Entrades

Paco Casado és el Mèrit Planer 2017

Paco Casado (Foto: T.G.)

Aquest reconeixement popular, que organitza l’ajuntament de Santa Bàrbara cada tres anys, s’atorga, des de l’any 1996, a una persona o entitat per la seva destacada actuació en qualsevol camp de la vida del municipi.
Glòria Espuny Roé, M. Jesús Pla Farnós, Paco Romeu Cid i Marisín Subirats Rodrigo van ser la resta de nominats, en aquesta desena convocatòria del Reconeixement.

(J.Roig/T.G.).-Com a un dels actes previs al començament de les Jornades Culturals que Santa Bàrbara enceta aquest cap de setmana, el passat dimecres, 19 d’abril, es van reunir els representants de les diferents entitats del municipi que actuen com a jurat que ha de decidir i consensuar les diferents propostes que es presentaven al premi triennal que convoca el nostre ajuntament com a Reconeixement al Mèrit Planer de Santa Bàrbara 2017.

La sessió, presidida per l’alcalde Alfred Blanch, va començar amb la presentació pública de propostes per fer la posterior elecció del candidat/a per al nomenament de guanyador d’aquest reconeixement popular, que enguany arriba a la seua desena edició.
Desprès de repassar les bases del Premi es va donar a conèixer les propostes presentades per les entitats locals, que en aquesta edició van ser cinc: Glòria Espuny Roé, M. Jesús Pla Farnós, Paco Casadó Pla, Paco Romeu Cid i Marisín Subirats Rodrigo.

Tot seguit, es va argumentar cada una de les propostes i es vas procedir a la votació dels cinc nominats. En una primera ronda les bases obliguen que cada membre del jurat, en dret a vot, doni el seu vot al candidat/a que considera mereixedor del guardó. En aquesta primera ronda, els dos candidats que van obtenir més vots, però sense aconseguir la majoria absoluta necessària que marquen les bases , van ser Paco Romeu i Paco Casado. Per això es va haver de procedir a una segona ronda de votacions , aconseguint en aquest cas la majoria de vots requerida, Paco Casado, president durant 30 anys de la Unió Musical Jaume Balmes. Ho ha estat també del Club de Twirling , així com membre de la primera APA que es va constituir al poble .
En conèixer la notícia, Casado confessava que es va quedar sorprès perquè no s’esperava rebre el premi, ja que la resta de candidats també tenen molts mèrits. No obstant això, se sentia satisfet i content per les felicitacions que va rebre durant el dia d’ahir . Fins i tot els seus amics més propers li van organitzar una festa. “Va ser un dia complet” deia.
El guardonat rebrà el Pin d’Or del municipi i una escultura amb un motiu local al decurs del sopar de Gala que a tal efecte s’organitzarà el pròxim 8 de Maig, dintre de les Jornades Culturals.

La Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, invitada al Memorial Mestre Monclús

dsc_0028-copia

La Banda Municipal de Música de Tortosa és qui organitza aquest acte en record del compositor tortosí que enguany arriba al seu 25é aniversari.
(J.Roig/T.G.).-Aquest diumenge 2 d’octubre a les 12.00h, la Banda Municipal de Música de Tortosa celebrarà al Teatre Auditori Felip Pedrell el Memorial Mestre Joan Monclús, compositor tortosí nascut a la capital del Baix Ebre l’any 1913 i creador del pasdoble “Tortosa” . En aquesta ocasió, el Memorial, que celebra, així mateix, la seva 25ena edició, comptarà amb la participació de la Banda Unió Musical Jaume Balmes, de Santa Bàrbara.
Paco Casado, president de la formació planera es mostrava agradablement sorprès i agraït per que la banda tortosina hagi pensant en la Unió Musical Jaume Balmes per celebrar una data tant significativa. L’acte consistirà en la interpretació de 4 peces cada banda per concloure desprès amb l’ interpretació conjunta del famós pasdoble del compositor tortosí.

Cal destacar que, a banda de les composicions del mestre Monclús, la Banda Municipal de Música de Tortosa interpretarà també el conegut pasdoble “Perla preciosa” en record a Joan Vidal, membre fundador de l’Orquestra Junior’s, per a qui va adaptar aquest pasdoble, i que va morir el passat mes d’agost. Com és habitual, l’entrada a aquest concert és gratuïta.

