Entrades

L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA INICIA EL CURS, ANIMANT ELS MÉS PETITS

Unió Musical Jaume Balmes

El més petits que volen iniciar-se amb la música es beneficiaran de quotes molt reduïdes durant el primer any.  

(L.P.R/ T.G) Feia dies que a l’Escola de música no es veia moviment i és que amb la tornada a la normalitat al setembre, les passejades de joves amb instruments amunt i avall ja ha tornat al passeig de les escoles. En l’actualitat són uns 70 els alumnes que van a classe de música, però des de l’entitat,  es segueix fomentant la inclusió d’alumnes més joves, amb quotes avantatjoses per als més petits.

Durant aquest mes de setembre s’ha obert el períodes d’inscripció per aquelles persones que vulguin formar-se en l’àmbit musical, d’aquesta manera s’ofereixen  classes a partir dels quatre anys, amb formació musical, per als més petits, “ treballant temes de pulsació o afinació, que es treballen des de el moviment i les sensacions acústiques”, així ens ho explicava el seu director Joan Marc Subirats.

Des de fa dos anys l’escola ofereix un preu simbòlic,  per aquells nens que vulguin començar a fer música a partir dels 4 anys, d’aquesta manera se’ls incentiva a conèixer l’activitat i poder descobrir si els agrada.

Marc Subirats director de l’escola explicava “oferim una quota de soci de 5 euros mensuals durant el primer any perquè volem que els nens descobreixin i decideixin si els agrada o no la música, a partir de l’any següent quan es fa el llenguatge ja paguen la quota normal”.

Les quotes de l’escola van dels 5 euros que paguen els més petits que fan música i moviment, als 55 per als que aprenen llenguatge musical, o els 30 euros per als adults que aprofiten el temps de lleure per iniciar-se amb la formació d’una activitat com és la musical. Tot depèn de les hores que s’hi dedica, dels instruments que es volen aprendre i dels extres com l’acompanyament en piano o formar part d’un grup de cambra.

En l’actualitat l’escola disposa d’uns 10 professors i aproximadament 70 alumnes, la banda jove esta formada entre 35 i 40 alumnes i la banda gran de la Unió musical per uns 50.

Santa Bàrbara té una nova xaranga

Es diuen  “Xaranga Estrella Band” i s’estrenaran al poble els propers carnavals

(J.Roig/T.G.) .-A finals dels passat estiu, el planer Juanjo Vegué Guimerà, músic del nostre poble que ha col•laborant reforçant diferents formacions musicals, especialment xarangues del territori, es va plantejar de formar el seu propi grup i així, fa poques setmanes naixia la xaranga “Estrella Band”, formada per músics del poble, però també dels Mas de Barberans, Roquetes o l’Ametlla de Mar.
La seua intenció és continuar oferint un repertori festiu i alegre que fins i tot, en un futur, podria desembocar en un projecte més envejós, que, de moment, Vegué no volia descobrir.

La nova formació musical planera s’estrenarà al nostre poble el dissabte, 10 de Febrer participant als Carnavals de Santa Bàrbara.

Albert Caire trio, clou Cultutardor 2016

Durant dos caps de setmana Santa Bàrbara posa a l’abast del públic interessat una oferta cultural, centrada en la música i el teatre.

indice(J.Roig/T.G.).-La passada setmana es donava el tret de sortida a les Jornades Culturals de tardor amb l’espectacle “Llavis Molsuts”, un espectacle literari-musical cent per cent de les Terres de l’Ebre, que va tenir força èxit i en el que l’actriu Bienve Borràs interpretava un text de l’escriptor Jesús Serrano, fusionat amb la música original composada pel també ampostí Joan Miró i interpretada per ell mateix a la guitarra i Miguel Àngel Zaragoza al teclat.

Aquest dissabte, 12 de novembre, la proposta serà musical i ens permetrà gaudir de l’actuació “d’Albert Caire Trio” una formació procedent de Barcelona però amb arrels planeres que com el mateix. Albert explicava ens oferirà un repertori musical pop rock traslladat al terreny del jazz.

La formació també incorpora composició pròpia i clàssics del gènere amb un toc de modernitat molt personal.
Els espectacles que es presenten a Cultutardor es poden veure a la sala d’actes de l’Smartcentre ( Centre Cultural) i, com en anys anteriors, es continua mantenint un preu simbòlic per accedir a la sala. De fet el primer dissabte va ser gratuït i demà el preu serà de 5 euros. L’ajuntament ha informat també de que enguany no hi haurà entrades anticipades, per lo que serà necessari adquirir-les al mateix moment de l’espectacle. Recordem que l’aforament del local és limitat.

La Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, invitada al Memorial Mestre Monclús

dsc_0028-copia

La Banda Municipal de Música de Tortosa és qui organitza aquest acte en record del compositor tortosí que enguany arriba al seu 25é aniversari.
(J.Roig/T.G.).-Aquest diumenge 2 d’octubre a les 12.00h, la Banda Municipal de Música de Tortosa celebrarà al Teatre Auditori Felip Pedrell el Memorial Mestre Joan Monclús, compositor tortosí nascut a la capital del Baix Ebre l’any 1913 i creador del pasdoble “Tortosa” . En aquesta ocasió, el Memorial, que celebra, així mateix, la seva 25ena edició, comptarà amb la participació de la Banda Unió Musical Jaume Balmes, de Santa Bàrbara.
Paco Casado, president de la formació planera es mostrava agradablement sorprès i agraït per que la banda tortosina hagi pensant en la Unió Musical Jaume Balmes per celebrar una data tant significativa. L’acte consistirà en la interpretació de 4 peces cada banda per concloure desprès amb l’ interpretació conjunta del famós pasdoble del compositor tortosí.

Cal destacar que, a banda de les composicions del mestre Monclús, la Banda Municipal de Música de Tortosa interpretarà també el conegut pasdoble “Perla preciosa” en record a Joan Vidal, membre fundador de l’Orquestra Junior’s, per a qui va adaptar aquest pasdoble, i que va morir el passat mes d’agost. Com és habitual, l’entrada a aquest concert és gratuïta.

Casado també explicava que el dia abans, el dissabte dia 1, la Unió Musical Jaume Balmes serà una de les 39 bandes que participaran a la XXXV Trobada de Bandes de Catalunya que se celebrarà a Deltebre i on s’espera la presencia de 1.400 músics convidats, 480 intèrprets i 10 comarques representades.