ara fa just un mes es donaven per finalitzades totes les obres de reforma de carrers del nostre poble,
corresponents a l’anualitat 2017, és a dir les que s’han executat el carrer Aragó, el carrer Pagesia i el darrer tram del carrer Victòria.
L’alcalde, Alfred Blanch, explicava que aquestes tres obres, vénen a representar els nous models d’arquitectura urbana, sense diferència de nivells entre el carrer i la vorera per tal d’evitar barreres arquitectòniques.

Un sistema que elimina els canvis de nivell, però que podria causar problemes en cas de pluges significatives. Blanch, preguntat sobre aquesta qüestió, deia que l’empresa que s’encarrega de les obres garanteix i s’encarrega d’efectuar les corresponents reformes de nivell, com es va poder comprovar al problema sorgit al carrer Verge de Montserrat, amb la seva intersecció amb el carrer Tarragona.

L’alcalde deia que aquesta filosofia de carrer és la que se seguirà implementant als que s’aniran reformant en el futur, segons amplada, necessitats o funcions d’aquests. Els projectats per executar aquest 2018 són els carrers l’Hostal dels Frares, el Sant Rafel, la plaça Masada de la Rúbia i la nova rotonda d’entrada al poble des de la Galera.

Els carrers que s’han arreglat fins ara tenen un acabat modern i actual, donant preferència al pas de vianants per les voreres i eviten, com hem dit, les barreres arquitectòniques. S’han renovat totalment la xarxa d’aigua potable, el clavegueram i l’enllumenat, a més de les canonades de recollida d’aigües pluvials.
Paral·lelament, a mesura que es van renovant els vials, es va implementant el pla de mobilitat local, afectant també a carrers paral·lels, per tal de fer de Santa Bàrbara un poble més “ordenat”.

Les obres no han tingut cap cost econòmic per als veïns, ja que han estat finançades per la Diputació de Tarragona a través del PAM i amb fons propis municipals.

El senador Miquel Aubà protagonitza la xerrada mensual que organitza Esquerra Planera

Miquel Aubà

Du per títol “Reptes i oportunitats de la pagesia” i, entre altres qüestions, abordarà la problemàtica generada per l’exportació de cítrics sud-africans o la nova valoració del cadastre rústic.

(J.Roig/T.G.).-Dintre del cicle de xerrades que organitza el grup d’Esquerra Planera a Santa Bàrbara des de fa alguns mesos sota el lema de “Esquerra t’Escolta”, aquest dijous, 1 de juny, a partir de les vuit de la tarda i a l’Hotel d’Entitats ha preparat la que porta per títol “Reptes i oportunitats de la pagesia”, que anirà a càrrec del senador d’Esquerra i exalcalde de Gandesa, Miquel Aubà.
Marc March, portaveu d’Esquerra Planera, explicava a La Plana Ràdio que creu que el tema pot ser força interessant, tenint en compte que Santa Bàrbara és un poble eminentment agrícola i que Aubà pot aportar molta informació per esclarir alguns reptes i problemàtiques que afecten el sector, tenint en compte que ell també és pagès al sector vinícola i que, com a senador, ha defensat diferents mocions sobre els interessos del món agrari.

March deia que, entre altres, s’exposaran temes com les exportacions de cítrics sud-africans a Europa que tant de mal han fet al sector aquesta temporada, o la nova valoració sobre el cadastre de la rústica imposat per l’Estat espanyol, que segons el mateix Aubà deia temps enrere, és l’amenaça més gran que té la pagesia de les Terres de l’Ebre perquè l’aplicació de les noves mesures comporta un augment molt significatiu en la valoració de les finques i propietats, que poden suposar un increment de l’impost actual del 300% al 600%.
Per l’importància d’aquests i altres temes que es tractaran a la xerrada de demà, des d’Esquerra Planera s’invita a tot hom assistir-hi, recordant que l’acte és obert a tot el poble.

Santa Bàrbara acull demà la jornada “Situacions i perspectives de l’oli d’oliva”

 La Jornada,que és gratuïta  pren un relleu significatiu   sobre tot per les dificultats que el sector està passant en aquet moments

(J.Roig./T.G.) Organitzat des de l Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural,el Centre Cultural de Santa Bàrbara acollirà demà dimecres  a partir de les  set de la tarda la jornada  tècnica titulada “Situacions i perspectives de l’ oli d’ oliva” dirigida a tots els productors del sector i en general a les  persones interessades  en el tema.
En aquets moments un dels majors problemes amb que es troba el productor és la dels preus i el seu futur.
Està clar que es deuen fer canvis estratègics per a aconseguir que el conreu sigui rendible per al pagès. Aquesta xerrada intentarà aportar dades que siguin útils per prendre decisions en aquest sentit  i  de cara al futur.
La xerrada , que serà inaugurada pel director territorial d’ Agricultura Josep Pere Vidal,correrà a càrrec del director de l’Agencia para el Aceite de Oliva. Carlos Sánchez Laín,
La jornada , que compta amb el suport del’ Ajuntament de Santa Bàrbara i el Consell Regulador de la DOP Baix Ebre Montsià,  és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament trucant al 977 706 407 (Oficina Comarcal del DAAM al Montsià); o a través del correu electrònic: vcaballero@gencat.cat.
L’ Importància d ‘aquesta Jornada rau en el fet de que el cultiu de l’olivera per la seva rusticitat i la seva adaptació a terrenys marginals, esdevé una de les poques alternatives en determinades zones fet que li dona un alt valor social com a equilibrador del territori.
Cal recordar que la superfície de l’olivera al  Montsià és de 16.427 ha de les quals 15.625 ha es conreen en secà i la resta en regadiu.

El Passeig de la Generalitat de Santa Bàrbara tindrà una escultura per homenatjar la terra i els primers pobladors del municipi

Segons es pot llegir a la pàgina web municipal, l’Ajuntament de Santa Bàrbara està treballant per  ubicar ,  en el marc de la urbanització del Passeig de la Generalitat ,una escultura que vol significar un homenatge a les arrels i la terra que van fer possible el naixement  i creixement del primitiu nucli humà com a base  para arribar a convertir-se en la població dinàmica  actual .

Foto: Ajuntament Santa Bàrbara

Llegir més