Entrades

Uns cinquanta vehicles no volen pagar al peatge de Tortosa/L’ Aldea

Foto: Novullpagar.com

Mig centenar e vehicles van  participat ahir  dimarts en la campanya de #novullpagaraespanya, d’adhesió a #novullpagar, que la federació de l’Ebre d’Esquerra havia convocat al peatge Tortosa-l’Aldea.

El cotxes van col•lapsar el peatge, i quan els ocupants es negaven a pagar , esperaven que els operaris de l’autopista -després de recollir el número de matrícula dels vehicles- aixequessin la barrera i posessin el semàfor en verd. Sobretot es volien assegurar que el semàfor passés de roig a verd, per evitar-se una sanció de trànsit.

L ‘acte  de protesta  es va dur a terme,per lo que sembla ,sense incidents tot i que a altres llocs com al peatge d’ Ulldecona si que va haver-hi algun incident tal i com Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a les Terres de l’Ebre ha denunciat .Per lo que es pot llegir al blog de La Marfanta, sembla va haver-hi un incident de tipus lingüístic amb la Guàrdia Civil durant la realització d’una de les protestes de la campanya #novullpagar al peatge de Vinaròs-Ulldecona.

A través de dos vídeos penjats a YouTube per part d’Adam Deosdad, secretari d’Acció Municipal de la regional de SI, es pot veure la discussió entre diversos militants de Solidaritat amb agents de la Guàrdia Civil, amb competències en aquest tram de l’autopista AP-7 perquè el peatge es troba ja dintre del terme municipal de Vinaròs.

En el primer dels vídeos, un dels activistes del #novullpagar defensa el seu dret a poder parlar en català a l’hora d’adreçar-se a un agent que acaba reconeixent que no tampoc li agrada haver de pagar els peatges, mentre que en el segon dels vídeos un altre guàrdia assegura que no té cap constància de la convocatòria de la protesta