Entrades

La ramaderia d’Alfara de Carles denunciada per fer festes amb bous s’enfronta a una possible multa de fins a 2.000 euros

798440

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, a l’esquerra.(Foto:ACN)

Els Mossos van personar-se en un dels espectacles taurins organitzats sper a turistes russos després que el Departament d’Interior obrís expedient

(ACN).- La ramaderia d’Alfara de Carles (Baix Ebre) contra la qual el Departament d’Interior ha obert un expedient per l’organització d’espectacles taurins sense mort de l’animal s’enfronta a una possible sanció d’entre 400 i 2.000 euros, segons ha confirmat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès. Agents dels Mossos d’Esquadra es van personar a les instal·lacions de la ramaderia per donar compte dels actes que s’organitzen per a turistes, russos principalment, amb l’objectiu d’aportar informació. Pallarès ha indicat que l’expedient es troba en fase d’instrucció i que els ramaders podran aportar els seus arguments en forma d’al·legacions o, en última instància, recorrent als jutjats.

El delegat, que anteriorment va defensar la legalitat d’aquests espectacles en el marc de “l’activitat ramadera habitual” -segons sosté, no vulneraria la llei a ulls del Departament d’Agricultura-, ha reconegut que el Departament d’Interior considera que aquestes activitats són un “espectacle” taurí i, per tant, es troben subjectes a llei catalana que els prohibeix. Si l’expedient desemboca en sanció, la ramaderia hauria de fer front a una multa mínima de 400 euros i 2.000 com a màxim.

Però tot i que el Govern en tenia coneixement, aquestes “tientes”, tradicionalment utilitzades per posar a prova els animals -i que des de fa un parell d’anys s’obren, principalment, a turistes russos que arriben a la Costa Daurada oferint-los, amb el preu de l’entrada, un dinar a més de la presència d’un espectacle taurí sense mort de l’animal- no van ser incloses en la llei que regula els correbous ni el reglament que la desenvolupa. “Ningú ho va pensar i ningú ho va reclamar”, assegura. Han estat les denúncies de les entitats defensores dels drets dels animals les que han posat en marxa l’administració.

Repsol i tres empreses més hauran de pagar una multa de 30.000 euros pel vessament de cru a la costa del Delta

*El govern espanyol ha acordat aquest divendres imposar una multa de 30.000 euros a les companyies Repsol, CNW Oil España, Petroleum Oil & Gas i Cepsa pel vessament de cru que va tenir lloc el passat 22 de desembre a 54 quilòmetres davant de la cosa de Sant Carles de la Ràpita (Montsià).

La taca de petroli va arribar a tenir una extensió de 19 quilòmetres quadrats.

La fuita, procedent de la plataforma Casablanca de Repsol, va obligar la Capitania Marítima de Tarragona a activar el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental. La multa de 30.000 euros és el màxim import sancionable, de manera que la infracció ha estat classificada com a molt greu.

30.000 euros de multa per la taca de 19 quilòmetres quadrats d’extensió a la costa del Delta. Els titulars de la instal·lació on es va produir el vessament són Repsol Investigaciones Petrolíferas, S. A., XNW Oil España, Petroleum Oil & Gas España S. A. I Cepsa E&P, S. A.  ACN
Llegir més