Casado també explicava que el dia abans, el dissabte dia 1, la Unió Musical Jaume Balmes serà una de les 39 bandes que participaran a la XXXV Trobada de Bandes de Catalunya que se celebrarà a Deltebre i on s’espera la presencia de 1.400 músics convidats, 480 intèrprets i 10 comarques representades.

 

La Unió Musical Jaume Balmes celebra les noces d’argent.

El primer acte commemoratiu tindrà lloc el dissabte 25 d’abril i portarà al nostre poble a la Lira Ampostina.
Paco Casado, president de l’entitat musical planera, deia que al decurs de l’any hi haurà més actes per celebrar l’aniversari. El més immediat, i que encara no volia descobrir, serà el 9 de Maig.

20150409_094455

Marc Subirats, director i Paco Casado, president de l’entitat musical planera. (Foto:J.Roig)

(J.Roig).-La Banda de Música de l’Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, va néixer oficialment el 16 de desembre de l’any 1989, Aquesta és la data de l’acta de l’entitat en la que surt, per primer cop, amb el nom d’Unió Musical Jaume Balmes. El projecte va tirar endavant amb inquietud  dels veïns del poble per disposar d’una banda local de música.
Un dels principals impulsors del nou projecte i president de l’entitat durant aquest quart de segle, ha estat Paco Casado Pla, qui explicava, des de l’emissora municipal, la voluntat que hi ha per celebrar d’una manera especial aquests 25 anys, comptant amb el suport  econòmic  de l’ajuntament, ja que, d’altra manera, seria molt complicat poder dur a terme actuacions com la que preparen per al dia 25 d’abril  i que portarà al nostre municipi la veterana i popular banda,La Lira Ampostina.
Casado deia que hi ha preparats més actes especials, per exemple per  al dia del copatró Sant Gregori, al mes de Maig, però no volia encara avançar quins perquè “ falta acabar de lligar-ho i ha de ser una sorpresa”, deia.
L’escola de música de l’entitat també encetarà el proper dilluns la seua setmana d’audicions, emmarcada dintre de les Jornades Culturals que Santa Bàrbara inaugurarà el proper divendres. L’escola municipal de música “Germans Arasa- Los Flarets” oferiran audicions per part dels alumnes de l’escola al mateix centre  i en obert per a tots els que hi vulguin assistir.

La Unió Musical Jaume Balmes compleix 25 anys

entrevista-bandes-3

Paco Casado

Guillermo Gaya ha elaborat un vídeo de reconeixement a Paco Casado per las seua tasca al capdavant de l’entitat durant aquest quart de segle .

(J.Roig).-La Banda de Música de la Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, consta oficialment com a tal des del 16 de desembre de l’any 1989, que és la data de l’acta de l’entitat en la que surt, per primer cop, amb el nom d’Unió Musical Jaume Balmes. Tot i això, uns dies abans i amb motiu de la celebració de la festivitat de la copatrona, Santa Bàrbara, el 4 de Desembre la banda feia la primera actuació i es presentava en públic. Per aquest motiu, demà el poble celebrarà el 25é aniversari d’aquesta entitat musical, de la Paco Casado n’és un dels principals impulsors i president des del moment de la seua creació.

Per això i amb motiu d’aquesta efemèride, el documentalista local, Guillermo Gaya ha volgut fer un reconeixement a la banda en general , però molt especialment a Casado, per aquests 25 anys al capdavant de la entitat, no solament com a president, sinó que també com a abanderat, com a músic, amb la circumstància excepcional de començar els estudis musicals gairebé als 60 anys, i per l’ implicació que sempre ha tingut amb l’entitat, més enllà del seu paper com a directiu. “Perquè s’ho mereix”, sintetitzava Gaya.

El vídeo homenatge, per tant, és un recull de diferents moments d’aquests 25 anys en els que Paco Casado ha exercit els diferents papers dintre de l’entitat, tal com deia Gaya, destacant molt especialment el dia en que es va incorporar com a músic i, com marca la tradició, la banda el va passar a buscar pel seu domicili el dia de Santa Cecília.
Gaya també explicava que està preparant un altre vídeo, en aquest cas ja dedicat a tota La Unió Musical Jaume Balmes amb motius dels seu 25é aniversari i que serà un recull de les principals actuacions que han fet durant tot aquest període.